Στράτος Γεωργούλας:

«Με τους εργαζόμενους για μια Λέσβο χωρίς σκουπίδια»

02/04/2014 - 18:07

Από τις πρώτες προτεραιότητες του «Άλλου Δρόμου» είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Στράτος Γεωργούλας, κατά την επίσκεψή του στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Μυτιλήνης (ΣΜΑ) στη Λεμονού.

Από τις πρώτες προτεραιότητες του «Άλλου Δρόμου» είναι η διαχείριση των απορριμμάτων. Αυτό τόνισε ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης, Στράτος Γεωργούλας, κατά την επίσκεψή του στο χώρο του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Μυτιλήνης (ΣΜΑ) στη Λεμονού.

Εκεί τον υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργατοϋπαλλήλων ΟΤΑ, Θεόφιλος Κωστής, ο οποίος και τον συνόδευσε κατά την επίσκεψή του στις εγκαταστάσεις τού ΣΜΑ. Στη συνάντησή του με τους εργαζόμενους στη καθαριότητα από την ανατολική Λέσβο, ο Στράτος Γεωργούλας ενημερώθηκε για την κατάσταση που υπάρχει στον τομέα, καθώς και για τα προβλήματα του κλάδου, «αλλά και για τις ανησυχίες τους, με δεδομένη τη βούληση της κυβέρνησης και των μνημονιακών δημάρχων να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Ο Στράτος Γεωργούλας επεσήμανε, επίσης, ότι η διαχείριση των απορριμμάτων πρέπει να γίνει με την πλήρη αξιοποίηση του υπάρχοντος εργατικού δυναμικού, του εξοπλισμού και των διαθέσιμων πόρων, με πλήρη δημόσιο χαρακτήρα και χωρίς καμμία αύξηση των δημοτικών τελών. «Δηλαδή, σε μια κατεύθυνση ακριβώς αντίθετη από τη σημερινή, που απαξιώνει εργαζόμενους και υπηρεσία, αφήνει την πόλη και τα χωριά γεμάτα σκουπίδια και στρώνει το δρόμο στους ιδιώτες και σε ακόμα πιο μεγάλες αυξήσεις δημοτικών τελών».

Σε αυτή την κατεύθυνση η δημοτική κίνηση σχεδιάζει πενταετές πλάνο που θα περιλαμβάνει πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, την πλήρη αξιοποίηση του υφιστάμενου στόλου των απορριμματοφόρων και των κάδων, ανανέωση του εξοπλισμού με χρηματοδότηση μέσω του ΕΣΠΑ, έγκαιρο σχεδιασμό της προμήθειας καυσίμων και ανταλλακτικών, δημιουργία ειδικών χώρων συνεργείων αυτοκινήτων και αποθήκευσης καυσίμων του Δήμου. Παράλληλα προβλέπει την «κατάργηση του θεσμού των διμηνιτών, που αποτελούν ένα καθεστώς σύγχρονης δουλείας», καθώς και σχεδιασμό της ανακύκλωσης στο σύνολο του Δήμου χωρίς την εμπλοκή ιδιωτών.
Τις επόμενες μέρες, σε συνέντευξη Τύπου, η παράταξη θα παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμά της για τα παραπάνω ζητήματα.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey