Κλειστά τα φαρμακεία Δευτέρα και Τρίτη, ενώ για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ...

Επί πληρωμή τα φάρμακα

23/11/2012 - 14:31

Ρολά κατεβάζουν οι φαρμακοποιοί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 26 και 27 Νοεμβρίου, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε ο ΠΦΣ (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος). 

Ρολά κατεβάζουν οι φαρμακοποιοί την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, 26 και 27 Νοεμβρίου, καθώς ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λέσβου αποφάσισε να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις που ανακοίνωσε ο ΠΦΣ (Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος). Παράλληλα απ’ τους φαρμακοποιούς διακόπτεται για άγνωστο χρονικό διάστημα, η επί πιστώσει χορήγηση φαρμάκων στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν για την καθυστέρηση των αποπληρωμών των οφειλών του ΕΟΠΠΥ και για τα αναδρομικά που καλούνται να πληρώσουν οι ίδιοι στον ΕΟΠΠΥ, για τις εκπτώσεις που είχαν παραχωρήσει για το έτος 2012 στον Οργανισμό Υγείας. Έκπτωση που είχε δοθεί από τους φαρμακοποιούς στον Οργανισμό, με την προϋπόθεση οι πληρωμές των συνταγών να γινόντουσαν μέσα στο χρονικό διάστημα που ορίζεται από το νόμο. Διαδικασία που, όπως καταγγέλλουν, δεν τηρήθηκε από τον ΕΟΠΠΥ, με αποτέλεσμα οι φαρμακοποιοί να άρουν την προσφορά έκπτωσης. Επίσης, διεκδικούν τον ακριβή καθορισμό των πληρωμών του Οργανισμού ανά μήνα στην προθεσμία των 60 ημερών που καθορίζει ο νόμος, ενώ τέλος, ο ΠΦΣ διεκδικεί από τον ΕΟΠΥΥ την καταβολή τόκων υπερημερίας.

Να σημειωθεί επίσης πως οι φαρμακοποιοί αποφάσισαν την αναστολή της επί πιστώσει χορήγησης φαρμάκων προς στον ΕΟΠΠΥ, κάτι που σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι από Δευτέρα θα πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey