Μεγάλο ενδιαφέρον μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων

Με επιτυχία οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών στις Αλυκές Καλλονής

17/05/2021 - 15:35

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στις Αλυκές Καλλονής, την Κυριακή 16 Μαΐου 2021. Η πρώτη εκδήλωση του ΚΠΕΝ μετά την άρση των περιορισμών προκάλεσε μεγάλο ενδιαφέρον και υπήρξαν πολλές δηλώσεις συμμετοχής. Η εξόρμηση οργανώθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της ανοιξιάτικης Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πουλιών.

Οι συμμετέχοντες είχαν τη μοναδική ευκαιρία να παρατηρήσουν το ανοιξιάτικο πέρασμα των πουλιών που βρίσκεται αυτές τις μέρες στο απόγειό του. Η παρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής ξεκίνησε από το παρατηρητήριο στη δυτική πλευρά της Αλυκής και κατέληξε στους εποχικούς υγρότοπους στη νότια πλευρά της. Έτσι, καλύφθηκε το μεγαλύτερο δυνατό πλήθος διαφορετικών βιοτόπων (αλυκή, εποχικά τέλματα γλυκού νερού, καλλιεργούμενες εκτάσεις) και παρατηρήθηκαν 50 διαφορετικά είδη πουλιών.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν παρυδάτια πουλιά όπως Λασπότρυγγες, Μαχητές, Δρεπανοσκαλίδρες, Νανοσκαλίδρες και άλλα υδρόβια πουλιά όπως Μαυροπελαργούς, Κρυπτοτσικνιάδες, Αργυρογλάρονα, Μουστακογλάρονα, αλλά και άλλα είδη όπως Μελισσοφάγους, Αμπελουργούς, καθώς επίσης και τα αναπαραγόμενα είδη της περιοχής (όλα επίσης μεταναστευτικά): Ποταμογλάρονο, Νανογλάρονο, Καλαμοκανάς και Αβοκέτα.

Οι συμμετέχοντες προσήλθαν σε προκαθορισμένες ώρες και σε συγκεκριμένες μικρές ομάδες λόγω των μέτρων και των πρωτοκόλλων για την πανδημία, και τα στελέχη του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής προσέφεραν μία αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey