Έρευνα του Ευρωβαρόμετρου για τις προσδοκίες των Τούρκων το 2015

23/12/2014 - 14:32

Αρνητική παρουσιάζεται σε γενικές γραμμές η γνώμη των Τούρκων πολιτών στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (Νοε 2014).

Αρνητική παρουσιάζεται σε γενικές γραμμές η γνώμη των Τούρκων πολιτών στην τελευταία έρευνα του Ευρωβαρόμετρου (Νοε 2014).

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθεί απ’ το 1973 με τις στατιστικές του Ευρωβαρόμετρου την εξέλιξη της κοινής γνώμης στα κράτη μέλη και στα υπό σύνδεση, βοηθώντας έτσι την προετοιμασία των κειμένων, τη λήψη αποφάσεων και την αξιολόγηση των εργασιών της.

Η τελευταία αυτή έρευνα δείχνει επιδείνωση της εικόνας της εμπιστοσύνης των Τούρκων πολιτών.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι το 48 τοις εκατό των Τούρκων εκφράζει «δυσπιστία» προς την κυβέρνηση και περισσότερο από τα δύο τρίτα «δυσπιστία» προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ειδικότερα καταγράφεται πτωτική τάση σ’ αυτούς που εμπιστεύονται την Κυβέρνηση, αφού από 52% που ήταν πέρσι, φέτος είναι 46%. Το 63% (έναντι 45% πέρυσι) πιστεύουν πως το επόμενο έτος θα επιδεινωθεί η κατάσταση στη χώρα.

Ο στρατός παραμένει ο θεσμός που εμπιστεύεται η πλειοψηφία των Τούρκων (62%), αν και στη δημοσιευθείσα μέτρηση σημειώθηκε μείωση κατά 8%.

Η εμπιστοσύνη στην αστυνομία φτάνει στο 53%, ποσοστό μειωμένο σε σχέση με πέρυσι κατά 7%.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey