Από το Σεπτέμβριο ο πολιτιστικός θεσμός της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου «Πέλαγος Πολιτισμού»

Εννέα νησιά ενώνουν τα ταλέντα τους…

09/08/2013 - 15:26

Από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα εντάξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νέο πολιτιστικό της πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο».

Από το Σεπτέμβριο αναμένεται να ξεκινήσει το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, που θα εντάξει η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στο νέο πολιτιστικό της πρόγραμμα, το οποίο υλοποιεί στο πλαίσιο του έργου «Πολιτιστικές Διαδρομές στο Βόρειο Αιγαίο». Με μότο το «Βόρειο Αιγαίο - Πέλαγος Πολιτισμού. Εννέα νησιά ενώνουν τα ταλέντα τους», η Περιφέρεια στοχεύει στο να καθιερωθεί η συγκεκριμένη πρωτοβουλία ως θεσμός και να συνεχιστεί από τοπικούς φορείς και μετά τη λήξη που προγράμματος, που θα διαρκέσει μέχρι και το τέλος τού 2014.

Το «Πέλαγος Πολιτισμού» δεν έχει καμμία σχέση με το παλιότερο πολιτιστικό πρόγραμμα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που είχε όνομα «Ταξίδι Τεχνών» και διήρκεσε μόνο ένα καλοκαίρι, φέρνοντας στα νησιά σχήματα κατά κύριο λόγο από την Αθήνα, που τελικά δεν άφησαν στους κατοίκους κάτι παραπάνω από τον απόηχο των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στο «Ε» στελέχη του Περιφερειακού Ταμείου, στόχος είναι να θεσμοθετηθεί το «Πέλαγος Πολιτισμού», έχοντας μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και εμπλουτίζοντας όλες τις εποχές του χρόνου. Το βασικό είναι ότι το πρόγραμμα θα βασίζεται σε ντόπια καλλιτεχνικά σχήματα, με την ελπίδα τα τελευταία και οι διάφοροι τοπικοί φορείς να το αγκαλιάσουν και να το εξελίξουν, ακόμη και μετά τη λήξη του, που αναμένεται στο τέλος τού 2014.

Με προϋπολογισμό
Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στο ένα εκατομμύριο ευρώ και εκτός από τις δαπάνες για τα καλλιτεχνικά σχήματα, περιλαμβάνει και αυτές για τη δημοσιότητα, μέσω φυλλαδίων, αλλά και μέσω όλων των διαφορετικών τρόπων προβολής που προσφέρει το διαδίκτυο.

Ως προς τις εκδηλώσεις, η 2η Θερινή Ακαδημία Κιθάρας «Αρίων», στο Μόλυβο, ήταν μία μόνο από αυτές που θα ενταχθούν στη θεματική με τίτλο «Τα μνημεία ζωντανεύουν», η οποία θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις που θα συνδέουν διάφορους αρχαιολογικούς χώρους με πολιτιστικές εκδηλώσεις, τόσο μουσικές όσο και θεατρικές, αλλά κι εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολή της ναυτικής παράδοσης και των εμπορικών διαδρομών, φεστιβάλ ντοκυμαντέρ, εικαστικές εκθέσεις σε λατρευτικούς χώρους, καθώς και προβολή παραδοσιακών επαγγελμάτων και της πολιτιστικής ταυτότητας των νησιών.

Αυτό που μένει τώρα, είναι να ολοκληρώσουν οι αρμόδιοι της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου τις επαφές που κάνουν με τα διάφορα πολιτιστικά σωματεία των νησιών, ώστε να μπορέσει να καταρτιστεί και να ανακοινωθεί το πρόγραμμα, κάτι που θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey