Συνεχίζεται η επίσχεση των Εργαστηριακών Γιατρών. Πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για ακτινοδιαγνωστικές και μικροβιολογικές εξετάσεις

Από την… άδεια τσέπη τους

19/11/2013 - 16:19

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι Εργαστηριακοί Γιατροί της Λέσβου, καθώς τα προβλήματα, εξ αιτίας των οποίων ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, δεν έχουν λυθεί ακόμη, αντιθέτως πολλαπλασιάζονται.

Συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας οι Εργαστηριακοί Γιατροί της Λέσβου, καθώς τα προβλήματα, εξ αιτίας των οποίων ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις, δεν έχουν λυθεί ακόμη, αντιθέτως πολλαπλασιάζονται. Αυτό σημαίνει ότι συνεχίζονται και τα προβλήματα των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), καθώς λόγω της επίσχεσης είναι αναγκασμένοι να καταβάλλουν από την τσέπη τους το αντίτιμο των υπηρεσιών που τους παρέχονται στα ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια του νησιού.

Οι εργαστηριακοί γιατροί της Λέσβου που διατηρούν ιδιωτικά εργαστήρια, συναντήθηκαν το Σάββατο 16 Νοεμβρίου για να εξετάσουν την πορεία των εξελίξεων. Θυμίζουμε ότι όταν οι Εργαστηριακοί Γιατροί του νησιού ξεκίνησαν τις κινητοποιήσεις, είχαν θέσει ως όρο να μη σταματήσουν την επίσχεση αν δε λυθούν τα προβλήματά τους - αν όχι στο σύνολό τους, μέρος αυτών. Ωστόσο επειδή κάτι τέτοιο δεν έγινε, οι ίδιοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Ο εργαστηριακός γιατρός Πολύδωρος Αμπατζής και μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου, που καλύπτει τους εργαστηριακούς γιατρούς όσον αφορά στις κινητοποιήσεις, είπε σε δήλωσή του: «Παρά τις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σε πανελλαδικό επίπεδο από την προηγούμενη Τετάρτη, την Παρασκευή προστέθηκε άλλο ένα πρόβλημα, που έχει να κάνει με το κούρεμα των δεδουλευμένων μας. Το Σάββατο ο υπουργός με δηλώσεις του μας λιθοβόλησε, γι’ αυτό και δε διαφοροποιούμαστε όσον αφορά στην αρχική μας θέση. Σε κάθε περίπτωση, συμμεριζόμαστε τους ασφαλισμένους τού ΕΟΠΥΥ», είπε καταλήγοντας στη δήλωσή του.

Ανεξόφλητοι
Οι 22 ιδιωτικοί εργαστηριακοί γιατροί του νησιού υιοθέτησαν τη συγκεκριμένη στρατηγική γιατί δεν έχουν εξοφληθεί από τον ΕΟΠΥΥ για οφειλές τού 2012 και 2013, καθώς και την αναδρομική εφαρμογή των μέτρων rebate και claw-back στις μηνιαίες δαπάνες που έχουν υποβάλει στον Οργανισμό. Η στρατηγική δεν αλλάζει, ειδικά τώρα, «με το άγριο κούρεμα των δεδουλευμένων τους που πλησιάζει το 30%, φτάνοντας το συνολικό κούρεμα στο 50 έως 55% χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι κρατήσεις φόρου», όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους. Μάλιστα η σχετική ανακοίνωση καταλήγει ως εξής: «Οι κινητοποιήσεις πανελλαδικά δεν είναι μόνο πράξη αντίδρασης, αλλά κυρίως προστασίας της υπόστασής μας, επιστημονικής και επαγγελματικής.»

Μέχρι να δοθεί ένα τέλος στον «πόλεμο που έχει ξεσπάσει», οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν από την τσέπη τους για μικροβιολογικές και ακτινοδιαγνωστικές εξετάσεις στα ιδιωτικά εργαστήρια, υποβάλλοντας το παραπεμπτικό στο υποκατάστημα του Οργανισμού και παίρνοντας μελλοντικά τα χρήματά τους πίσω.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey