Μετά τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Υγείας, περιμένει και τα οφειλόμενα απ’ τα ασφαλιστικά ταμεία

200.000 ευρώ στο «Θεομήτωρ»

28/06/2012 - 14:52

«Ανάσα» ζωής πήρε το Θεραπευτήριο Αγιάσου «Η Θεομήτωρ» με την έγκριση 200.000 ευρώ ως χρηματοδότηση με την οποία αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας να το ενισχύσει.

«Ανάσα» ζωής πήρε το Θεραπευτήριο Αγιάσου «Η Θεομήτωρ» με την έγκριση 200.000 ευρώ ως χρηματοδότηση με την οποία αποφάσισε το Υπουργείο Υγείας να το ενισχύσει. Η πίστωση αυτή θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση άμεσων λειτουργικών του αναγκών, αφού το Ίδρυμα μετά το «κούρεμα» των αποθεματικών του κινδύνευε με διακοπή των προμηθειών του και ήδη, όπως ανέδειξε το «Ε», εδώ και μερικές μέρες είχε περιορίσει «πολυτελείς» παροχές, όπως το επιδόρπιο και τα αναψυκτικά, προς τους τροφίμους του.

Όπως ανακοινώθηκε απ’ το «Θεομήτωρ», μετά το «κούρεμα» απ’ την Τράπεζα της Ελλάδας κατά 70% των αποθεματικών του, αλλά και εξ αιτίας της μη καταβολής των οφειλομένων από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία ανέρχονται στο ποσό των 531.696 ευρώ, το Ίδρυμα έμεινε δίχως χρήματα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και τη ζωή των περιθαλπομένων. «Ήδη οι περισσότεροι προμηθευτές μάς δήλωσαν εγγράφως ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν να εφοδιάζουν το θεραπευτήριο με τρόφιμα, καύσιμα, φάρμακα κ.λπ.», σημειώνεται σε σχετικό Δελτίο Τύπου, όπου και περιγράφονται οι προσπάθειες που έχουν γίνει προκειμένου να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση.

Η διοίκηση προέβη και σε ενέργειες περιορισμού των δαπανών, όπως η πρόταση για κλείσιμο του ενός ξενώνα για τον οποίο καταβάλλεται ενοίκιο 2.000 ευρώ το μήνα, ή οι αλλαγές στο μενού.

Όλη αυτή η κινητοποίηση, όπως ανέφερε ο διοικητής, Παναγιώτης Ψυρούκης, είχε ως αποτέλεσμα το Υπουργείο Υγείας να χρηματοδοτήσει το Θεραπευτήριο με 200 χιλ. ευρώ για το χρονικό διάστημα έως 31 Δεκεμβρίου 2012.

«Εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την εξέλιξη αυτή, η οποία θα πρέπει να συνοδευτεί και με την καταβολή των οφειλομένων από τους ασφαλιστικούς φορείς, έτσι ώστε ο Θεραπευτήριο να εξακολουθήσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους πάσχοντες συνανθρώπους μας», καταλήγει η ανακοίνωση του «Θεομήτωρ».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey