Πρώτος σε σταυρούς ο Σ. Γαληνός, πέμπτη δύναμη στο Νομό Λέσβου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Και έπεται συνέχεια…»

08/05/2012 - 14:23

Συγκεντρώνοντας το 9,5% του συνόλου των σταυρών όλων των υποψηφίων, ο Σπύρος Γαληνός είναι ο νικητής όλων των υποψηφίων στη μάχη του σταυρού, παρ’ ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα που κατατάσσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες πέμπτη δύναμη στο Νομό Λέσβου, δεν επανεκλέχθηκε βουλευτής.

Συγκεντρώνοντας το 9,5% του συνόλου των σταυρών όλων των υποψηφίων, ο Σπύρος Γαληνός είναι ο νικητής όλων των υποψηφίων στη μάχη του σταυρού, παρ’ ότι με το εκλογικό αποτέλεσμα που κατατάσσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες πέμπτη δύναμη στο Νομό Λέσβου, δεν επανεκλέχθηκε βουλευτής. Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται ως ιδιαιτέρως ικανοποιητικό, αν και κάποια απ’ τα στελέχη που συστρατεύθηκαν, και μάλιστα απ’ την πρώτη στιγμή, με τις επιλογές του Πάνου Καμμένου, έτρεφαν προσδοκίες για ακόμη μεγαλύτερη απήχηση εκλογικά. Ψυχραιμότεροι απ’ τον ίδιο χώρο εδώ στη Λέσβο παρατηρούσαν πως είναι πολύ καλή αυτή η πρώτη εμφάνιση του κινήματος, γιατί, όπως προσέθεταν, οι «αντιμνημονιακές δυνάμεις μοιράστηκαν σε πολλά κόμματα».

Ο τέως βουλευτής Σπύρος Γαληνός, όταν ήδη είχε διαμορφωθεί το αποτέλεσμα που έδινε σε επίπεδο Νομού Λέσβου ένα αξιοπρεπέστατο ποσοστό της τάξης τού 11,77% στους Ανεξάρτητους Έλληνες, σχολίασε πως το κίνημα έκανε μία πάρα πολύ καλή εμφάνιση. Μάλιστα, ευχαρίστησε τον κόσμο για την αγάπη και την εκτίμηση με την οποία περιέβαλε αμέσως τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Περί έδρας…
Άλλα στελέχη, μετά την ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων, έλεγαν πως αν και αρχικά φαινόταν πως το «ρεύμα» του κόμματος, ειδικά στο Νομό Λέσβου, θα ήταν τόσο ισχυρό που θα έβγαζε βουλευτή, στην πορεία υπήρξαν «απώλειες». Κι αυτό γιατί το αντιμνημονιακό μέτωπο, στο οποίο μετείχε και το κίνημα, εκφράστηκε από αρκετές πολιτικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να μοιραστούν οι ψήφοι.

Σε ό,τι αφορά προσωπικά στον κ. Γαληνό, αποδείχτηκε περίτρανα και με το αποτέλεσμα της κάλπης αυτό που πολλά στελέχη, κυρίως απ’ τη Ν.Δ., σχολίαζαν όταν ως βουλευτής επέλεξε να διαφοροποιηθεί για τη στάση απέναντι στο μνημόνιο, ότι δηλαδή συνειδητά ριψοκινδύνευσε να «θυσιάσει» τη βουλευτική του έδρα για τα «πιστεύω» και τις απόψεις του. Συνολικά το κίνημα πήρε 7.305 ψήφους, ενώ οι σταυροί που έλαβε ο κ. Γαληνός λίγο πριν την ολοκλήρωση της καταμέτρησης έφταναν τους 4.600. Δεύτερος σε σταυρούς ακολούθησε απ’ το ίδιο κίνημα ο Μανώλης Αρμενάκας, με περίπου 900 σταυρούς.

Μία ακόμη παρατήρηση που πρέπει να κάνουμε, είναι πως αθροιστικά τα ποσοστά τής Ν.Δ. και των Ανεξάρτητων Ελλήνων σε επίπεδο Νομού στις εκλογές τού 2012, είναι το ποσοστό που είχε η Ν.Δ. στις βουλευτικές εκλογές τού 2009.

Δήλωση Γαληνού:
«Σταθήκαμε όρθιοι σ’ άνισο αγώνα»

Χθες αργά το μεσημέρι, όπως είχε προαναγγείλει απ’ το βράδυ των εκλογών ο κ. Γαληνός, με γραπτή δήλωση που εξέδωσε, αναφέρθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν έναν δύσκολο κι άνισο αγώνα, αλλά στάθηκαν όρθιοι.

«Ευχαριστώ από βάθους καρδίας τους ακρίτες, τους νησιώτες, τους αγωνιστές της Λέσβου, της Λήμνου και του Άι-Στράτη», ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Γαληνός, επισημαίνοντας στη συνέχεια: «Μαζί δώσαμε τον τίμιο, τον καλό αγώνα, για μία πολιτική με ήθος, για μία δημοκρατία δυνατή, που δεν εκβιάζεται και δεν ποδηγετείται, για μία πατρίδα ανεξάρτητη, χωρίς τις μνημονιακές δεσμεύσεις. Δώσαμε έναν άνισο αγώνα, με περιορισμένα μέσα, και σταθήκαμε όρθιοι.

Ο αγώνας συνεχίζεται, παραμένουμε στις επάλξεις, πιστοί στις αξίες μας και στα ιδανικά μας. Ανεξάρτητοι Έλληνες, για μία ανεξάρτητη και ισχυρή Ελλάδα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey