Ομιλία υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου επί της ψήφου εμπιστοσύνης

«Δίνουμε απάντηση στην ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης»

09/10/2014 - 17:20

Η προσφυγή της κυβέρνησης στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης  έχει ως στόχο να τεθεί τέλος στην εκλογολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και μεταξύ άλλων σημείωσε: "εδώ δε βρισκόμαστε για να τσακωνόμαστε νυχθημερόν μεταξύ μας. Η κατεξοχήν δουλειά της κυβέρνησης είναι να λύνει προβλήματα, μικρά και μεγάλα του Ελληνικού Λαού και βλέποντας μπροστά να προγραμματίζει λύσεις για να μη δημιουργηθούν καινούρια".

 

 

 

 Η προσφυγή της κυβέρνησης στη Βουλή για να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης  έχει ως στόχο να τεθεί τέλος στην εκλογολογία που καλλιεργεί η κυβέρνηση υποστήριξε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή και μεταξύ άλλων σημείωσε: "εδώ δε βρισκόμαστε για να τσακωνόμαστε νυχθημερόν μεταξύ μας. Η κατεξοχήν δουλειά της κυβέρνησης είναι να λύνει προβλήματα, μικρά και μεγάλα του Ελληνικού Λαού και βλέποντας μπροστά να προγραμματίζει λύσεις για να μη δημιουργηθούν καινούρια". Το πλήρες κείμενο της ομιλίας του έχει ως εξής:

Το ρητό για την γυναίκα του Καίσαρα το γνωρίζουμε όλοι. Στην πολιτική βέβαια καμιά φορά ισχύει και το αντίστροφο:

Όταν δουλεύεις σκληρά πρέπει αυτό να γίνεται αντιληπτό από τους εντολείς σου, δηλαδή από τον Ελληνικό λαό και γι αυτό πρέπει να κάνεις απολογισμό του έργου σου.

Είναι εύκολο καμιά φορά στη δίνη της επικαιρότητας και της πολιτικής, και καμιά φορά της μικροπολιτικής  αντιπαράθεσης, να χάνουμε την ουσία: Kαι ποια είναι η ουσία; Ότι εδώ δε βρισκόμαστε για να τσακωνόμαστε νυχθημερόν μεταξύ μας. Η κατεξοχήν δουλειά της κυβέρνησης είναι να λύνει προβλήματα, μικρά και μεγάλα του Ελληνικού Λαού και βλέποντας μπροστά να προγραμματίζει λύσεις για να μη δημιουργηθούν καινούρια.

Η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά αυτό κάνει. Αυτή είναι η δουλειά μας.

Η παρούσα εξέχουσα κοινοβουλευτική διαδικασία της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, μας δίνει τη δυνατότητα να έλθουμε στο Κοινοβούλιο και να παρουσιάσουμε το έργο μας συνολικά και έτσι να αντιληφθεί ο λαός ποιος βρίσκεται εδώ για να εργασθεί για το συμφέρον του και ποιος είναι εδώ για να λέει μεγάλα λόγια, να ωραιοποιεί καταστάσεις και να υπόσχεται τα πάντα στους πάντες.

Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης δουλεύουμε σκληρά και μάρτυρας αυτού είναι το έργο μας και γι αυτό ήρθα σήμερα να μιλήσω.

Μόνο κατά τους τελευταίους 12 μήνες αναλάβαμε πλούσια μεταρρυθμιστική νομοθετική δράση,  Χάρην συντομίας θα αναφερθώ στα Νομοθετήματα μόνο με τίτλους :

1.Ψηφίσαμε τον Αντιρατσιστικό Νόμος :

2. Νομοθετήσαμε για τη Δίκαιη ικανοποίηση λόγω υπέρβασης της εύλογης διάρκειας της δίκης στα πολιτικά και ποινικά Δικαστήρια και στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

3.Αναμoρφώσαμε και εκσυγχρονίσαμε το Ποινικό Νομοθετικό Πλαίσιο για τη Διαφθορά.

4.Εκσυγχρονίσαμε το Νομοθετικό Πλαίσιο για το Πόθεν Έσχες:

5. Ψηφίσθηκε νόμος για την καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας:

6. Δημιουργήσαμε το Νομοθετικό Πλαίσιο για τις Φυλακές Γ’ Τύπου: 7.Δημιουργήσαμε Αυτοτελές Ποινικό Τμήμα στο Εφετείο Αθηνών:

Αυτά είναι, εν συντομία,  τα πιο σημαντικά Νομοθετήματα που φέραμε στη Βουλή μόλις τους τελευταίους 12 μήνες. Και όλα αυτά τα κάναμε ενώ το Υπουργείο Δικαιοσύνης κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους επιφορτίστηκε με μεγάλο τμήμα των υποχρεώσεων και των πρωτοβουλιών που συνδέονται με την Ευρωπαϊκή Προεδρία.

Θυμίζω ότι η Ελληνική Προεδρία κρίθηκε ιδιαίτερα θετικά από όλους τους εταίρους μας. Ιδιαίτερα δε επαινέθηκε το Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη συμβολή του στην προώθηση της κοινής μας, πανευρωπαϊκής νομοθετικής  ατζέντας. Με σκληρή δουλειά 6 μηνών καταστήσαμε την Ελληνική Προεδρία πετυχημένη, ιδιαίτερα στον τομέα της Δικαιοσύνης και εισπράξαμε κολακευτικά σχόλια από παντού. Έτσι συμβάλλαμε αποφασιστικά στην αποκατάσταση του κύρους και της αξιοπιστίας  της χώρας μας στο εξωτερικό.

Οφείλω στη Βουλή μια ομιλία μόνο για  τα επιτεύγματα αυτών των 6 μηνών αλλα δυστυχώς σήμερα τα χρονικά όρια του Κανονισμού της Βουλής δε μου επιτρέπουν μακρύτερη αναφορά.

Φυσικά, δεν είναι μόνο νομοθετική η δουλειά του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Δουλειά μας είναι να βελτιώνουμε τις υποδομές, να λύνουμε καθημερινά προβλήματα, να φροντίζουμε ώστε το σύστημα, είτε αυτό λέγεται δικαστικό , είτε σωφρονιστικό να μπορεί να ανταποκριθεί στις προσδοκίες που καλλιεργεί η νομοθεσία. Από όλους τους τομείς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ μόνο σε 4 χάριν συντομίας:

1.         Ηλεκτρονική Επιτήρηση κρατουμένων: πολύ σύντομα θα ενεργοποιηθεί η πρώτη πιλοτική φάση του θεσμού, που έχει αποδώσει στον δυτικό κόσμο και μπορεί να αποφορτίσει σημαντικά τα σωφρονιστικά ιδρύματα.

2.         Η πολιτική και οι δράσεις του ΥΔΔΑΔ στον τομέα της μόρφωσης και της κατάρτισης των κρατουμένων αποδίδουν καρπούς. Ήδη χάρις των προγραμμάτων μας εκπαίδευσης περισσότεροι νέοι κρατούμενοι στις φυλακές, πέτυχαν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

3. Οι Εναλλακτικές μορφές απονομής Δικαιοσύνης : παραμένουν στην αιχμή του δόρατος της πολιτικής του ΥΔΔΑΔ για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης,

4.         Εκσυγχρονισμός Δομών της Δικαιοσύνης  με αιχμή την Ηλεκτρονική Δικαιοσύνη E-Justice :

Κυρίες και Κύριοι, Συνάδελφοι,

Σας παρουσίασα, εν τάχει, το έργο του Υπουργείου Δικαιοσύνης των τελευταίων 12 μηνών.

Σκοπός μου δεν είναι μόνο να κάνω απολογισμό, αλλά παρουσιάζοντας σας το έργο μας να σας αποδείξω ότι ούτε σκοπό έχουμε να χαμηλώσουμε τους ρυθμούς, ούτε να φυγομαχήσουμε. Είναι αδήριτη ανάγκη να εξαντληθεί η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Η χώρα έχει ανάγκη από σταθερότητα και σκληρή δουλειά και όχι από πολιτικά τερτίπια επ’ ευκαιρία των κορυφαίων  δημοκρατικών λειτουργιών, όπως η ανάδειξη του προέδρου της Δημοκρατίας. 

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη και στηριζόμενη από ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία στους επόμενους μήνες θα υιοθετήσει τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζουμε στο ΥΔΔΑΔ, και οι οποίες στην πλειονότητα τους είναι έτοιμες ή στο τελικό στάδιο επεξεργασίας. Θα αναφερθώ στις κυριότερες από αυτές:

1.Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας  Η αναμόρφωση του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας , που έρχεται στη βουλή τις επόμενες μέρες, αναμένεται να συνεισφέρει τα μέγιστα στον αγώνα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης προτείνοντας ριζοσπαστικές λύσεις σε χρόνια νοσήματα της πολιτικής δίκης (Συνεχείς αναβολές, πολύπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία αναγκαστικής εκτελέσεως). Η νίκη σε αυτή τη μάχη ενισχύει όχι μόνο την εμπιστοσύνη της κοινωνίας στη Δικαιοσύνη και τους θεσμούς αλλά και βελτιώνει την εικόνα της χώρας, ως υποψήφιου δέκτη ξένων επενδύσεων. 

Στο σημείο αυτό οφείλω να σημειώσω το εξής : Κατηγορείται ανεύθυνα αυτή η Κυβέρνηση ότι δεν διαπραγματεύεται με την Τροϊκα, αλλά απλά εκτελεί εντολές της. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόδειξη από τις διατάξεις του νέου Κπολδ για τους πλειστηριασμούς ότι αυτό είναι απολύτως ψευδές.

Εξηγούμαι : Στην αρχή του 2016 η αξία των ακινήτων που θα βγαίνουν στον πλειστηριασμό θα υπολογίζεται με βάση την εμπορική αξία τους, όπως είναι και το ορθό. Μέχρι τότε τιμή εκκίνησης θα είναι τα 2/3 της αντικειμενικής τους αξίας. Θυμίζω ότι τους προηγούμενες μέρες πλήθος δημοσιευμάτων θεωρούσαν δεδομένο τον ορισμό του ποσοστού του 1/3 για το χρονικό αυτό διάστημα.

Από την αρχή καταστήσαμε σαφές ότι κάτι τέτοιο για την Ελληνική Κυβέρνηση δεν είναι αποδεκτό. Διαπραγματευτήκαμε σκληρά και συλλογικά ως κυβέρνηση, και κατορθώσαμε να επιτύχουμε αυτό που θέλαμε, δηλαδή τον ορισμό της τιμής εκκίνησης του πρώτου πλειστηριασμού στα 2/3 της αντικειμενικής αξίας. Το ίδιο, με δικαιολογητικά και κοινωνικά κριτήρια, ενεργούμε για ρύθμιση Κόκκινων Δανείων.

Αυτά τα λέω για να πληροφορηθεί ο κόσμος ποιος γνωρίζει τα ζητήματα, ποιος ξέρει να διαπραγματεύεται διεθνώς και να επιτυγχάνει και ποιος είναι καλός μόνο για μεγαλοστομίες και εύκολες και καινές περιεχομένου κατηγορίες.

Κλείνω την παρένθεση και συνεχίζω επιγραμματικά με τα υπόλοιπα Νομοσχέδια που θα φέρουμε άμεσα στη Βουλή

2.Εξορθολογισμός της Ποινικής Αντιμετωπισης των Οφειλετών του Δημοσίου (σε συνεργασία με Υφ ΥπΟικ κο Μαυραγάνη)  : Εξορθολογίζεται και συστηματοποιείται η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και των αδικημάτων που σχετίζονται με χρέη προς το Δημόσιο. Αποποινικοποιείται η καθυστέρηση καταβολής βεβαιωμένων οφειλών και έτσι δεν οδηγούνται στη φυλακή όσοι αναγνωρίζουν τα χρέη τους αλλά αδυνατούν να τα αποπληρώσουν. Επιπλέον, η φοροδιαφυγή δεν θα είναι πλέον αυτόφωρο αδίκημα αλλά θα ακολουθείται η συνήθης διαδικασία.

3.Νομοσχέδιο για το «Ενέχυρο» : Σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών καταρτίσθηκε νομοσχέδιο για την ένταξη στον κρατικό προϋπολογισμό των κατασχεμένων χρημάτων καταχραστών του Δημοσίου, που τώρα παραμένουν αναξιοποίητα και κινητροδοτείται η εθελοντική επιστροφή των «κλεμμένων» με αντάλλαγμα την ευμενέστερη ποινική μεταχείριση.

4. Νομοσχέδιο για την καθιέρωση της διαταγής πληρωμής κατά του Δημοσίου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών. Άλλη μια καινοτομία υπέρ του πολίτη, υπέρ της αγοράς, υπέρ της ρευστότητας των επιχειρήσεων.

5.Νομοσχέδιο για την Ενδικοφανή Προσφυγή:  Δημιουργούμε ανεξάρτητες επιτροπές ειδικών του Διοικητικού Δικαίου που θα επανεξετάζουν τις διοικητικές υποθέσεις, έτσι ώστε να  καταλήγουν λιγότερες στα Διοικητικά Δικαστήρια.

6.Ποινικός Κώδικας και Ποινική Δικονομία : πραγματοποιείται εκσυγχρονισμός των βασικών ποινικών νομοθετημάτων ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις των καιρών και μάλιστα για πρώτη φορά αυτός ο εκσυγχρονισμός πραγματοποιείται παράλληλα και για τους δυο κώδικες ώστε να διέπονται από ενιαία φιλοσοφία.

7.Νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος  8.Νέος Σωφρονιστικός Κώδικας

Γ. ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ  ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΜΕ ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ)

1.Πτωχευτικός κώδικας : Θα επιχειρηθούν καίριες παρεμβάσεις στο υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προς την κατεύθυνση της επιτάχυνσης των διαδικασιών αλλά και την ενίσχυσης της προσπάθειας για διάσωση των υγιών επιχειρήσεων

2.Νόμος 3869/2010 (Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά) :.

Ο νόμος 3869/2010 είναι ένας νόμος με σωστή φιλοσοφία, που όμως αντιμετώπισε προβλήματα στην εφαρμογή του.

Εμείς θέλουμε να θεραπεύσουμε τις δυσλειτουργίες , να αποκαταστήσουμε τις αδικίες και να επιτύχουμε αυτό που από την αρχή ήταν το πνεύμα του νόμου : η προστασία των πιο αδύναμων συμπολιτών μας χωρίς καμία αμφισβήτηση της προστασίας της πρώτης κατοικίας ως κορωνίδα της φιλοσοφίας του Νόμου

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Πολλοί αναρωτιέστε γιατί επέλεξε η κυβέρνηση να ζητήσει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής.

Η απάντηση είναι απλή : Από τη στιγμή που κατέστη σαφές ότι το σχέδιο της Κυβέρνησης, για τη σωτηρία του τόπου δείχνει να επιτυγχάνει χάρη στις θυσίες του Ελληνικού Λαού, και από την ασφάλεια που παρέχει η δουλειά αυτής της κυβερνήσεως, πολλοί θυμήθηκαν το παρελθόν : Μεγάλα λόγια, Ανέξοδες υποσχέσεις. Εκ του ασφαλούς επιθέσεις, Καταστροφολογία.

Η ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης είναι τόσο μεγάλη, ώστε εμπλέκει ακόμα και την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας στο μικροπολιτικό της παιχνίδι.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γνωρίζει πως το Σύνταγμα ορίζει αυξημένη πλειοψηφία προκειμένου να εκλεγεί ο ανώτατος άρχοντας του κράτους μας, και το επιτάσσει αυτό για να αναγκάσει τις πολιτικές δυνάμεις να συναινέσουν σε ένα πρόσωπο υπεράνω των κομματικών στεγανών, υπεράνω της μικροπολιτικής, ένα πρόσωπο που συσπειρώνει το λαό. Η διάταξη αυτή δεν θεσπίστηκε προκειμένου να προκηρύσσονται εκλογές όποτε το επιθυμεί η αντιπολίτευση.

Πρόκειται για μέγιστο θεσμικό ατόπημα που συμπληρώνεται από την εκπεφρασμένη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι δε θα προτείνει καν πρόσωπο για πρόεδρο. Θέση ανήκουστη για δημοκρατικό κόμμα που βρίσκεται στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Κατά τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ, πρόσωπα που μπορούν να εκφράσουν την εθνική ενότητα και ομοψυχία υπάρχουν , αλλά μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει τις εκλογές.

Αλλιώς; Ας σύρεται η χώρα στην ακυβερνησία και το σπαραγμό. Ας διακινδυνεύουμε με πολιτική αστάθεια όσα πετύχαμε με τις σκληρές θυσίες του λαού. Όμως λίγη σημασία έχουν αυτά για την αξιωματική αντιπολίτευση μπροστά στη δίψα της για την εξουσία.

Αυτού του είδους τις δυσλειτουργίες και τις ευκαιρίες για πολιτικό οπορτουνισμό θέλουμε να τις θεραπεύσουμε με την αναθεώρηση του Συντάγματος που περιλαμβάνει προτάσεις όπως :

1.         Εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και ενίσχυση του ρυθμιστικού του ρόλου

2.         Θέσπιση χρονικών ορίων στις θητείες των πολιτικών προσώπων.

3.         Ασυμβίβαστο Υπουργών και μελών της  Κυβέρνησης

4.         Εξάντληση θητείας Κυβερνήσεως και περιορισμός του φαινομένου των πρόωρων εκλογών, που από συνταγματικά ανεκτή εξαίρεση έχει γίνει ο κανόνας.

5. Επανεξέταση του καθεστώτος της ασυλίας των βουλευτών και της ευθύνης των μελών της κυβέρνησης.

6. Θεσμική θωράκιση της δημοκρατικότερης λειτουργίας των κομμάτων και έλεγχος της χρηματοδότησης τους.

Τη Συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να την επιχειρήσει μόνο μια Κυβέρνηση που έχει εκπεφρασμένη την στήριξη της Βουλής και αυτήν την εντολή ζητούμε.

Κυρίες και κύριοι,

Με την ψήφο εμπιστοσύνης μπαίνει, όπως λέει ο λαός, ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Δίνουμε μια απάντηση στην ανευθυνότητα της αντιπολίτευσης και λέμε το εξής απλό :

«Αυτά κάναμε κυρίες και κύριοι όσο είμαστε Κυβέρνηση. Τα κάναμε όλα τέλεια;  φυσικά και όχι. Κάναμε και λάθη. Ο αρχικός σχεδιασμός του ΕΝΦΙΑ πχ ήταν λανθασμένος. Αφουγκραστήκαμε την κοινωνία και το διορθώσαμε. Αλλά  λάθη δεν κάνουν μόνο όσοι δεν δουλεύουν και εμείς δουλεύουμε πολύ , δουλεύουμε σκληρά, χωρίς μεγάλα λόγια, με προσήλωση στους στόχους μας και με σχέδιο για έξοδο της χώρας από την κρίση.

Και η δουλειά μας φέρνει αποτελέσματα, και τα αποτελέσματα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά τα αναγνωρίζουν όλοι διεθνώς.

Η χώρα βγαίνει σιγά σιγά από την κρίση και γίνεται ξανά η νησίδα σταθερότητας που έχει ανάγκη ολόκληρη η περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

Βλέπετε τι γίνεται στη γειτονιά μας. Στην ευρύτερη γεωγραφική ζώνη της Νοτιοδυτικής Ασίας και της Βόρειοανατολικής Αφρικής. Τη στιγμή που τριγύρω μας συντελούνται κοσμογονικές αλλαγές είναι ιστορική ευκαιρία η χώρα μας να διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στην περιοχή. Ρόλο ηγετικό, ρόλο διαμεσολαβητικό, ρόλο εξισορροπητικό. Και για αυτό χρειάζεται μια έμπειρη κυβέρνηση, που μπορεί να υπερασπισθεί τα εθνικά συμφέροντα με επιτυχία. Μια κυβέρνηση που μπορεί να διαχειρισθεί λεπτά ζητήματα και δε χωρίζει τον κόσμο σε καλούς και κακούς όπως η αξιωματική αντιπολίτευση.

Η χώρα δε χρειάζεται μια κυβέρνηση που η κεντρικής της συνθηματολογία είναι μονίμως «ή με τον ένα ή με τον άλλο», λες και η διεθνής διπλωματία είναι παιχνίδι καουμπόηδων με ινδιάνους. Η χώρα δε χρειάζεται μια κυβέρνηση ενός κόμματος που εν έτει 2014 ανακάλυψε ότι δε ζούμε μόνοι μας στον κόσμο και αποφάσισε επιτέλους να βγει από τη διεθνή της απομόνωση και όψιμα να εγκαταλείψει προς τα έξω τη ρητορική της που ταιριάζει σε αριστερίστικο κόμμα του 1970 και πάντως όχι σε σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα. Η χώρα χρειάζεται την κυβέρνηση του Βουκουρεστίου , της ενεργειακής διπλωματίας, της απάντησης στο σχέδιο Ανάν. Και την ταυτότητα αυτής της κυβέρνησης μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να την εγγυηθεί, όπως φαίνεται από το παρελθόν μας.

Δεν είναι όμως τα διεθνή τεκταινόμενα ο πιο σημαντικός λόγος που βρισκόμαστε σήμερα εδώ. Ο κύριος λόγος είναι τα καθ΄ημάς.

Αυτή τη στιγμή, στο πιο κρίσιμο σημείο και λίγο πριν η χώρα μας περάσει ξανά και τυπικά στην ανάπτυξη, έπειτα από πολλά χρόνια, παρουσιάζουμε το έργο μας και αφήνουμε το Κοινοβούλιο να αποφασίσει : ή θα στηριχθεί η εθνική προσπάθεια ή θα διακινδυνεύσουμε τα πάντα, υπακούοντας στις σειρήνες του λαϊκισμού.

Ή θα στηρίξουμε αυτούς που δουλεύουν με σχέδιο και προοπτική για τη χώρα ή θα υποκύψουμε σε αυτούς που αλλάζουν κάθε μέρα απόψεις για τα βασικά ζητήματα της χώρας. Αυτούς που ούτε εντός του κόμματος τους δεν συμφωνούν για τις βασικές στρατηγικές επιλογές της χώρας : την παραμονή στο ΕΥΡΩ, τη συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ.

Αυτούς που με όποιον κάθονται μαζί συμμερίζονται τις απόψεις του και του υπόσχονται τα πάντα.

Αυτούς που το πρώτο πράγμα που κάνανε μόλις ανέλαβαν την εξουσία σε τοπικό επίπεδο, είναι να χωρίσουν τους νόμους σε αυτούς που τους αρέσουν και σε αυτούς που δεν τους αρέσουν και να εφαρμόζουν μόνο τους πρώτους, δίνοντας σαφές δείγμα γραφής για την υπευθυνότητα τους και τις προοπτικές της χώρας αν αναλάμβαναν ποτέ την εξουσία.

Κύριοι και κυρίες Συνάδελφοι,

Αυτή η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά, δυστυχώς όχι χωρίς θυσίες. Γνώριζε ότι οι θυσίες αυτές μπορεί να έχουν πολιτικό κόστος και δεν δίστασε να λάβει τα αναγκαία μέτρα, εφόσον τα έκρινε απαραίτητα για τη σωτηρία του τόπου.

Σήμερα δε μπορούμε να σας υποσχεθούμε τίποτα περισσότερο, από σκληρή δουλειά  αλλά και ότι θα μείνουμε πιστοί στο σχέδιο μας: Για την έξοδο από τη κρίση. Για την ανόρθωση της οικονομίας. Για την διακοπή της εξάρτησης μας από μνημόνια και εξωτερικό δανεισμό υπό όρους. Το σχέδιο αυτό το τηρούμε απαρέγκλιτα και πιστεύουμε ότι θα πετύχουμε.

Είμαστε βέβαιοι ότι και το Ελληνικό Κοινοβούλιο πιστεύει στην Κυβέρνηση , πιστεύει στο σχέδιο της και πιστεύει στη σταθερότητα και για αυτό πανηγυρικά θα διατρανώσει την εμπιστοσύνη της στον εργάτη Αντώνη Σαμαρά και την Κυβέρνηση του.

 Ευχαριστώ

 

 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey