Η Αν. Αντωνέλλη ανταπαντά και …κατακεραυνώνει συνολικά τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την αντιπαράθεση που άνοιξε για τα θέματα Κοινωνικής Προστασίας

«Δεν είμαστε όλοι λωτοφάγοι…»!

01/08/2016 - 14:24

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, δεν δείχνει διατεθειμένη να χαρίσει… κάστανο στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, η οποία πήρε θέση στην κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» Στράτου Γεωργούλα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Λέσβου.

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασία Αντωνέλλη, δεν δείχνει διατεθειμένη να χαρίσει… κάστανο στη Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, η οποία πήρε θέση στην κόντρα μεταξύ δημοτικής αρχής και του επικεφαλής του «Άλλου Δρόμου» Στράτου Γεωργούλα για τον Στρατηγικό Σχεδιασμό του Δήμου Λέσβου.

Και απαντώντας στην ανακοίνωση της Ν.Ε., πέρασε χθες στην αντεπίθεση, οδηγώντας την κουβέντα σε βαθύ πολιτικό επίπεδο, κατακεραυνώνοντας συνολικά την κυβέρνηση και την πολιτική της από το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, στο δημοψήφισμα μέχρι και στη συγνώμη του Μανώλη Γλέζου!

Στο κομμάτι δε της αφορμής της κόντρας που δεν ήταν άλλο από την πολιτική κοινωνικής πρόνοιας, η κ. Αντωνέλλη, που θυμίζουμε ότι κατηγορήθηκε από τη Ν.Ε. ότι «βάφτισε ως δικές της» τις δράσεις που έχουν γίνει για την κοινωνική προστασία στη Λέσβο, σχολίασε με νόημα πως δεν πίστευε πως μία αριστερή κυβέρνηση θα θεωρούσε πολιτική κοινωνικής πρόνοιας, τα συσσίτια και τα επιδόματα των 200 ευρώ…

 

«Πολιτική σας, τα συσσίτια;»

«Θέλω δημόσια να ζητήσω συγγνώμη για την αυταπάτη που προφανώς έχω υποστεί και εγώ, όπως και πολλοί άλλοι, θεωρώντας ότι μια Αριστερή Κυβέρνηση δεν πρεσβεύει ότι η Πολιτική των συσσιτίων, των Κοινωνικών Παντοπωλείων, των επιδομάτων των 200 ευρώ κ.λπ., είναι Πολιτική Κοινωνικής Πρόνοιας ενός Κράτους.

Άλλα είχα ακούσει τόσο εγώ, όσο και πολύς κόσμος, στο Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και για αυτό που ο Σύριζα θεωρούσε προεκλογικά, Κοινωνική Πολιτική, εκφράζοντας μέσα σε αυτό τις θέσεις της Αριστεράς.

Θυμίζω: Κοινωνική Δικαιοσύνη, Δικαίωμα στην Υγεία, στην Εργασία, στην Παιδεία, δημιουργία θέσεων εργασίας, “κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη”, επαναφορά μισθών και συντάξεων στα προ μνημονίου χρόνια κ.λπ. κ.λπ.…», γράφει αρχικά στην ανακοίνωσή της η κ. Αντωνέλλη και συνεχίζει καυτηριάζοντας την τακτική της «προσωπικής επίθεσης» που υιοθετεί το κυβερνών κόμμα, σε όποιον τολμά να διατυπώσει κριτική: «Βεβαίως εάν εσείς είστε ικανοποιημένοι ως Αριστερό Κόμμα εξουσίας από το αποτέλεσμα της σύγκριση σας με τις Κυβερνήσεις Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ …και “ξεχάσατε” το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης μετεκλογικά, …“έτσι είναι, εάν έτσι νομίζετε”.

Όμως, κύριοι, δεν θα γίνουμε όλοι λωτοφάγοι, επειδή όποιον θυμάται και ασκεί κριτική τον θεωρείτε εχθρός σας, “αποδομητή των προσπαθειών της Κυβέρνησης” και ακολουθώντας την γνωστή μέθοδο της προσωπικής επίθεσης, απουσία πολιτικών επιχειρημάτων, τον πυροβολείτε».

 

«Μας οδηγείτε στη χρεοκοπία»

»Ειλικρινά λυπάμαι πολύ. Όχι μόνο γιατί εσείς είστε εκτός τόπου και χρόνου, αλλά πιο πολύ λυπάμαι για την χρεοκοπία της Ελπίδας στην οποία μας οδηγείτε. Εάν και εσείς θεωρείτε Κοινωνική Πολιτική, την Πολιτική των συσσιτίων και των επιδομάτων πείνας… έ τότε ας μην απορούμε για την αύξηση των ποσοστών του Φασισμού και στην Χώρα μας!

Τώρα, ως προς τα “βαφτίσια, την σεμνότητα και την αδικία” που επίσης μου καταλογίζετε: Πολλοί, το 60% των Ελλήνων, στο οποίο ανήκα και εγώ, που ψηφίσαμε ΟΧΙ στο περσινό Δημοψήφισμα και το οποίο εσείς βαφτίσατε ΝΑΙ, ακόμα περιμένουμε μια Δημόσια Συγγνώμη σας για αυτήν την ανίερη βάφτιση. Έλλειψη αισθήματος δικαίου ή έλλειψη σεμνότητας;».

Η ανακοίνωση της κ. Αντωνέλλη κλείνει, καλώντας τα στελέχη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να διαβάσουν το βιβλίο του Χρόνη Μίσσιου «Καλά εσύ σκοτώθηκες νωρίς» και καταλήγει εξίσου καυστικά, φωτογραφίζοντας και τοπικά στελέχη, με επίκληση στο Μανώλη Γλέζο: «Έ και κάπου κάπου, αν δεν σας αρέσουν τα όσα ακούτε από πληβείους της Αυτοδιοίκησης που δεν προήλθαν από κομματικούς σωλήνες και ούτε είναι γόνοι πολιτικών οικογενειών, ακούστε τουλάχιστον τα ζωντανά Σύμβολα της πάλαι ποτέ Αριστεράς. Ο Μανώλης Γλέζος, ζει και δεν ξέρω αν το μάθατε: Εκείνος μας ζήτησε συγνώμη…».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey