Έκτακτη σύσκεψη Μουζάλα και διοικητών με Άδωνι

Έρχεται η αξιολόγηση των νοσοκομείων

28/02/2014 - 15:27

Εκτάκτως κάλεσε χτες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, όπου παρευρέθηκε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας.

Εκτάκτως κάλεσε χτες ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, τους διοικητές των νοσοκομείων της χώρας, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα, όπου παρευρέθηκε και ο διοικητής του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βασίλης Μουζάλας. Βασικό θέμα της σύσκεψης ήταν το επερχόμενο σύστημα Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και η αξιολόγηση των νοσοκομείων.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε στο «Ε» ότι κατά τη σύσκεψη, ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι στις 20 Μαρτίου ανοίγει εκ νέου το ΙΚΑ ως ΠΕΔΥ και ότι τα κέντρα υγείας που υπάγονται στο ΕΣΥ, θα μεταφερθούν μετά την 31η Δεκεμβρίου 2014 στις ΔΥΠΕ, αλλά και πως έως τότε ευθύνη ως προς τη διαχείρισή τους θα έχουν οι διοικήσεις των νοσοκομείων. Παράλληλα, ο υπουργός τόνισε ότι «όσα νοσοκομεία βρίσκονται στον πάτο της αξιολόγησης, θα αλλάξουν διοίκηση».

Απαντώντας σε ερώτησή μας για το θέμα της αξιολόγησης, ο διοικητής του Βοστανείου μάς εξήγησε ότι από τα στοιχεία που καταγράφονται κάθε μήνα στο ΕΣΥ, ηλεκτρονικά πλέον, απεικονίζονται οι στόχοι του καθενός, ο προϋπολογισμός του και άλλα. Στη βάση αυτών, θα γίνεται και η αξιολόγησή τους.

Μεταξύ άλλων, αναμένεται νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας ώστε να ρυθμιστούν θέματα των νοσοκομείων αλλά και του ΠΕΔΥ, ενώ εξετάζεται η εισαγωγή απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ, αλλά και οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, αρχής γενόμενης από τα μαγειρεία των νοσοκομείων.

Για τους γιατρούς τού ΕΟΠΥΥ
Σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, με τη λήξη των αιτήσεων των γιατρών τού ΕΟΠΥΥ που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα για να ενταχθούν στο ΠΕΔΥ και την αναδιοργάνωσή του, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα προσλάβει με σύμβαση όσους γιατρούς επέλεξαν να μείνουν εκτός και να κρατήσουν το ιατρείο τους, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα με τις ειδικότητες.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey