Αναφορά του δημάρχου πως το νησί έμεινε χωρίς γιατρό

Στον εισαγγελέα…

13/12/2012 - 15:00

Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης προσέφυγε ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, καθώς δε βρέθηκε λύση στο θέμα της πλήρωσης της θέσης αγροτικού γιατρού για το ακριτικό νησί.

Στον εισαγγελέα Μυτιλήνης προσέφυγε ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου, Χαράλαμπος Μακρής, καθώς δε βρέθηκε λύση στο θέμα της πλήρωσης της θέσης αγροτικού γιατρού για το ακριτικό νησί. Στην αναφορά του, ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου τονίζει ότι «μετά από ενέργειες και παραλήψεις αρμοδίων, είναι χωρίς κανένα γιατρό από τους τρεις που προβλέπει η σύνθεση του υπάρχοντος Πολυδύναμου Αγροτικού Ιατρείου».

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με το δήμαρχο, θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη δημόσια υγεία των κατοίκων του ακριτικού και απομονωμένου νησιού και για το λόγο αυτό ενημερώθηκαν εγγράφως όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες.

Ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου ζητά από τον εισαγγελέα να προχωρήσει σε συγκεκριμένες ενέργειες «για την προάσπιση της δημόσιας υγείας των κατοίκων του Αγίου Ευστρατίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νησί έχει μείνει από το Νοέμβριο χωρίς γιατρό που να υπηρετεί στο Πολυδύναμο Αγροτικό Ιατρείο, καθώς δε δέχθηκε κανένας να καταλάβει τη θέση, λόγω της κατάργησης των κινήτρων που δίνονταν για τις παραμεθόριες περιοχές.

Μετά την επιστολή του κ. Μακρή προς τον υπουργό Υγείας, επικοινώνησαν από το Γραφείο του υπουργού με το δήμαρχο και τον ενημέρωσαν ότι από χθες θα πήγαινε στο νησί για 10 ημέρες μια αγροτική γιατρός από το Μανταμάδο, δίνοντας προσωρινή λύση στο πρόβλημα.

Μιλώντας στο «Ε», ο δήμαρχος Αγίου Ευστρατίου χαρακτήρισε απαράδεκτη την κατάσταση που δημιουργείται «σε βάρος της υγείας των κατοίκων του νησιού μας. Εμείς δε δικαιούμαστε να αρρωστήσουμε; Αλλά και η γιατρός που θα έρθει, θα μείνει για 10 ημέρες και εμείς τα Χριστούγεννα θα μείνουμε πάλι χωρίς γιατρό, θα μείνουμε πάλι μόνοι μας στο ακριτικό απομονωμένο νησί μας.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey