Παρέμβαση ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. στον πρωθυπουργό για τους επιτυχόντες σε ΙΚΑ - ΑΤΕ

«Δικαίωση για όλους»

26/02/2013 - 14:53

Επικαλούμενη τις αρχές της αξιοκρατίας και του δικαίου, η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. ζητά απ’ τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό να υπάρξει δικαίωση και για τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων τού ΑΣΕΠ, απ’ τους παλιούς διαγωνισμούς για το ΙΚΑ και την ΑΤΕ, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας άνεργος.

Επικαλούμενη τις αρχές της αξιοκρατίας και του δικαίου, η ΝΟΔΕ Λέσβου τής Ν.Δ. ζητά απ’ τον πρόεδρο του κόμματος και πρωθυπουργό να υπάρξει δικαίωση και για τις δύο κατηγορίες επιτυχόντων τού ΑΣΕΠ, απ’ τους παλιούς διαγωνισμούς για το ΙΚΑ και την ΑΤΕ, έτσι ώστε να μη μείνει κανένας άνεργος. Όπως επισημαίνει, μάλιστα, η Οργάνωση, το αίτημά της δεν αφορά κάποιο μέλος της, αλλά υποβάλλεται αποκλειστικά για λόγους αρχής.

Στην επιστολή της προς τον Αντώνη Σαμαρά, η ΝΟΔΕ Λέσβου χαρακτηρίζει το όλο θέμα μείζονος σημασίας, γιατί εδώ και αρκετό καιρό δύο ομάδες εργαζομένων, οι επιτυχόντες των διαγωνισμών Κ9 και Κ8 τού ΑΣΕΠ, έχουν εμπλακεί σε έναν παράλογο και ψυχοφθόρο αγώνα για την δικαίωσή τους ως προς την κατοχύρωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων. Η δικαίωση, μάλιστα, της μίας ομάδας από το δικαστήριο οδηγεί στην ανεργία την άλλη.

«Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που περνάει η χώρα και ιδιαίτερα την απαγόρευση των διορισμών στο Δημόσιο. Γνωρίζουμε την υποχρέωση εφαρμογής των δικαστικών αποφάσεων. Πιστεύουμε όμως, κ. Πρόεδρε, ότι πρέπει να υπερασπισθούμε και τις αρχές της αξιοκρατίας και του δικαίου. Αρχές για τις οποίες και αγωνιζόμαστε όλοι μέσα στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας», υπογραμμίζει η Οργάνωση, τονίζοντας πως αποτελεί υποχρέωση η ικανοποίηση και των δύο ομάδων, αφού είναι παράλογο να απολύονται άνθρωποι που διορίστηκαν με διαγωνισμό, την ώρα που στο Δημόσιο υπάρχουν χιλιάδες ρουσφετολογικά διορισμένοι, χωρίς προσόντα.

«Κανένας από τους απολυμένους δεν είναι μέλος τής ΝΟΔΕ Λέσβου και η παρούσα γίνεται μόνο και μόνο για την υπεράσπιση των αρχών που πρεσβεύουμε ως μέλη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας», καταλήγει η επιστολή προς τον πρωθυπουργό, η πρώτη ίσως που δημοσιοποιείται απ’ την Οργάνωση της Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey