Στο Κάστρο Μυτιλήνης με πρωταγωνιστή το Γιώργο Κιμούλη

«Μήδεια» στο Λεσβιακό Καλοκαίρι

22/08/2013 - 15:48

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», με πρωταγωνιστή το Γιώργο Κιμούλη, έρχεται το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ, στο Κάστρο Μυτιλήνης, από το Θέατρο Βασιλάκου.

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Μήδεια», με πρωταγωνιστή το Γιώργο Κιμούλη, έρχεται το Σάββατο 24 Αυγούστου στις 9.15 το βράδυ, στο Κάστρο Μυτιλήνης, από το Θέατρο Βασιλάκου.

Μετά την πρεμιέρα της στην Επίδαυρο, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 431 π.Χ. και πραγματεύεται την τελευταία πράξη της παθιασμένης σχέσης του Ιάσονα με τη Μήδεια, με τον Ιάσονα να αποφασίζει να την εγκαταλείψει για τα μάτια μιας άλλης γυναίκας και την παρατημένη Μήδεια να τον εκδικείται με τον πιο σκληρό τρόπο: τη δολοφονία των παιδιών τους, έρχεται και στη Λέσβο.

Ο Σπύρος Ευαγγελάτος σκηνοθετεί για δεύτερη φορά το έργο, 12 χρόνια μετά την παρουσίασή του από το «Αμφι-Θέατρο» στην Επίδαυρο το 2001, με τη Λήδα Τασοπούλου στον ομώνυμο ρόλο. Τώρα επανέρχεται στο κείμενο του Ευριπίδη κάτω από μια ιδιαίτερη συνθήκη: η παράσταση ανεβαίνει με αποκλειστικά ανδρική διανομή και πρωταγωνιστή το Γιώργο Κιμούλη.

«Πρόκειται για ένα εγχείρημα που στηρίζεται “μορφολογικά” σε κάποιες αρχές των παραστάσεων της αρχαιότητας: ανδρική παρουσία σε όλους τους ρόλους (και στο Χορό) και μάσκες. Ασφαλώς τα τεκμήρια αυτά λειτουργούν εντελώς διαφορετικά σήμερα», σημειώνει ο σκηνοθέτης της παράστασης. «Η Μήδεια, είναι το έργο που σπάει τα καλούπια της λογικής, ακόμα και του ίδιου του συμβατικού πάθους.

Και το πιο παράδοξο: η ηρωίδα ενώ έχει διαπράξει το απεχθέστερο έγκλημα, την παιδοκτονία, στο τέλος του έργου δεν τιμωρείται. “Αλλού” κινείται η Ευριπίδεια σύλληψη. Πέραν της ηθικής».

Η παραγωγή είναι του Κώστα Μπάλλα με τη σύμπραξη του Θεοφάνη Κιρκινέζου, τα σκηνικά του Γιώργου Πάτρα, τα κοστούμια του Γιάννη Μετζικώφ, η μουσική του Θάνου Μικρούτσικου, η μουσική διδασκαλία του Γιάννη Αναστασόπουλου, ενώ βοηθός σκηνοθέτη είναι η Χριστιάννα Μαντζουράνη.

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Κιμούλης, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Τάσος Νούσιας, Μάνος Βακούσης, Νικόλας Παπαγιάννης, Νίκος Αναστασόπουλος, Δημήτρης Παπανικολάου.
Κορυφαίοι - Χορός: Τάσος Αλατζάς, Νίκος Αναστασόπουλος, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Χάρης Γρηγορόπουλος, Δημήτρης Καραβιώτης, Σταύρος Καραγιάννης, Δημήτρης Καραμπέτσης, Δημήτρης Μόσχος, Δημήτρης Μυλωνάς, Δημήτρης Παπανικολάου, Παντελής Φλατσούσης, Γεράσιμος Σκαφίδας.

Προπώληση εισιτηρίων γίνονται στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης (τηλ. 22510 37394).

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey