Άμεση απάντηση από Ξύδα

23/05/2014 - 15:14

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του κ Γαληνού, ο συνδυασμός του Φωτή Ξύδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με καθυστέρηση τριών ημερών.

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της συνέντευξης Τύπου του κ. Γαληνού, ο συνδυασμός του Φωτή Ξύδα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως η συνέντευξη Τύπου δόθηκε με καθυστέρηση τριών ημερών.

Ακολούθως επαναλαμβάνει το ερώτημα αν έχει ο συνδυασμός του κ. Γαληνού στις τάξεις του πρόσωπα που διακρίνονται για την ακραία εθνικιστική και ακροδεξιά ιδεολογία τους, διευκρινίζοντας πως σε καμμία περίπτωση η κατηγορία δεν αφορά στο σύνολο των υποψηφίων τους συνδυασμού.

Θεωρεί, όμως, πως άτομα ακροδεξιών αντιλήψεων βρίσκονται σε εκλόγιμες θέσεις και αυτό προκαλεί εύλογες ανησυχίες ότι τα ίδια πρόσωπα θα διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των θέσεων και την εφαρμογή του προγράμματος του εν λόγω συνδυασμού, στην περίπτωση που κερδίσουν τις εκλογές.

Το δεύτερο ερώτημα που τίθεται στον κ. Γαληνό, είναι αν παραμένει μέλος των Ανεξάρτητων Ελλήνων ή όχι και πώς δικαιολογεί τις θριαμβολογίες του κ. Καμμένου για το εκλογικό αποτέλεσμα στο Δήμο Λέσβο.
Επίσης ο συνδυασμός του κ. Ξύδα επαναλαμβάνει πως ο κ. Γαληνός σήμερα είναι ανεπάγγελτος και θεωρεί πως θέλει να εκλεγεί δήμαρχος για λόγους βιοπορισμού, διασαφηνίζοντας πως δεν αμφισβητεί ότι στο παρελθόν εργάστηκε στον ιδιωτικό τομέα.

Επαναλαμβάνει, πάντως, πως ο κ. Ξύδας θα αποποιηθεί την αντιμισθία του δημάρχου. Σε άλλο σημείο, ο «Αδέσμευτος Συνδυασμός για τη Λέσβο» «χρεώνει» στον κ. Γαληνό πως εξαργύρωσε το «όχι» στα μνημόνια με το διορισμό του από τον κ. Καμμένο στη Βουλή.

«Ο Δήμος Λέσβου είτε θα περιέλθει σε ανθρώπους με ανιδιοτέλεια, με αγνές προθέσεις δημοκρατικής και προοδευτικής κατεύθυνσης, με τις γνωστές ικανότητες και με ρεαλιστικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης του Δήμου, είτε θα οδηγηθεί στα χέρια προσώπων με οικονομικά συμφέροντα, διασυνδεμένα με ακραία δημαγωγικά και εθνικιστικά κόμματα στα άκρα του δημοκρατικού τόξου», σημειώνει ο συνδυασμός του κ. Ξύδα, θέλοντας να δείξει πιο είναι το δίλημμα που πρέπει να απαντηθεί την Κυριακή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey