Κατά Καλογήρου, Σηφουνάκη και Πατερέλλη ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, καταγγέλλοντάς τους για παλαιοκομματικές συμπεριφορές

Κώστας Κορδώνης μαινόμενος…

20/02/2014 - 14:41

Συμφέροντα και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες φωτογράφισε ο Κώστας Κορδώνης ως υπευθύνους της μη ανανέωσης της θητείας του στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου. Όπως δήλωσε με νόημα, το μόνο που κατάφεραν είναι να ανακόψουν μια πολύ σημαντική για τον τόπο προσπάθεια.

Συμφέροντα και τοπικούς πολιτικούς παράγοντες φωτογράφισε ο Κώστας Κορδώνης ως υπευθύνους της μη ανανέωσης της θητείας του στο Λιμενικό Ταμείο Λέσβου. Όπως δήλωσε με νόημα, το μόνο που κατάφεραν είναι να ανακόψουν μια πολύ σημαντική για τον τόπο προσπάθεια. Ο κ. Κορδώνης, εκτός από τη γενική γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου, κατηγόρησε ως υπαιτίους για τη μη ανανέωση της θητείας του τους Νίκο Σηφουνάκη, Παντελή Πατερέλλη και μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας.

Αναλυτικό απολογισμό για τα πεπραγμένα τρεισήμισι χρόνων στο τιμόνι του Λιμενικού Ταμείου, αλλά και ένα δριμύ «κατηγορώ» εναντίον «όλων όσοι δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει μια πολύ σημαντική προσπάθεια για τον τόπο», είναι εν ολίγοις τα όσα είπε χθες σε συνέντευξη Τύπου ο απερχόμενος πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κώστας Κορδώνης. Εκτενής ενημέρωση έγινε για τις μεγάλες, αλλά και μικρότερες παρεμβάσεις στα 23 λιμάνια του νησιού, για τα έργα στην πύλη εισόδου στην Πέτρα, για το λιμάνι του Σιγρίου και για τη μεταφορά του λιμανιού της Μυτιλήνης.

Ο τέως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου τόνισε πως ακόμα και τις τελευταίες μέρες της θητείας του, βρισκόταν στην Αθήνα πραγματοποιώντας συναντήσεις για ανοικτά θέματα του Ταμείου και είναι στη διάθεση της νέας διοίκησης για οποιαδήποτε βοήθεια και διευκρίνιση.

Κατά πάντων
Παλαιοκομματικές πρακτικές και συμπεριφορές, που έχουν οδηγήσει τον τόπο σε δεινή θέση, προσάπτει ο Κώστας Κορδώνης σε όσους μεσολάβησαν για να μην ανανεωθεί η θητεία του στο Λιμενικό Ταμείο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Το αίτημα που και δημοσίως είχα κάνει γνωστό (σ.σ. με συνέντευξη στο «Ε») για την ανανέωση της θητείας μου, δεν έγινε αποδεκτό. Η απόφαση σχετικά με αυτό δε λήφθηκε αποκλειστικά από την Χριστιάνα Καλογήρου, αλλά υπήρξε αποτέλεσμα επίμονης και αποτελεσματικής συνεργασίας της ίδιας με τη Νομαρχιακή Επιτροπή τής Ν.Δ., μέλη της οποίας είχαν ενδιαφέρον για το θέμα, με τον τοπικό βουλευτή τού ΠΑΣΟΚ και με δημοτικό σύμβουλο που είναι φαρμακοποιός και οινοποιός (σ.σ. φωτογραφίζει Παντελή Πατερέλλη).

Οι εν λόγω, συνέχισε ο κ. Κορδώνης, ασφαλώς και είναι ικανοποιημένοι με τη μη αποδοχή της αίτησής μου για συνέχιση της προσπάθειας, όπως ικανοποιημένος νιώθω και εγώ, που επιστρέφω στις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις μου. Πλην όμως, δεν είναι ικανοποιημένοι οι πολίτες της Πέτρας, που επικοινωνούν μαζί μου και αγωνιούν για το αν θα γίνουν το Μάιο τα εγκαίνια της πύλης εισόδου, καθώς επίσης και άλλων περιοχών του νησιού όπου υπήρχε προγραμματισμένη παρέμβαση του Λιμενικού Ταμείου. Δε μου στερούν ούτε δόξα ούτε μισθό.» Όπως κατέληξε ο κ. Κορδώνης, «συμπεριφορές σαν αυτές προέρχονται από τη δεκαετία τού 1980 και οδήγησαν τη χώρα στη δεινή θέση την οποία βρίσκεται».

Ο κ. Κορδώνης απαντώντας σε ερώτηση για το αν σκοπεύει να έχει συμμετοχή στις προσεχείς εκλογές, απάντησε πως… «δε σκοπεύει να τις παρακολουθήσει από τον καναπέ», αφήνοντας έτσι ανοικτό το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε αυτές.
 
Για την προκυμαία
«Το ζήτημα της προκυμαίας είναι πρόβλημα κοινωνικό και πολιτισμικό. Κάποιοι νομίζουν ότι μπορούν να παίζουν παιχνίδια με την εικόνα της πόλης κοιτώντας μόνο το συμφέρον τους. Πρέπει να καταλάβουν πως αυτοί που βρίσκονται μέσα στις “παράγκες”, δεν έχουν περισσότερα δικαιώματα από τους υπόλοιπους συμπολίτες τους που βρίσκονται εκτός», τόνισε σε έντονο ύφος για την προκυμαία ο Κώστας Κορδώνης.

Μάλιστα σημείωσε πως η διαμάχη με τα καταστήματα δε θα είχε πάρει τέτοια τροπή αν η κ. Καλογήρου δεν είχε προβεί στην ακύρωση της σχετικής απόφασης για την απελευθέρωση του πεζοδρομίου σε συγκεκριμένο σημείο της ανατολικής πλευρά του λιμανιού. Το θέμα πλέον βρίσκεται στη Δικαιοσύνη και αναμένεται η απόφαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που έχει καταθέσει το Λιμενικό Ταμείο.

Ας σημειωθεί πως συνάντηση με θέμα την αρχιτεκτονική πρόταση για την προκυμαία πραγματοποίησε ο κ. Κορδώνης με τον καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου Κωνσταντίνο Μωραΐτη την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα. Επ’ αυτού συγκεκριμένα, ο κ. Κορδώνης τόνισε πως μέχρι και την τελευταία μέρα και ενώ ήξερε πως δε θα συνεχίσει ως πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου, δε διέκοψε τις προγραμματισμένες συναντήσεις για τα ανοικτά ζητήματα του Ταμείου.

 

Απολογισμός λιμενικών παρεμβάσεων

Με τις παρεμβάσεις στο λιμάνι της Μυτιλήνης ξεκίνησε τον απολογισμό πεπραγμένων της διοίκησης του Λιμενικού Ταμείου από το 2010 μέχρι σήμερα, ο Κώστας Κορδώνης. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε την κατάσταση που βρισκόταν ο Φάρος (το γνωστό «στρογγυλό»), οι παλιές αποθήκες του Τελωνείου, ο εξωτερικός χώρος του Τελωνείου, αλλά και η περίφραξη του λιμανιού. Ως σημαντικές παρεμβάσεις χαρακτήρισε τη μετατροπή των αποθηκών σε γραφεία για το Λιμενικό Ταμείο, την Κτηματική Υπηρεσία και Υπηρεσία του Λιμενικού, την πεζοδρόμηση στη δυτική πύλη του λιμανιού και την αντικατάσταση των προσκρουστήρων για την ευκολότερη πρόσδεση των πλοίων. Τέλος, αναφέρθηκε στην ανακαίνιση της αίθουσας όπου στεγάζεται το κατάστημα με τα αφορολόγητα είδη και την αίθουσα αναμονής για τον έλεγχο διαβατηρίων.

Σε προτεραιότητα ήταν η μεταφορά του Κεντρικού Λιμεναρχείου στα κτήρια των δεξαμενών του λιμανιού από την απελθούσα διοίκηση. Μελέτη για το θέμα έχει ξεκινήσει από το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες στο λιμάνι της Πέτρας αναφορικά με τη λειτουργία της πύλης εισόδου. Μένει μόνο η τοποθέτηση των οικίσκων για τη στέγαση του Τελωνείου και των άλλων υπηρεσιών, η οποία να σημειωθεί ότι είναι προσφορά του ομογενή Αναστάση Νικολαΐδη με κόστος περίπου 100.000 ευρώ.

Άλλες σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στο λιμάνι Πλωμαρίου με την επισκευή της πλωτής εξέδρας και την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, συνολικού κόστους 70.000 ευρώ. Παρέμβαση με ογκόλιθους πραγματοποιήθηκε στο θαλάσσιο τμήμα μπροστά από την πλατεία της Πέτρας, που κινδύνευε με διάβρωση. Αντίστοιχη παρέμβαση έγινε και στην εξωτερική προβλήτα στο λιμάνι της Καλλονής.

Τέλος, ο κ. Κορδώνης ευχαρίστησε τα μέλη της Λιμενικής Επιτροπής και τους υπαλλήλους του Λιμενικού Ταμείου για τη άψογη συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Τόνισε, μάλιστα, πως στη συντριπτική πλειοψηφία των αποφάσεων υπήρξε ομοφωνία.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey