Ποιοι είναι υποψήφιοι στο Σύλλογο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

«Κατεβαίνουν» τέσσερα ψηφοδέλτια

04/12/2015 - 23:40

Ξεκίνησε και επίσημα την Τρίτη ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Ξεκίνησε και επίσημα την Τρίτη ο προεκλογικός αγώνας των υποψηφίων για την ανάδειξη Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, αλλά και αντιπροσώπων για το Νομαρχιακό Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ.

Τέσσερα είναι τα ψηφοδέλτια που διεκδικούν την ψήφο εκπροσώπησης 480 και πλέον εργαζομένων για το μεγαλύτερο σωματείο σε εργασιακό χώρο του Νομού Λέσβου. Πρόκειται για τις παρατάξεις «Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών», «Αγωνιστική Ενότητα», «Ανανέωση» και «Νέα Ενωτική Κίνηση».

Υπενθυμίζεται ότι οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου και σε αυτές δε θα συμμετάσχει, όπως δήλωσε και στην εφημερίδα μας, ο απερχόμενος πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοφών Αυγερινός, εξηγώντας σχετικά και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτήν του την απόφαση.

«Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών» - ΠΑΜΕ
Η παράταξη της «Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών» στηρίζεται από το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ και σε κεντρική της ανακοίνωση, απευθυνόμενη στους εργαζόμενους του χώρου, αναφέρει: «Σε καλούμε να σκεφτείς τι πραγματικά φταίει που οι ζωές χειροτερεύουν καθημερινά. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και υλικά, οι περικοπές στους μισθούς μας, οι καθυστερήσεις στην πληρωμή των δεδουλευμένων, οι αυξανόμενες πληρωμές των ασθενών είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θεωρεί τις παροχές υγείας του λαού ως “κόστος”, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων». Οι υποψήφιοι της παράταξης είναι οι Θεόδωρος Πετρέλλης, Χαράλαμπος Χατζηλάμπρου, Γιάννα Στέλλα Χωριανοπούλου.

«Αγωνιστική Ενότητα»
Η «Αγωνιστική Ενότητα», παρά το ότι περιλαμβάνει στο ψηφοδέλτιό της κυρίως στελέχη και προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ, στη σχετική ανακοίνωσή της διατυπώνει τη διαφοροποίηση της από κόμματα και κυβερνήσεις σημειώνοντας τα εξής: «Βασική ιδρυτική αρχή της κίνησής μας είναι η Αυτονομία από Κυβερνήσεις, τη Διοίκηση και τα Κόμματα. Δε θέλουμε έναν σύλλογο που θα υπηρετεί και θα υποτάσσεται σε κομματικές γραμμές, είμαστε αντίθετοι τόσο στον κυβερνητικό συνδικαλισμό όσο και σε αυτόν που υπακούει στις απαιτήσεις της διοίκησης». Το ψηφοδέλτιό της απαρτίζεται από τους Βασιλική Ανδρεαδέλλη, Στρατή Βαριάμη, Αναστασία Διακάκη, Σταύρο Κατώγια, Μαρία Κελεμπέλη, Κωνσταντίνο Κουτσοβίλη, Έμυ Μαρόλια, Βασίλη Οικονόμου, Αγγελική Παλιβάνη, Δημήτρη Παπαλάνη, Χριστίνα Παπανικολάου, Τόνια Πασλή, Αρχοντία Σουβλερού, Χριστίνα Τζανέτου, Σπύρο Τσακυρέλλη και Ακινδύνα Χατζηκομνηνού.
 
«Ανανέωση»
«Αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες των εργαζομένων του νοσοκομείου καθώς και το αβέβαιο εργασιακό τοπίο που δημιουργείται, αποφασίσαμε να συμμετέχουμε στις εκλογές του Συλλόγου μας» αναφέρει η νεοϊδρυθείσα κίνηση «Ανανέωση», που απαρτίζεται μεταξύ άλλων κυρίως από ανένταχτους πολιτικά εργαζόμενους του Νοσοκομείου. Όπως αναφέρει η παράταξη, η «Ανανέωση δημιουργήθηκε για να δώσει νέα πνοή στο Σύλλογο και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις των καιρών καθώς και στις προσδοκίες των συναδέλφων».
Το ψηφοδέλτιο αποτελείται από τους Στρατή Σαμαρά, Χαράλαμπο Μαλλιάκα, Στρατή Κυριάκο, Αθηνά Τσουλέλλη, Κωνσταντίνα Τσολάκου, Ιωάννη Κωδωνάκη, Φιλοκλή Βαλσαμάκη, Συμεών Μουρατίδη και Ιωάννα Χατζηλία.

«Νέα Ενωτική Κίνηση»
Η «Νέα Ενωτική Κίνηση», που στηρίζεται από τη ΔΑΚΕ, ζητά την ψήφο των εργαζομένων και διεκδικεί την πλειοψηφία των εδρών για «να ανακτήσει (σ.σ. ο Σύλλογος) το χαμένο κύρος του και την αξιοπιστία του, αποπνέοντας σοβαρότητα και εμπιστοσύνη για να ενώνει και να εμπνέει τους εργαζόμενους και να υπερασπίζεται την αξιοπρέπεια και τα καλώς εννοούμενα συμφέροντά τους, ατομικά και συλλογικά.

Επίσης, να προβάλλει σοβαρή και σθεναρή αντίσταση απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να βλάψουν τις παροχές υγείας που προσφέρονται στους πολίτες».

Οι υποψήφιοι για το Δ.Σ. είναι οι Στρατής Κλεάνθης, Ειρήνη Μανωλάκα, Βασιλική Νάστου, Ντίνα Παπαδάτου, Ιωάννης Παπαδάτος, Νίκος Πετράς, Γιώργος Πετρέλλης, Βίκυ Σουσαμλή, Λάμπρος Σταθάκης, Στέλλα Φριγγή, Αμαλία Χριστέλλη, Άννα Ψάνη και Αθανάσιος Ψούνος. Για την Εξελεγκτική Επιτροπή οι Σάντρα Αντωνίου, Θεόδωρος Κλαδίτης και Κωνσταντίνος Λημναίος.

Έντυπη έκδοση της Εφημερίδας Εμπρός

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey