Ο δήμαρχος Λήμνου με το Χαράλαμπο Αθανασίου

Διάθεση για βοήθεια, αλλά και αποτέλεσμα…

06/09/2013 - 21:42

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, είχε χθες στο Δημαρχείο στη Μύρινα ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τα κρίσιμα και επιδεινούμενα προβλήματα που δημιουργούνται στη Λήμνο εξ αιτίας της λήψης οριζόντιων μέτρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο νησιωτικός χαρακτήρας και η ιδιαιτερότητα του νησιού.

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, είχε χθες στο Δημαρχείο στη Μύρινα ο δήμαρχος Λήμνου, Αντώνης Χατζηδιαμαντής.
Ο δήμαρχος ενημέρωσε τον υπουργό για τα κρίσιμα και επιδεινούμενα προβλήματα που δημιουργούνται στη Λήμνο εξ αιτίας της λήψης οριζόντιων μέτρων, χωρίς να λαμβάνεται υπόψη ο νησιωτικός χαρακτήρας και η ιδιαιτερότητα του νησιού.

Εκτός των ήδη γνωστών θεμάτων που περιλαμβάνονται στις αποφάσεις της Οργανωτικής Επιτροπής Φορέων και στα ψηφίσματα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Χατζηδιαμαντής ζήτησε την παρέμβαση του κ. Αθανασίου και για μία σειρά άλλων ζητημάτων, όπως τη μη κατάργηση του Ταχυδρομείου του Μούδρου και τη λειτουργία Συμβουλίου Αρχιτεκτονικής και Γραφείου Αλλοδαπών στη Λήμνο, ενώ επεσήμανε τα προβλήματα που προκύπτουν από την κατάργηση και μεταφορά άλλων υπηρεσιών, όπως του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος.

Επικοινώνησε…
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός επικοινώνησε με το γενικό γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, κ. Θεοχάρη, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι δε θα απαιτείται μετακίνηση φορολογουμένων από τη Λήμνο για τη διεκπεραίωση των υποθέσεών τους, ότι θα παραμείνουν στο νησί συνολικά πέντε υπάλληλοι, εκ των οποίων ένας ταμίας, και ότι δε θα διακοπεί η σύνδεση «Σύζευξις» μέχρις ότου διευθετηθούν όλα τα θέματα λειτουργίας της υπηρεσίας.

Επικοινωνία επίσης πραγματοποιήθηκε με το διοικητή τού ΙΚΑ, κ. Σπυρόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα λειτουργήσει ΚΕΠΑ και στη Λήμνο, όπως άλλωστε είχε διαβεβαιώσει και το δήμαρχο Λήμνου στη συνάντησή τους στην Αθήνα.

Ο υπουργός επίσης επιβεβαίωσε τη δέσμευση του υπουργού Υγείας, κ. Γεωργιάδη, στο δήμαρχο Λήμνου, περί επαναφοράς σε καθεστώς διασύνδεσης του Νοσοκομείου.

Σε ό,τι αφορά στα ειδικότερα θέματα του Δήμου, ο κ. Αθανασίου ενημερώθηκε και με την ιδιότητά του ως πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, για τη δραματική μείωση των χρηματοδοτήσεων στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στη διαχείριση των οικονομικών του Δήμου, καθώς και για την ανάγκη έκτακτης χρηματοδοτικής ενίσχυσης για την υλοποίηση έργων, όπως η ανακατασκευή του τοιχίου στο Ρωμαίικο, η επεξεργασία, ταμίευση και διάθεση πόσιμου νερού στα χωριά Κοντοπούλι, Μούδρο και Πλατύ και άλλα επείγοντα έργα ποιότητας ζωής.

Τέλος, ο κ. Χατζηδιαμαντής αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των υπηρεσιών του Δήμου με εξειδικευμένο τεχνικό και επιστημονικό προσωπικό.

Ας σημειωθεί ότι ο δήμαρχος Λήμνου μετά το τέλος της συνάντησης δήλωσε πως παρουσίασε στον υπουργό Δικαιοσύνης «τις δραματικές συνέπειες για τους κατοίκους, τους εργαζόμενους και τους επιχειρηματίες του νησιού, από τη συνεχή απομάκρυνση και υποβάθμιση κρίσιμων κρατικών υπηρεσιών, την επιδείνωση του συγκοινωνιακού προβλήματος και τη γενικότερη έλλειψη μέριμνας για τα προβλήματα που προκύπτουν από την οριζόντια εφαρμογή μνημονιακών μέτρων σε μία ακριτική νησιωτική περιοχή όπως η Λήμνος».

«Εκτιμούμε τις προσπάθειες όσων θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν το νησί μας και περιμένοντας έμπρακτα αποτελέσματα, συνεχίζουμε τον αγώνα μας», κατέληξε ο κ. Χατζηδιαμαντής.

 

Στη Λήμνο ο Χαράλαμπος Αθανασίου

Τριήμερη επίσκεψη στη Λήμνο πραγματοποιεί από χθες Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης επισκέπτεται τη Λήμνο με αφορμή την εορτή του Άγιου Σώζοντος, πολιούχου του νησιού, και θα παραμείνει ως και αύριο Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.

Σήμερα Σάββατο, 7 Σεπτεμβρίου, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στις 7 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Διαμαντίδη», με ανοικτό κάλεσμα σε όσους το επιθυμούν, να παρευρεθούν.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί, ο κ. Αθανασίου αναμένεται ν’ ανακοινώσει το έργο της ασφαλτόστρωσης του δρόμου που οδηγεί προς τον αρχαιολογικό χώρο και το αρχαίο θέατρο της Ηφαιστίας. Για τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου έργου έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους τα μέλη του Ομίλου Προστασίας Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς της Λήμνου «Ανεμόεσσα», αξιολογώντας ότι αντί να δαπανηθούν τα χρήματα για να ασφαλτοστρωθεί ένας αγροτικός γραφικός δρόμος, καλύτερα είναι να διατεθούν για την ανάδειξη και αποκατάσταση του αρχαιολογικού χώρου της Ηφαιστίας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey