Αβάσιμες οι καταγγελίες, λέει η εταιρεία

To Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει τη Euromedica

14/11/2014 - 15:32

O Όμιλος Euromedica, που στη Λέσβο δραστηριοποιείται μέσω της επιχείρησης «Ιατρική Διάγνωση - Euromedica», μπήκε στο στόχαστρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

O Όμιλος Euromedica, που στη Λέσβο δραστηριοποιείται μέσω της επιχείρησης «Ιατρική Διάγνωση - Euromedica», μπήκε στο στόχαστρο του Παλλεσβιακού Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου.

Συγκεκριμένα, με ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το πρωί, κατηγορεί την επιχείρηση πως επιδιώκει την υπογραφή ατομικών συμβάσεων από τους εργαζομένους προκειμένου να ανατρέψει τα θεσμικά κατοχυρωμένα δικαιώματά τους μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως είναι το ωράριο.

Μέσα στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο, η επιχείρηση καλεί τους εργαζομένους να υπογράψουν και ότι δεν ανήκουν σε κανένα σωματείο, και συνεχίζει: «Αποκλείουν τη συνδικαλιστική δράση ώστε να μπορούν να έχουν τον εργαζόμενο έρμαιο των εκάστοτε συμφερόντων. Θέλουν να προωθήσουν τις ατομικές συμβάσεις, να μειώσουν τους μισθούς των εργαζόμενων.

Γι’ αυτόν το λόγο ακριβώς ζητούν από τους εργαζόμενους να υπογράψουν ότι δεν έχουν συνδικαλιστική δράση για να μπορούν να περάσουν τα μέτρα “ανώδυνα”, χωρίς συλλογική απάντηση».

Το Εργατικό Κέντρο καλεί τους εργαζομένους να μην υπογράψουν έγγραφα με τα οποία θα αρνούνται τη συνδικαλιστική δράση, γιατί αυτά μειώνουν τις δυνατότητες να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους.

Σε άλλο σημείο προειδοποιεί την επιχείρηση πως θα αντιδράσει σε προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων και εφαρμογής των ατομικών συμβάσεων εργασίας με μισθούς πείνας.

Η εταιρεία απαντά
Χθες το απόγευμα, με γραπτή ανακοίνωση η επιχείρηση αρνείται τα όσα καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο και το κατηγορεί για προβοκάτσια, τονίζοντας πως η καταγγελία δεν έχει καμμία σχέση με την πραγματικότητα, αναφέροντας: «Εμείς ως “Ιατρική Διάγνωση - Euromedica” διατηρούμε το καθεστώς των συμβάσεων όπως ισχύει βάσει νόμου, ενώ τα τελευταία πέντε χρόνια δεν έχουμε πραγματοποιήσει καμμία μείωση στους μισθούς των εργαζομένων μας στα διαγνωστικά μας κέντρα».

Στη συνέχεια αναφέρει πως η επιχείρηση απασχολεί 15 εργαζομένους, οι οποίοι ουδέποτε ανέφεραν κάποιο πρόβλημα στη μεταξύ τους συνεργασία. Στη συνέχεια υποστηρίζει πως παρ’ ότι η επιχείρηση δεν πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ για τις υπηρεσίες που προσφέρει, ουδέποτε αμελεί να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων.

«Διατηρώντας κάθε νόμιμο δικαίωμα ως εργοδότες μιας επιχείρησης που βοηθάει τόσο στις παροχές υγείας του ακριτικού μας νησιού όσο και άνεργους νέους που βρίσκουν εργασία στις εγκαταστάσεις του διαγνωστικού κέντρου, θα κινηθούμε προς κάθε νόμιμη κατεύθυνση προκειμένου να μην αμαυρωθεί το κύρος μας από μια καταγγελία η οποία είναι αβάσιμη, ακόμη και αν δημοσιοποιείται από το Εργατικό Παλλεσβιακό Κέντρο», καταλήγει η απάντηση της Euromedica.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey