Εξαιρετική προβολή του νησιού η υποδοχή των 20 Ευρωπαίων επισκεπτών από το «Πόλιον»

Η Λέσβος «μάγεψε» τους Ευρωπαίους

11/05/2012 - 14:46

Ενθουσιασμένοι αποχώρησαν από τη Λέσβο οι 20 Ευρωπαίοι που μαζί με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μονοπάτια της Ευρώπης: περπάτα, βλέπε, νιώσε και πράξε».

Ενθουσιασμένοι αποχώρησαν από τη Λέσβο οι 20 Ευρωπαίοι που μαζί με μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Πλωμαρίου «Το Πόλιον» συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Μονοπάτια της Ευρώπης: περπάτα, βλέπε, νιώσε και πράξε».

Η ξενάγησή τους στις επτά διαφορετικές θεματικές διαδρομές που είχε ετοιμάσει ο Σύλλογος, ξεκίνησε από το Πλωμάρι, με περιήγηση στο Μουσείο Ούζου Βαρβαγιάννη και το σημερινό εργοστάσιο της οικογένειας, καθώς και στο εσωτερικό του παραδοσιακού Πλωμαρίτικου Σπιτιού που έχει επιμεληθεί το ζεύγος Καρατζά. Οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν επίσης στις όχθες του Σεδούντα, απολαμβάνοντας το φυσικό πλούτο του Πλωμαρίου.

Η τρίτη θεματική διαδρομή περιελάμβανε επίσκεψη στο Ελαιοτριβείο - Μουσείο Παπάδου.

Στο υπόλοιπο νησί
Ακολούθησε το μονοπάτι της «Γεωλογικής ιστορίας της Λέσβου, της λάβας και του Απολιθωμένου Δάσους του Σιγρίου». Σε όλη τη διαδρομή από το Πλωμάρι, οι επισκέπτες είδαν τους παλιότερους γεωλογικούς σχηματισμούς με σχιστολιθικά πετρώματα και τους νεώτερους, από την Καλλονή και μετά, καθώς και το Ιερό των Μέσσων. Η διαδρομή κατέληξε στο Σίγρι και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους, καθώς και στους παραδοσιακούς οικισμούς του βορειοδυτικού τμήματος του νησιού.

Ακολούθησε η Μυτιλήνη, όπου ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της πόλης διαμέσου των αιώνων, ενώ συναντήθηκαν με το δήμαρχο Λέσβου, Δημήτρη Βουνάτσο, και με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Νάσο Γιακαλή.

Την τελευταία τους βραδιά πέρασαν στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου, με τα σαντούρια και τα χορευτικά του Αναγνωστηρίου της Αγιάσου, μεζέδες από τον Αγροτοτουριστικό Συνεταιρισμό Πλωμαρίου και ποτά από τις ποτοποιίες «Βαρβαγιάννη» και «Γιαννατσή». Λίγο πριν την αναχώρησή τους, γνώρισαν και τη ναυπηγική παράδοση του Πλωμαρίου, με περίπατο στους ταρσανάδες και τα καΐκια.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey