Στις περιφερειακές εκλογές

Με Βασίλη Μπάλλα ο Οικολογικός Άνεμος

02/04/2014 - 18:20

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 11 το πρωί σήμερα Τετάρτη 2/4/2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βασίλη Μπάλλα ως υποψήφιου Περιφερειάρχη με τον Οικολογικό Άνεμο, στο Βόρειο Αιγαίο.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στις 11 το πρωί σήμερα Τετάρτη 2/4/2014 ανακοινώθηκε η υποψηφιότητα του Βασίλη Μπάλλα ως υποψήφιου Περιφερειάρχη με τον Οικολογικό Άνεμο, στο Βόρειο Αιγαίο. Συμμετείχε επίσης η υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Χίου Γιούλα Αργυρούδη, καθώς και η πρώην υποψήφια Αντιπεριφερειάρχης Χίου Μαρία Μπογή ενώ μέσω τηλεδιάσκεψης παρενέβησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Μιχάλης Μπάκας από την Μυτιλήνη και ο πρώην Περιφερειακός Σύμβουλος Ηλίας Γιαννίρης από την Ικαρία.

Σε δήλωση του ο Βασίλης Μπάλλας επισήμανε "Ο Οικολογικός Άνεμος αντλεί δύναμη από την παρουσία των Ηλία Γιαννίρη και Μιχάλη Μπάκα και με νέα πρόσωπα , διεκδικεί ξανά τη συνέχεια της παρουσίας του συνδυασμού στο περιφερειακό συμβούλιο. Με οικολογική κατεύθυνση, όραμα, λόγο δημιουργικό και πρόγραμμα ρεαλιστικό. Για να προταθούν συνέργειες, διαβούλευση με ευρύτητα για βιώσιμα αναπτυξιακά έργα και λύσεις, δομές και υποδομές που θα απαλύνουν τις επιπτώσεις της κρίσης, θα εδραιώσουν την προσπάθεια εξόδου από αυτήν και θα βοηθήσουν στην ανασυγκρότηση της κοινωνίας και της οικονομίας.¨"

 

Βιογραφικό Βασίλη Μπάλλα

Με καταγωγή από τη Χίο, γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975 και μεγάλωσε στη Δράμα και την Θεσσαλονίκη. Σήμερα ζει στη Χίο και είναι παντρεμένος με δύο παιδιά.

Σπούδασε γραφιστική και εργάστηκε στο χώρο των έντυπων εκδόσεων, σε περιοδικά και δημιουργικά γραφεία, ενώ παράλληλα άρχισε να ασχολείται με τη γραφιστική για το internet το 1996 ιδρύοντας μια από τις πρώτες εξειδικευμένες εταιρίες το 1998 στην Αθήνα, τη New Media Team. Έχει διατελέσει στην Αθήνα διευθυντής τμημάτων Web Development και Content Management μεγάλων εταιριών πληροφορικής.

Το 2006, με τη σύζυγό του συναποφασίζουν να «αποδράσουν» από την Αθήνα και να «προσγειωθούν» στον τόπο καταγωγής του, το χωριό Μεστά της Χίου για να καλλιεργήσουν μαστιχόδεντρα.

Η αλλαγή αυτή στον τρόπο ζωής δεν ήταν επιδερμική. Από καταναλωτής έγινε παραγωγός και από παραθεριστής έγινε «ντόπιος». Σε ένα χωριό με λιγότερους από 400 κατοίκους, αναγκαστικά έγινε ενεργό και δραστήριο μέλη της μικρής κοινωνίας του χωριού αρχικά και του νησιού στη συνέχεια.

Οικολογικά θέματα όπως οι βιολογικές καλλιέργειες, οι υδάτινοι πόροι, η μόλυνση των θαλασσών και του εδάφους, η αειφόρος ανάπτυξη της υπαίθρου και η αλληλεγγύη, υπήρχαν πάντα μέσα στα ενδιαφέροντα του. Όμως, κατοικώντας στα Μεστά της Χίου, τα θέματα αυτά έγιναν γρήγορα τομείς δράσης.

Πιο συγκεκριμένα:

    Ιδρύει το 2007 το πρώτο γραφείο οικοτουρισμού στη Χίο, το Masticulture συμβάλλοντας στην τοπική ανάπτυξη και την ανάπτυξη αειφόρου τουρισμού.

    Συμμετέχει ενεργά στον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεστών, διαδοχικά ως μέλος, γραμματέας και Πρόεδρος.

    Συμμετέχει ως μέλος σε τοπικούς περιβαλλοντικούς συλλόγους και άλλες πρωτοβουλίες

    Συμμετέχει από το 2011 σε τοπική πρωτοβουλία πολιτών με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σε σχέση με την ορθολογική ανάπτυξη ΑΠΕ στα νησιά και ενάντια στην επιχειρούμενη εκτός κλίμακας ανάπτυξης ΒΑΠΕ.

Στις εθνικές εκλογές του 2012 συμμετέχει στις εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Χίου με τους οικολόγους πράσινους.

Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 συμμετέχει ως υποψήφιος περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Οικολογικός Άνεμος στο Βόρειο Αιγαίο.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey