Διαμαρτύρεται η παράταξη «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων», γιατί λήφθηκαν υπόψη τα λευκά ψηφοδέλτια στην κατανομή εδρών στη διοίκηση του Συλλόγου Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Κουτσοβίλης εκτός;

11/12/2013 - 16:32

Εκτός του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης θα μείνει η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα - Αυτόνομη Παρέμβαση» και ο Κώστας Κουτσοβίλης, σε περίπτωση που δικαιωθεί η «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων». Η τελευταία πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να εξετασθεί το αν θα έπρεπε να προσμετρηθούν ή όχι τα λευκά ψηφοδέλτια στην κατανομή των εδρών.

Εκτός του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης θα μείνει η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα - Αυτόνομη Παρέμβαση» και ο Κώστας Κουτσοβίλης, σε περίπτωση που δικαιωθεί η «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων». Η τελευταία πρόκειται να προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας να εξετασθεί το αν θα έπρεπε να προσμετρηθούν ή όχι τα λευκά ψηφοδέλτια στην κατανομή των εδρών.

Το αν θα έπρεπε τελικά να ληφθούν υπόψη ή όχι τα 17 λευκά κατά την καταμέτρηση, επηρεάζει το αποτέλεσμα της κατανομής των εδρών στο διοικητικό συμβούλιο. Στην πρώτη περίπτωση, παραμένει ως έχει ο καταμερισμός, ενώ στη δεύτερη, αν δεν έπρεπε να καταμετρηθούν δηλαδή τα λευκά στον προσδιορισμό του μέτρου, η έδρα πάει στην «Αδέσμευτη Κίνηση Εργαζομένων» και μπαίνει στο διοικητικό συμβούλιο ο υποψήφιος με αυτή την παράταξη - τέταρτος του συγκεκριμένου ψηφοδελτίου σε αριθμό ψήφων - Δημήτρης Κατώγιας. Αν συμβεί αυτό, χάνει την έδρα η τρίτη σε σειρά «Αγωνιστική Ενότητα - Αυτόνομη Παρέμβαση», που συγκέντρωσε 34 ψήφους, και μένει εκτός συμβουλίου ο πρώτος της παράταξης σε αριθμό ψήφων, Κώστας Κουτσοβίλης.

Σε καμμία περίπτωση το αποτέλεσμα δεν επηρεάζει τη «Νέα Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων», που είτε έτσι είτε αλλιώς, θα συνεχίσει να έχει τρεις έδρες, γι’ αυτό άλλωστε και μέλη της τόνισαν ότι θα μείνουν αμέτοχα σε αυτό το ζήτημα που έχει προκύψει και το οποίο έθεσε η πρώτη σε ψήφους παράταξη.

Στη Δικαιοσύνη
Τα μέλη της «Αδέσμευτης Κίνησης Εργαζομένων» πρόκειται να προσφύγουν στα δικαστήρια για το αποτέλεσμα προκειμένου να αποφανθεί αν θα προσμετρηθούν ή όχι τα λευκά ψηφοδέλτια. Η κίνηση αυτή έγινε γιατί σύμφωνα με τα μέλη της παράταξης, η Ομοσπονδία των υγειονομικών (ΠΟΕΔΗΝ) δε δέχεται τα αποτελέσματα των εκλογών, επικαλούμενη το Νόμο 1264/82, βάσει του οποίου στην κατανομή εδρών δεν πρέπει να καταμετρούνται τα λευκά ψηφοδέλτια. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι όταν η δικαστική αντιπρόσωπος, πριν την έναρξη της διαδικασίας, είπε ότι θα καταμετρούνται τα λευκά, τα μέλη της συγκεκριμένης παράταξης δεν έφεραν αντίρρηση.

Πάντως οι υποψήφιοι των άλλων παρατάξεων διατηρούν τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο ήταν η ΠΟΕΔΗΝ η αιτία που ξεκίνησε η όλη ιστορία, αφού όπως επισημάνθηκε, τα αποτελέσματα των εκλογών δεν την επηρεάζουν, δηλαδή δεν αναδείχθηκαν κατά τη διάρκειά τους και αντιπρόσωποι για την ΠΟΕΔΗΝ και την ΑΔΕΔΥ.

«Ναι ή όχι;»
Ο πρώτος σε ψήφους, Φώντας Αυγερινός, είπε σε δήλωσή του: «Θα υποβάλουμε ένσταση για το αποτέλεσμα, αφού από αυτό εξαρτάται αν θα πάρει μία έδρα επιπλέον η παράταξή μας.» Ο κ. Κατώγιας, ο οποίος θα μπει στο διοικητικό συμβούλιο σε περίπτωση που γίνει δεκτή η ένσταση, τόνισε: «Οι δικαστικές αρχές θα αποφανθούν αν θα προσμετρηθούν τα λευκά ή όχι.»

Ο Στρατής Κλεάνθης, πρώτος από την παράταξη «Νέα Ενωτική Κίνηση Εργαζομένων», είπε ότι δε θα εμπλακούν σε αυτήν τη διαμάχη που έχει προκύψει και επεσήμανε: «Είτε προσμετρηθούν τα λευκά, είτε όχι, το αποτέλεσμα για εμάς δεν αλλάζει.»

Τα μέλη της παράταξης «Αγωνιστική Ενότητα - Αυτόνομη Παρέμβαση», σύμφωνα με πληροφορίες δεν πρόκειται να πάρουν θέση σε αυτό το ζήτημα, καθώς όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου έχουν ήδη αποτυπώσει την προτίμησή τους με την ψήφο τους.

Τέλος, ο κ. Κουτσοβίλης, τον οποίο θα επηρεάσει άμεσα η απόφαση του δικαστηρίου, καθώς από τη μία στιγμή στην άλλη βρίσκεται εκτός διοικητικού συμβουλίου, δε θέλησε να δηλώσει το παραμικρό.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey