FOLLOW US

Πολιτισμός

Η «K-Gold Temporary Gallery» στην Ιταλία!
Της Virginia Garra

Η «K-Gold Temporary Gallery» παρουσιάζει την καλοκαιρινή της περιοδεία στην Ιταλία που θα διαρκέσει από το Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2017 με τη συμμετοχή 25 καλλιτεχνών.

Η νομαδική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης έχει ενεργή και σταθερή δράση στη Λέσβο από την ίδρυσή της, το 2014. Λίγες βδομάδες πριν ανακοινώσει τις δράσεις της για τον Αύγουστο, που θα περιλαμβάνουν μια ομαδική έκθεση αλλά και δημόσιο και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με κέντρο το Μόλυβο και την Καλλονή, η «K-Gold Temporary Gallery» ταξιδεύει σε τέσσερις μεγάλες πόλεις (Ρώμη, Τορίνο, Μιλάνο και Βενετία). Εκεί θα παρουσιάσει μια σειρά παρεμβάσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους με βίντεο, εγκαταστάσεις και περφόρμανς από Έλληνες αλλά και διεθνείς καλλιτέχνες.

Η «K-Gold Temporary Gallery» αποτελεί μια μη κερδοσκοπική πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που ιδρύθηκε το 2014 στη Λέσβο. Εστιάζει στην πολιτιστική παραγωγή συμμετοχικού χαρακτήρα εντός και εκτός νησιού, ενεργοποιώντας εναλλακτικούς χώρους και προσφέροντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες και επιμελητές να διευρύνουν την πρακτική τους.

H επιμέλεια του Italian Summer Tour 2017, είναι του Νικόλα Βαμβουκλή.

 

ΘΑΥΜΑΣΤΟΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

15-28 Μαΐου 2017, Θέατρο Studio Uno, Ρώμη

Διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι, οι άνθρωποι ζουν σε ένα φαύλο κύκλο όπου νέες ανάγκες και επιθυμίες αναμένονται διαρκώς να εκπληρωθούν. Ο «Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος» συγκεντρώνει 20 έργα βίντεο που ανταποκρίνονται στο θέμα του Φεστιβάλ Labirinto II «Εμείς οι νέοι του μέλλοντος». Το πρότζεκτ παρουσιάστηκε αρχικά στην Αγία Παρασκευή τον Αύγουστο του 2016 με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης «NEON».

 

PUTH | GJERGJ BODARI

19-20 Μαΐου 2017, Πλατεία Carlo Emanuele II, Τορίνο

Μετά από δύο χρόνια εργασιών, η ιστορική πλατεία του Τορίνο μετατρέπεται σε ένα αστικό ανοιχτό θέατρο. Το δίκτυο των ιταλικών και διεθνών ανεξάρτητων χώρων NESXT, διοργανώνει το «Cinema Carlina», ένα δημόσιο πρόγραμμα όπου η σύγχρονη τέχνη συναντά τον κινηματογράφο, την περφόρμανς και τη μουσική.

Η «K-Gold Temporary Gallery» επιλέχθηκε να παρουσιάσει το έργο «Puth» (2016) του Gjergj Bodari (1983, ζει και εργάζεται στο Αμβούργο), ο οποίος χρησιμοποιεί βίντεο και χορογραφία για να εξετάσει την εγγενή ανάγκη για επικοινωνία μέσω της αποδόμησης κοινωνικά κατασκευασμένων συστημάτων χειρονομιών και χαιρετισμών.

 

#PIZZA4SEASONS VOL.4 | GIULIO SCALISI

12 Ιουνίου - 9 Ιουλίου 2017, IG: @kgoldtemporarygallery

Μια ετήσια online έκθεση σε τέσσερις πράξεις. Ο λογαριασμός Instagram της Gallery μετατρέπεται σε μια πλατφόρμα που θα διαχειριστούν σε εναλλαγή τέσσερις διεθνείς καλλιτέχνες επιλεγμένοι από τέσσερις επιμελητές κοινοποιώντας την εικαστική έρευνα τους.

Στο τελευταίο μέρος του πρότζεκτ, ο Billy Zhao προσκαλεί τον Ιταλό καλλιτέχνη Giulio Scalisi (1992, ζει και εργάζεται στο Μιλάνο). Χρησιμοποιώντας βίντεο και γλυπτά που επαναδιατυπώνουν παιγνιωδώς τις ατομικές μας συζητήσεις σε διαφορετικά περιβάλλοντα, ο Scalisi θα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια του online residency, την έρευνά του για μια νέα σειρά έργων.

 

EXHAUSTED | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

23 Ιουνίου - 10 Σεπτεμβρίου 2017, Il Colorificio, Μιλάνο

Μια διμερής συνεργασία με το «Il Colorificio», το project space που ίδρυσαν οι Michele Bertolino, Bernardo Follini και Giulia Gregnanin. Με έδρα σε ένα ανακαινισμένο χρωματοπωλείο, η γκαλερί είναι αφιερωμένη στην καλλιτεχνική και επιμελητική πρακτική που εξετάζει την ίδια τη φύση της πραγματικότητας.

Το πρώτο μέρος της ανταλλαγής περιλαμβάνει την πρώτη ατομική έκθεση στην Ιταλία, του Έλληνα εικαστικού Βασίλη Παπαγεωργίου. Το πρότζεκτ θα ολοκληρωθεί με μια παρέμβαση του «Il Colorificio» στη Λέσβο κατά το δεύτερο μισό του 2017.

FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top