Ο Νίκος Σηφουνάκης στη Λήμνο, με αναφορά στα τοπικά προβλήματα

«Η Ελλάδα σε τροχιά σταθερότητας»

19/04/2013 - 16:52

Στα προβλήματα που απασχολούν τη Λήμνο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί.

Στα προβλήματα που απασχολούν τη Λήμνο, αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το μεσημέρι στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής τού ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης, κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο νησί. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο θέμα της καθυστέρησης της άρσης της συγχώνευσης του Νοσοκομείου Λήμνου, στο θέμα της ΔΟΥ, καθώς και στο πρόβλημα με τα αγριοκούνελα. Επίσης παρουσίασε τις θέσεις του για το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή, με ειδική αναφορά σε τροπολογία για την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων στα λιμάνια.

«Επιλύονται μακροχρόνια προβλήματα που υπάρχουν σε λιμάνια της χώρας, καθώς δίνεται μία δεύτερη ευκαιρία προκειμένου - χωρίς να κατεδαφισθούν οι υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές εντός λιμενικών εγκαταστάσεων - να μπορούν να ενταχθούν τα νέα έργα των λιμανιών στο ΕΣΠΑ, να δημοπρατηθούν, να ξεκινήσει η κατασκευή τους και, με την ολοκλήρωσή τους, να κατεδαφιστούν οι αυθαίρετες κατασκευές, εφόσον μέχρι τότε δεν έχουν νομιμοποιηθεί, όπως στο Σίγρι της Λέσβου, στον Άι-Στράτη κ.α.», τόνισε ο κ. Σηφουνάκης.

Για την πολιτική κατάσταση της χώρας μας και για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο κ. Σηφουνάκης σημείωσε ότι παρά τις δυσκολίες, οι θυσίες των πολιτών «πιάνουν τόπο, καθώς η χώρα μας από το “μαύρο πρόβατο” στην Ευρώπη, σήμερα έχει μπει σε μια τροχιά σταθερότητας». Αναφερόμενος στην κρίση στην Κύπρο, υπογράμμισε ότι «δρόμος πέρα από την Ευρωζώνη δεν υπάρχει», και ότι «διαψεύστηκαν όλοι όσοι “επένδυσαν” σε κάποιο δήθεν “αντάρτικο” της Κύπρου ή προτείνουν δήθεν κάποιο άλλο σχέδιο».

Για το θέμα του Νοσοκομείου συγκεκριμένα, τόνισε ότι θα πρέπει το Υπουργείο Υγείας πρέπει να φέρει άμεσα προς ψήφιση νομοθετική ρύθμιση για την οργανωτική και τη διοικητική αποσύνδεση, είπε παράλληλα ότι «η όποια διασύνδεση των Νοσοκομείων Μυτιλήνης και Λήμνου, μπορεί να υπάρξει στο χώρο των προμηθειών με στόχο τη μείωση της δαπάνης στην υγεία, ενώ είναι αναγκαίο να υπάρχει συνεργασία και κάλυψη αναγκών των κέντρων υγείας και πολυϊατρείων, όπως του Μούδρου, από το Νοσοκομείο Λήμνου».

Για την παράταση μέχρι τις 17 Ιουνίου της λειτουργίας τής ΔΟΥ Λήμνου, ο κ. Σηφουνάκης τόνισε ότι το Υπουργείο Οικονομικών φάνηκε ανέτοιμο να υποστηρίξει το όλο εγχείρημα, χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι απαραίτητες διαδικασίες ηλεκτρονικής διασύνδεσης και μηχανοργάνωσης των υπηρεσιών, γεγονός «που θα οδηγήσει σε ταλαιπωρία τους 18.000 περίπου φορολογουμένους της Λήμνου. Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να υποστηρίζει ότι πρέπει να γίνει δεκτή η πρόταση για έναρξη εφαρμογής της αναστολής των ΔΟΥ στην περίπτωση των νησιών, από 14/01/2014.».

Για το πρόβλημα με τα αγριοκούνελα αναφέρθηκε στη σύσταση της επιτροπής-ομάδας εργασίας, προκειμένου με τις προτάσεις που θα καταθέσει, να υπάρξει πρόγραμμα εφαρμογής με οργανωμένες δράσεις, με στόχο τη διεύρυνση Υπουργικής Απόφασης που είχε υπογράψει ο κ. Σηφουνάκης τον Απρίλιο του 2012, «ώστε να επιλυθούν τα όποια προβλήματα προέκυψαν».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey