Μια εβδομάδα αφιερωμένη σε μικρά και μεγάλα παιδιά στην Φίλια

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Καλφαγιάννεια 2021

17/08/2021 - 12:45 Ενημερώθηκε 17/08/2021 - 20:59

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα "Καλφαγιάννεια 2021" μια εβδομάδα εκδηλώσεων για μικρά και μεγάλα παιδιά. Αθλοπαιδιές, έκθεση ζωγραφικής με έργα μικρών καλλιτεχνών, διαγωνισμός τάβλι, εθελοντική αιμοδοσία, συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους, περιπατητική διαδρομή και ποδηλατάδα περιλάμβανε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα.

Τα Καλφαγιάννεια καθιερώθηκαν στην Κοινότητα της Φίλιας, με απόφαση των μελών του Συμβουλίου το 2020, μετά τον θάνατο ενός μεγάλου ευεργέτη του χωριού, Στυλιανού Καλφαγιάννη, ο οποίος μαζί με τον αδερφό του Γεώργιο φρόντισαν όχι μόνο να δημιουργηθεί το Γυμνάσιο Φίλιας, αλλά να καλύπτουν τα κατά καιρούς λειτουργικά έξοδα. 

Ο Στυλιανός Καλφαγιάννης

Σε μνήμη λοιπόν του Στυλιανού Καλφαγιάννη, θεσμοθετήθηκαν εκδηλώσεις αφιερωμένες κατά κύριο λόγο στα παιδιά, ενώ χορηγός των εκδηλώσεων ήταν ο κ. Γεώργιος Καλφαγιάννης.

Ο Γεώργιος Καλφαγιάννης και η σύζυγός του Ειρήνη

Αξίζει να αναφέρουμε ότι κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων βραβεύτηκαν για την εθελοντική τους προσφορά η Κλεονίκη Μαρμάρου, η Ανθίππη Πάτση, η Εριφύλη Σαλατέλλη, η Παναγιώτα Αλεξέλλη, η Νικολέτα Κουγιού, ο Χρίστος Πανταζής, η Ανδρονίκη Κουτσαβλή και ο πρόεδρος της Κοινότητας, Σταύρος Σκαλοχωρίτης.

Η απονομή τιμητικής πλακέτας στον πρόεδρο της Κοινότητας Σταύρος Σκαλοχώριτης

Η πρώτη μέρα περιελάμβανε αθλοπαιδιές. Με την βοήθεια της φιλολόγου Κλεονίκης Μαρμάρου τα παιδιά γνώρισαν παιχνίδια που παίζονταν στις αλάνες παλιότερα.

Περισσότερα από 50 παιδιά βρέθηκαν στον αυλόγυρο της εκκλησίας αποτυπώνοντας στο χαρτί τις εικόνες που είχαν στο μυαλό τους. Ιόλη Πιττή και Αναστασία Κοζπή ήταν οι νικήτριες του διαγωνισμού ζωγραφικής "Τα παιδιά ζωγραφίζουν τους τοίχους", οι οποίες βραβεύτηκαν με ένα βιβλίο αφιερωμένο στον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ. Ενώ η Γωγώ Σεντουκά Φιλιππόπουλου ξετρέλανε τους συμμετέχοντες με το face painting.

Στον διαγωνισμό τάβλι οι μικροί άντρες του χωριού επιδόθηκαν σε μια μάχη που διήρκησε αρκετή ώρα και ήθελε πρώτο νικητή τον Γιώργο Πολυχρόνη και δεύτερο τον Μάριο Βαμβακά. Το δώρο που κέρδισαν ο καθένας τους ήταν ένα τάβλι.

Από την πλατεία της Φίλιας, στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, από κει στο εκκλησάκι του Αγίου Δημητρίου και στον περιφερειακό Φίλιας - Σκουτάρου με τελικό σταθμό την αγορά διανύοντας μια διαδρομή περίπου 7 χιλιομέτρων, 49 άτομα κάθε ηλικίας ξεχύθηκαν στους δρόμους. Στην κατηγορία των ανδρών 1ος ήρθε ο Αρίστος Καλφαγιάννης, 2ος ο Στυλιανός Καλφαγιάννης, 3ος ο Δημήτρης Καλφαγιάννης.

Στην κατηγορία των γυναικών 1η ήρθε η Μαρία Νησιώτη, 2η η Μάρω Καρασαρίκη και 3η η Ευαγγελία Καζάζη.

Στην κατηγορία των παιδιών 1ος ήρθε ο Φάνης Πολυχρόνης, 2ος ο Αλέξης Μπάγιας και 3ος ο Γιώργος Πολυχρόνης.

Για την ξεχωριστή συμμετοχή του βραβεύτηκε ο Ιγνάτιος Μαρμαρέλλης ως ο πρεσβύτερος που συμμετείχε μεταδίδοντας σε όλους το μήνυμα ότι δεν πρέπει ποτέ να σταματούμε να αγωνιζόμαστε. Μάλιστα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Φιλιανών Αθήνας κέρασαν μετά την ολοκλήρωση των αγώνων όλους τους συμμετέχοντες.

Η βράβευση του πρεσβύτερου των αγώνων Ιγνάτιου Μαρμαρέλλη

Στις ποδηλασίες με τίτλο "Τρελοπενταλιές" στην κατηγορία έως 6 ετών 1ος ήρθε ο Σταύρος Βασιλείου, 2ος ο Παναγιώτης Καραμούτσος, και 3ος ο Κωνσταντίνος Καραμούτσος. Στην κατηγορία 7-10 ετών το χρυσό μετάλλιο απέσπασε ο Παναγιώτης Ασλάνης, το αργυρό ο Στρατής Βαλαβάνης και το χάλκινο ο Σωτήρης Ασλάνης. Στην κατηγορία 11-14 ετών πρώτος ήρθε ο Άγγελος Καλφαγιάννης, δεύτερος ο Φάμπιο Σαχινί και τρίτος ο Άγγελος Χιώτης. Στην κατηγορία 15 και άνω το χρυσό πήρε ο Αντώνης Κοζπής, το αργυρό ο Αριστείδης Καλφαγιάννης και το χάλκινο ο Κώστας Μακρόγλου.

Τέλος θα πρέπει να σημειωθεί ότι σημαντική ήταν η βοήθεια των Χρυσοβαλάντο Σταυρινού, Παναγιώτη Αλεξέλλη, Κώστα Μακρόγλου, Θοδωρή Βασιλείου, Γωγώ Σεντουκά Φιλιππόπουλου, των οικογενειών Φώτογλου και Νησιώτη καθώς και του πατέρα Συμεών Κουτσούρη.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey