2 εκατ. ευρώ επιχορήγηση στο «Βοστάνειο»

05/12/2015 - 01:03

Με χριστουγεννιάτικο μποναμά δύο εκατ. ευρώ επιχορηγήθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προσκόμματα αλλά και να εξυπηρετήσει τους προμηθευτές του που είχε αφήσει εδώ και καιρό απλήρωτους.

Με χριστουγεννιάτικο μποναμά δύο εκατ. ευρώ επιχορηγήθηκε το Νοσοκομείο Μυτιλήνης «Βοστάνειο», προκειμένου να λειτουργήσει χωρίς προσκόμματα αλλά και να εξυπηρετήσει τους προμηθευτές του που είχε αφήσει εδώ και καιρό απλήρωτους.

Μπορεί η κίνηση του Υπουργείου Υγείας να εξυπηρετεί τα χρέη του Νοσοκομείου, όπως και άλλων νοσοκομείων της χώρας όπου δόθηκε επιχορήγηση, πάντως δε δημιουργεί εμπόδια στις διοικήσεις των Νοσοκομείων, οι οποίες αναμένεται να αλλάξουν ως επί το πλείστον, στο πλαίσιο της αξιολόγησης που έχει ξεκινήσει το Υπουργείο.

Την περασμένη Τρίτη παραχώρησε συνέντευξη ο διοικητής του «Βοστανείου» Βασίλης Μουζάλας, όπου σε 15 λεπτά που είχε στη διάθεσή του παρουσίασε το στρατηγικό σχεδιασμό κατά έτος, όπως τον έχει επιμεληθεί, ενώ κατά τη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στο προσφυγικό, με το οποίο καταπιάνεται το σύνολο σχεδόν του Νοσοκομείου εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η κριτική
Από την άλλη, Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ασκούν δριμεία κριτική στο εν λόγω σύστημα αξιολόγησης. Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό, με θέμα την αξιολόγηση των διοικητών των Νοσοκομείων, κατέθεσαν από κοινού ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης και ο βουλευτής Ν. Λάρισας και τομεάρχης Υγείας της Ν.Δ. κ. Χρήστος Κέλλας. Οι δύο πολιτικοί αιτήθηκαν μάλιστα από τον αναπληρωτή υπουργό κ. Πολάκη την κατάθεση των αποτελεσμάτων της αξιολόγησης των διοικήσεων των νοσοκομείων.

«Αντί να προκηρύξουν τις θέσεις με ανοιχτό διαγωνισμό και να τις αναθέσουν σε ανεξάρτητη επιτροπή, όπως η Ε.Ε. θα ήθελε, προχωρούν με συνέπεια στην προεκλογική διακήρυξη του κυρίου Τσίπρα “θα τους τελειώσουμε ή θα μας τελειώσουν”.

Η “σπουδαία και σοβαρή” κομματική επιτροπή αξιολόγησης με μέλος τον “ολίγον” πρόεδρο ΚΕΣΥ προχωρά ακάθεκτη στο θεάρεστο έργο της. Ωστόσο οι νεόκοποι εραστές της εξουσίας ξεχνούν κάτι πολύ βασικό: Οι θεατές θα φύγουν πριν πέσει η αυλαία του θεατρικού τους, τρομοκρατημένοι από τα ερείπια που θα αφήσουν πίσω τους στο χώρο της Υγείας» γράφει στην «Καθημερινή» ο βουλευτής Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey