«Ικανοποιητική λύση το “Νήσος Μύκονος”»

26/09/2014 - 15:10

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» στην άγονη γραμμή που συνδέει τα νησιά της Περιφέρειας με το λιμάνι της Καβάλας, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου.

Την ικανοποίησή του για τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» στην άγονη γραμμή που συνδέει τα νησιά της Περιφέρειας με το λιμάνι της Καβάλας, εκφράζει σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου.

Παράλληλα σημειώνει πως από τις 14 Αυγούστου είχε ενημερώσει τον αρμόδιο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου για το θέμα και είχε ζητήσει την αντιμετώπιση του προβλήματος. Δέκα μέρες αργότερα, πραγματοποιήθηκε η γνωστή ημερίδα στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις του βορείου Αιγαίου. Η προσπάθεια ολοκληρώθηκε με τη δρομολόγηση του «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways.

«Πλέον οι κάτοικοι του Βορείου Αιγαίου θα μπορούν να ταξιδέψουν από και προς τη βόρεια Ελλάδα ταχύτατα, με ένα από τα πιο σύγχρονα και ασφαλή πλοία (το “Νήσος Μύκονος”) δύο φορές την εβδομάδα.
Η σημερινή λύση του προβλήματος αποδεικνύει ότι η πολιτική ηγεσία έχει ηθικό χρέος απέναντι στους πολίτες που ψηφίζουν στη λύση των προβλημάτων που τους ταλανίζουν.

Το Βόρειο Αιγαίο και κυρίως η Λήμνος που είχε τα μεγαλύτερα προβλήματα, πλέον μπορεί να εξυπηρετηθεί με τη βόρεια Ελλάδα, δίνοντας λύσεις σε τομείς όπως το τουριστικό, η μεταφορά αγαθών από και προς το νησί, η εξαγωγή παραδοσιακών προϊόντων, η μεταφορά φοιτητών, όπως και η εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς παραγωγής.

Το καλοκαίρι που πέρασε, τα προβλήματα της ακτοπλοΐας στην περιοχή ήταν τιτάνια και ο γηγενής κόσμος δυσκολεύτηκε πάρα πολύ στην καθημερινότητά του.

Η δέσμευση που πάρθηκε λοιπόν στις 14 Αυγούστου, υλοποιήθηκε χθες. Όσοι εμπόδισαν ή δυσκόλεψαν τις διαδικασίες για τη λύση του προβλήματος, έχουν πολιτική ταυτότητα και όλοι τους ξέρουμε. Ας τους κρίνει ο λαός γι’ αυτήν τους τη στάση.

Το Βόρειο Αιγαίο θα έχει τη σύνδεση με τη βόρεια Ελλάδα που του έλειπε και που του αξίζει», αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του ο κ. Αθανασίου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey