Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από τις εκδηλώσεις ΤΑ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΑ το 2021 Από τις εκδηλώσεις ΤΑ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΑ το 2021 Φωτογραφία Κώστας Μακρόγλου

Έρχονται ΤΑ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΑ στη Φίλια

08/08/2022 - 12:00 Ενημερώθηκε 08/08/2022 - 13:31

Γίνεται γνωστό ότι επαναπροσδιορίστηκε το πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων ΤΑ ΚΑΛΦΑΓΙΑΝΝΕΙΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κοινότητας Φίλιας.

Οι εκδηλώσεις ξεκινάνε την Τρίτη 9 Αυγούστου στις 7:00 το απόγευμα στην αγορά στα καφενεία Νησιώτη και Φώτογλου με Τουρνουά Πρέφας και Τάβλι, στην μνήμη των Ιγνατίου Μυλωνά και Άγγελου Βαρδαξή. [Δηλώσεις  συμμετοχής στον  Μιχάλη Καζάζη].

Την Τετάρτη 10 Αυγούστου στις 6:30 το πρωί με σημείο εκκίνησης την αγορά θα πραγματοποιηθεί περίπατος στην Αγία Βαρβάρα και απονομή βραβείων στους δυνατούς περιπατητές που θα φτάσουν πρώτοι στο σημείο εκκίνησης. Στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας τα παιδιά ζωγραφίζουν την Φίλια στην αγορά του χωριού και θα γίνει απονομή βραβείου στη καλύτερη ζωγραφιά από τον καλλιτέχνη Γιώργο Κατσαρό. Στις 7:00 το απόγευμα της Τετάρτης στο γήπεδο Γεώργιος Καζάζης θα πραγματοποιηθούν αθλοπαιδιές με την υπέροχη Κλεονίκη Μαρμάρου και την βοήθεια του ΑΣ Φίλιας. 

Την Πέμπτη στις 10:00 το πρωί στην αγορά θα διεξαχθούν οι ποδηλατοδρομίες με απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής το κράνος. Στις 7:00 το απόγευμα στην αγορά θα γίνει παρουσίαση του βιβλίου ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ της Ουλρίκε Κράσμπεργκ σε μετάφραση της Μυρτώς Ταλούμη από τον φιλόλογο Παναγιώτη Σκορδά. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης θα γίνει απονομή βραβείων σε ξεχωριστούς για την δράση τους ανθρώπους του χωριού, από τον Γεώργιο Καλφαγιάννη. 

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Παρασκευή 12 Αυγούστου με εθελοντική αιμοδοσία στο Ιατρείο του χωριού [9:00-13:00].

Υπενθυμίζεται ότι οι εκδηλώσεις είχαν αναβληθεί λόγω κρουσμάτων κορονοϊού στην Φίλια και επαναπροσδιορίστηκε ο προγραμματισμός τους.

Το ιστορικό 

Η Κοινότητα Φίλιας διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά «Τα Καλφαγιάννεια» που πραγματοποιούνται στην μνήμη του Στυλιανού Καλφαγιάννη με την υποστήριξη του αδερφού του Γεώργιου Καλφαγιάννη και της οικογενείας του.

Τον Μάιο του 2020 τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας Φίλιας με Ψήφισμά τους καθιέρωσαν τις πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Καλφαγιάννεια» θέλοντας έτσι να τιμήσουν την μνήμη του Στυλιανού Καλφαγιάννη.

Ο Στυλιανός Καλφαγιάννης

Στο ψήφισμα αυτό αναφέρεται: «Ο Στέλιος Καλφαγιάννης υπήρξε σε όλη του τη ζωή ένας άνθρωπος με ανάστημα, το οποίο υψώθηκε χάρη στην γενναιοδωρία του, στην ανιδιοτελή προσφορά του – και πάνω απ’ όλα – στην αγάπη του για την γη των προγόνων του, μια γη που έπρεπε να αποχωριστεί, αλλά ποτέ δεν την λησμόνησε (..) Στον Επιτάφιο του Περικλή, ο Θουκιδίδης αναφέρει ότι τάφος των ένδοξων ανδρών είναι κάθε τόπος γιατί διατηρείται η ανάμνησή τους όχι στην πέτρα – μνήμη αλλά πιο πολύ στην μνήμη και στις καρδιές των ανθρώπων. (…) Ο Στυλιανός Καλφαγιάννης ήταν -και θα είναι – για τις καρδιές των Φιλιανών, ένας τέτοιος επιφανής άνδρας και γι’ αυτό αποφασίστηκε μεταξύ άλλων από τον Αύγουστο του 2020 και κάθε Αύγουστο να πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τίτλο «Τα Καλφαγιάννεια» που θα έχουν θέμα την προσφορά ως ένδειξη τιμής και μνήμης σε έναν άνδρα, ο οποίος αγάπησε τον τόπο του και το έδειχνε σε κάθε ευκαιρία.

Ο Γεώργιος Καλφαγιάννης

Υπενθυμμίζεται ότι η Οικογένεια Καλφαγιάννη συνέδραμε στην δημιουργία και διατήρηση του Γυμνασίου Φίλιας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey