Ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε πρόσκληση της ΝΟΔΕ μέσω του υπουργού Δικαιοσύνης, για την παρουσία του στη Λέσβο στις 8 Νοεμβρίου

Ο Σαμαράς στη Λέσβο

02/10/2013 - 16:13

Θετικής ανταπόκρισης απ’ τον πρωθυπουργό έτυχε η πρόσκληση την οποία τού απηύθυνε η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη στις 8 Νοεμβρίου, για την 101η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού απ’ τον οθωμανικό ζυγό.

Θετικής ανταπόκρισης απ’ τον πρωθυπουργό έτυχε η πρόσκληση την οποία τού απηύθυνε η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. προκειμένου να παραστεί στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Μυτιλήνη στις 8 Νοεμβρίου, για την 101η επέτειο απελευθέρωσης του νησιού απ’ τον οθωμανικό ζυγό.

Παρ’ ότι υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες τα πρωθυπουργικά σχέδια να ανατραπούν από κάποιο έκτακτο συμβάν, ο Αντώνης Σαμαράς εξέφρασε την επιθυμία του να δώσει το παρών, πραγματοποιώντας μία εκ των ελάχιστων επισκέψεων που έχει κάνει εντός της χώρας μετά την εκλογή του ως πρωθυπουργού.

Η συζήτηση στη ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. έγινε προ 10ημέρου περίπου, όταν και εκφράστηκε η ιδέα στελέχους της να κληθεί ο πρωθυπουργός για την επέτειο της απελευθέρωσης. Αμέσως ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ τη διαβίβασε στον υπουργό Δικαιοσύνης, προκειμένου ο Χαράλαμπος Αθανασίου να τη θέσει με την πρώτη ευκαιρία υπόψη του κ. Σαμαρά.

Πράγματι, όπως μας είπε ο Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, η πρόσκληση έγινε και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαμε απ’ τον κ. Αθανασίου, ο πρωθυπουργός την αποδέχθηκε δηλώνοντας ότι πλην εκτάκτων γεγονότων θα επιδιώξει να επισκεφτεί τη Μυτιλήνη.

Με δώρο…
Αξιόπιστη πηγή συνέδεσε την επίσκεψη του κ. Σαμαρά και με τυχόν εξελίξεις που αναμένεται να υπάρξουν στο θέμα της διάσπασης του ενιαίου Δήμου Λέσβου σε περισσότερους δήμους. Το συγκεκριμένο ζήτημα αποτέλεσε την κορωνίδα των θεμάτων που είχε αναδείξει προεκλογικά το κόμμα τής Ν.Δ. στη Λέσβο, καταθέτοντας δημοσίως διά του κ. Αθανασίου, πολλές φορές τη δέσμευση του προέδρου του να αντιμετωπιστεί.

Οπότε, μόλις υπάρξει ρύθμιση με την οποία δρομολογείται η επίλυση όσων δυσχερειών επέφερε τοπικά ο «Καλλικράτης» με το «ένα νησί - ένας δήμος», θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η κυβέρνηση θα σπεύσει να εξαργυρώσει την όποια εξέλιξη προς αυτή την κατεύθυνση.

Αυτές τις μέρες αναμένεται δε, παρά τις συγκυρίες που έχουν προσανατολίσει το ενδιαφέρον της κεντρικής πολιτικής σκηνής στη «Χρυσή Αυγή», να κατατεθεί νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, που θα περιέχει και το «σπάσιμο» του Δήμου Λέσβου σε τέσσερις.

Αν αυτή η πρόβλεψη επιβεβαιωθεί, αυξάνονται κατακόρυφα οι πιθανότητες ο Αντώνης Σαμαράς να είναι στην πρωτεύουσα του Βορείου Αιγαίου λίγες μέρες μετά τη θέσπιση του νέου χάρτη, στις 8 Νοεμβρίου δηλαδή, κομίζοντας το «μεγάλο δώρο» που ζητάει τρία χρόνια τώρα η Λέσβος.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey