Επίσχεση εργασίας από τον πρόεδρο της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λήμνου

Στον εισαγγελέα τα προβλήματα

20/06/2014 - 21:35

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου Λήμνου και αφορούν στην κάλυψή του με αναισθησιολόγο, φτάνουν για ακόμη μια φορά στη Δικαιοσύνη.

Τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείου Λήμνου και αφορούν στην κάλυψή του με αναισθησιολόγο, φτάνουν για ακόμη μια φορά στη Δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, επισκέφτηκε την αντιεισαγγελέα Μυτιλήνης ο βουλευτής Λέσβου τού ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ζερδελής, ο οποίος και της εξέθεσε την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Νοσοκομείο του νησιού, καταθέτοντας έγγραφη αναφορά-επιστολή του αναισθησιολόγου και προέδρου της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Λήμνου, Δημήτρη Σταυρόπουλου.

Ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών της Λήμνου καταγγέλλει την αναπληρώτρια διευθύντρια του Νοσοκομείου, Ισμήνη Λυμπέρη, για μη νόμιμες πράξεις και για μεροληπτική σε βάρος του συμπεριφορά.

Ο κ. Σταυρόπουλος καταγγέλλει σειρά παρανομιών και συγκεκριμένα, παράβαση του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, παράβαση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, παράβαση του Ν. 4182/2013, αλλά και διοικητικές αυθαιρεσίες, «που υποσκάπτουν την ασφαλή και εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, και μη έχοντας άλλο τρόπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων μου, υπέβαλα Δήλωση Επίσχεσης Εργασίας λόγω μη καταβληθέντων οφειλών (περίπου 7.000 ευρώ) του Νοσοκομείου Λήμνου προς εμένα για πρόσθετες εφημερίες που πραγματοποίησα από το Μάιο του 2012 έως σήμερα».

Τι καταγγέλλει
Συγκεκριμένα, κατηγορεί την αναπληρώτρια διευθύντρια του Νοσοκομείου ότι παράνομα ανέστειλε την απόφαση του Δ.Σ. των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου με την οποία είχε οριστεί διευθυντεύων του Αναισθησιολογικού Τμήματος, και στη θέση του όρισε άλλη διευθυντεύουσα, η οποία το μήνα Ιούνιο είχε οριστεί να πραγματοποιήσει μία εφημερία, σε αντίθεση με τον ίδιο που, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα πραγματοποιήσει 15 μέρες.

«Και οι υπόλοιπες μένουν ακάλυπτες, ενώ η διευθυντεύουσα θα βρίσκεται σε εγκεκριμένα, από την αναπληρώτρια διευθύντρια, ρεπό και άδειες», συμπληρώνει ο κ. Σταυρόπουλος.

Στην επιστολή του που στέλνει στον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών και τον πρόεδρο του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ Λήμνου, τονίζει: «Παρόμοιες πρακτικές, όπως και πρακτικές εκφοβισμού μέσω πειθαρχικών και άλλων διώξεων, έχω βιώσει και στο παρελθόν από διοικήσεις του ιδίου ήθους, που δρούσαν ως εκτελεστικά όργανα των ίδιων πολιτικών».

Τέλος, τους ζητά να προχωρήσουν σε συγκεκριμένες ενέργειες, «οι οποίες πιστεύω ότι μαζί με την αγωνιστικότητα των εργαζομένων θα συμβάλουν στην εξαφάνιση φαινομένων όπως αυτά που σας περιέγραψα και θα βοηθήσουν στην ανασύσταση της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας μέσα σε ένα κλίμα Δημοκρατίας και Ελευθερίας».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey