Ενώ την Παρασκευή έρχεται ο Αλέξης Τσίπρας

Μυστική επίσκεψη Βίτσα στη Μυτιλήνη

30/04/2014 - 14:44

Μετά από διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων στη Μυτιλήνη και την Αθήνα, τη Λαμπροβδομάδα αποφασίστηκε τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» της Αγλαΐας Κυρίτση να στελεχώσει η Μαρία Νικολάρα.

Μετά από διαβουλεύσεις πολλών εβδομάδων στη Μυτιλήνη και την Αθήνα, τη Λαμπροβδομάδα αποφασίστηκε τη θέση του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Βόρειο Αιγαίο - Γόνιμη Γραμμή» της Αγλαΐας Κυρίτση να στελεχώσει η Μαρία Νικολάρα, η οποία επί σειρά ετών είναι εκλεγμένη συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ στους Εργαζομένους των ΔΟΥ του Βορείου Αιγαίου. Οι άλλοι δύο υποψήφιοι για την ίδια θέση ήταν ο Βασίλης Τεντόμας και ο Δήμητρης Μάντζαρης.

Η υποψηφιότητα του κ. Μάντζαρη αποσύρθηκε πολύ γρήγορα, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε κώλυμα εκλογιμότητας επειδή κατέχει διευθυντική θέση στο Δήμο Λέσβου.
Στις συζητήσεις στα κομματικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα του αντιπεριφερειάρχη, συμμετείχε και η Αγλαΐα Κυρίτση, όπως ήταν φυσικό, καθώς οι αντιπεριφερειάρχες θα είναι οι άμεσοι συνεργάτες της. Κατά την πορεία των συζητήσεων κι ενώ έγινε εμφανές ότι υπήρχε δυστοκία στη λήψη απόφασης, μπήκε προς συζήτηση το όνομα του προέδρου του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ στη Λέσβο, Νίκου Χρυσάφη. Όμως η έντονη εμπλοκή του στο δημοτικό συνδυασμό του Στράτου Γεωργούλα έβαλε τέλος στις συζητήσεις πολύ γρήγορα.

Και στην Κεντρική Επιτροπή
Το θέμα συζητήθηκε κατ’ επανάληψη στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όμως η οριστική απόφαση λήφθηκε κατά τη διάρκεια της Λαμπροβδομάδας, όταν ήρθε στη Μυτιλήνη ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής τού ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Βίτσας, ο οποίος συζήτησε το θέμα με τα στελέχη της Νομαρχιακής Επιτροπής.

Η Αγλαΐα Κυρίτση και οι συνεργάτες της έως τη Δευτέρα το απόγευμα απέφευγαν να ανακοινώσουν τα ονόματα των στελεχών του ψηφοδελτίου, όμως λίγο πριν το μεσημέρι της Δευτέρας, το τοπίο ξεκαθαρίστηκε από τον ίδιο τον κ. Τεντόμα, ο οποίος με δήλωσή του γνωστοποίησε τη στήριξή του στην υποψήφια αντιπεριφερειάρχη κ. Νικολάρα. Η δήλωση του Βασίλη Τεντόμα έχει ως εξής: «Η Μαρία Νικολάρα, μπροστάρης όλο το προηγούμενο διάστημα στον αγώνα κατά της ερημοποίησης της βορειοδυτικής Λέσβου, είναι σίγουρο ότι θα πετύχει στην ανάδειξη και επίλυση αυτών των προβλημάτων από τη σημαντική και θεσμική πλέον θέση που ο λαός με την ψήφο του θα τη φέρει στις 25 Μάη. Στη βαριά ευθύνη που αναλαμβάνει η Μαρία, βρισκόμαστε όλοι στο πλευρό της!»

Κινήσεις υποστήριξης
Μετά το κλείσιμο των ψηφοδελτίων, ο ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει όλο το βάρος στην προσπάθεια στήριξης των συνδυασμών του. Έτσι, σήμερα Τετάρτη στη έρχεται στη Λέσβο το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλεζός, ο οποίος θα μιλήσει στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος των “μάταιων” πράξεων» του Σπύρου Τζόκα. Στην ίδια εκδήλωση θα μιλήσουν η υποψήφια περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Αγλαΐα Κυρίτση και ο υποψήφιος δήμαρχος Λέσβου Στράτος Γεωργούλας. Η παρουσία του κ. Γλέζου στη Λέσβο έχει διπλή σημασία, καθώς είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ και θα ζητήσει την ενίσχυση του κόμματος και στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Οι κινήσεις ενίσχυσης των αυτοδιοικητικών συνδυασμών και του ευρωψηφοδελτίου τού ΣΥΡΙΖΑ θα κορυφωθούν την Παρασκευή 2 Μαΐου με την επίσκεψη του προέδρου του κόμματος, Αλέξη Τσίπρα, που θα μιλήσει σε ανοιχτή εκδήλωση του κόμματος στην Πλατεία Σαπφούς στις 8:00 το βράδυ.

Έως την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, δεν είχε γίνει γνωστό το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στη Λέσβο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey