Εφαρμογή της μεθόδου για πρώτη φορά στο Νοσοκομείου Μυτιλήνης μετά την παραλαβή νέου εξοπλισμού

O Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης O Διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Γιώργος Καμπούρης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Αντιμετώπιση της καλοήθους υπερπλασίας προστάτου στο Βοστάνειο

30/11/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 30/11/2022 - 13:20

Στις 30 Νοεμβρίου 2022 τέθηκε σε λειτουργία, στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για πρώτη φορά, η μέθοδος αντιμετώπισης της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτου (TURis), μετά την παραλαβή του νέου εξοπλισμού και πραγματοποιήθηκαν δύο αναίμακτες επεμβάσεις.

Η διουρηθρική εκτομή σε φυσιολογικό ορό (Μέθοδος TURis) αποτελεί τη νεότερη εξέλιξη στην ενδοσκοπική χειρουργική για την θεραπεία παθήσεων του προστάτη.

Παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μειωμένο χειρουργικό χρόνο, δυνατότητα επέμβασης και σε ασθενείς υψηλού κινδύνου, γρηγορότερη ανάρρωση και ταχύτερη έξοδος από το Νοσοκομείο και ταχύτερη επάνοδος στις καθημερινές δραστηριότητες.

Όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Καμπούρης, το συγκεκριμένο σύστημα εξασφαλίζει το τρίπτυχο, έγκαιρη πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και έγκαιρη αντιμετώπιση, καθώς και τη δυνατότητα καθολικής αντιμετώπισης της νόσου σχεδόν α-τραυματικά.

Μέχρι σήμερα η αντιμετώπιση της υπερπλασίας με τη συγκεκριμένη μέθοδο γινόταν μόνο σε Νοσοκομεία της Αθήνας, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους ασθενείς.

«Το έργο της ποιοτικής αναβάθμισης της υλικοτεχνικής υποδομής του Νοσοκομείου συνεχίζεται, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του τόπου μας» καταλήγει ο κ. Καμπούρης.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey