Παρουσίασαν το γενικό και τοπικό τους πρόγραμμα οι Οικολόγοι Πράσινοι

Εστίαση σε «πράσινη στροφή» και διάλογο

25/04/2012 - 13:58

Το γενικό, αλλά και το περιφερειακό και τοπικό πρόγραμμά τους, παρουσίασαν χτες το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας τους, Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο Μιχάλης Μπάκας, ο Ηλίας Γιαννίρης και η Καρολίνα Κριστ μίλησαν για κοινωνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και για θέματα περιβάλλοντος.

Το γενικό, αλλά και το περιφερειακό και τοπικό πρόγραμμά τους, παρουσίασαν χτες το μεσημέρι οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με κεντρικό ομιλητή τον υποψήφιο Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας τους, Γιάννη Παρασκευόπουλο, ο Μιχάλης Μπάκας, ο Ηλίας Γιαννίρης και η Καρολίνα Κριστ μίλησαν για κοινωνικά και οικονομικά θέματα, αλλά και για θέματα περιβάλλοντος, ζητώντας από τους ψηφοφόρους του νησιού να τους στηρίξουν στις επερχόμενες εκλογές της 6ης Μαΐου.

Ανοίγοντας την παρουσίαση, ο κ. Μπάκας έκανε έναν απολογισμό των παρεμβάσεων των Οικολόγων Πράσινων από το 2009 μέχρι σήμερα κι εξέφρασε την εκτίμησή του πως οι «φίλοι» του κόμματος στη Λέσβο θα γνωρίζουν αν αξίζουν μια θέση στη Βουλή μετά τις 6 Μαΐου.

Στις αρχές της βιωσιμότητας, της άμεσης δημοκρατίας, της μη βίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης αναφέρθηκε η κ. Κριστ, προσθέτοντας τη σημασία του σεβασμού στη φύση.

Το γενικό πρόγραμμα…
Παίρνοντας το λόγο, ο υποψήφιος Επικρατείας και συν-επικεφαλής της εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων μαζί με την Ιωάννα Κοντούλη, Γιάννης Παρασκευόπουλος, τόνισε πως στις επερχόμενες εκλογές το κόμμα περιμένει μεγάλη άνοδο και στην περιφέρεια, που, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, έχει «προδοθεί» από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.. Σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει καθαρή σκέψη, πως είναι απαραίτητο το «όχι» κι έκανε λόγο για «ακυβερνησία», θέτοντας ως πρωταρχικό το ερώτημα «ποια θα είναι η επόμενη μέρα».

«Χρειαζόμαστε ταυτόχρονες απαντήσεις για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον», τόνισε ο κ. Παρασκευόπουλος. «Χρειαζόμαστε επίσης δημοσιονομική εξυγίανση, με δίκαιη φορολόγηση των περιουσιών ώστε να πληρώνουν κυρίως όσοι έχουν πραγματικά μεγάλες περιουσίες και ενίσχυση της απασχόλησης, με θέσεις εργασίας συμβατές με το περιβάλλον.»

Έκανε επίσης λόγο για «πράσινη στροφή», με πυλώνες στην ύπαιθρο, αλλά και για «σχέδια διεξόδου» διαφορετικά ανά περιοχή, στο πλαίσιο μιας αποκεντρωμένης οικονομίας, δεδομένων των διαφορετικών αναγκών του Βορείου Αιγαίου από περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

«Τελικός μας στόχος είναι ο τερματισμός της ομηρίας της χώρας στους δανειστές», δήλωσε κλείνοντας ο κ. Παρασκευόπουλος. «Εμείς καταθέτουμε αντιπροτάσεις για όλα τα θέματα και επειδή είπαμε από την αρχή “όχι” στο μνημόνιο, έχουμε και μεγαλύτερη υποχρέωση να το τηρήσουμε.»



… και το τοπικό
Από πλευράς του, ως περιφερειακός σύμβουλος με τον «Οικολογικό Άνεμο Βορείου Αιγαίου», ο Ηλίας Γιαννίρης αναφέρθηκε στα προβλήματα και τις ανάγκες που υπάρχουν σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, καθώς και στις διαφορές μεταξύ νησιωτικού χώρου και της λοιπής χώρας.

Έκανε λόγο για τα μεγάλα εθνικά έργα που τελικά πραγματοποιήθηκαν εις βάρος της ανάπτυξης των νησιών, για τις επιπτώσεις της εξομοίωσης του Φ.Π.Α., αλλά και για την υποβάθμιση του τοπίου και του φυσικού περιβάλλοντος, λέγοντας:

«Τα νησιά, πληρώνουν τη ζημιά της κρίσης δύο και τρεις φορές. Η λογική μας εναρμονίζεται με τις ανάγκες των νησιών για το μέλλον. Αλλάζουμε πολιτικές, αλλάζουμε τον τρόπο που συνομιλούμε και που παράγουμε, τη λογική τού “τρώμε από τα έτοιμα”, που έχουμε 30 χρόνια τώρα.»

Σημειώνεται πως αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι των Οικολόγων Πράσινων επρόκειτο να συναντηθούν με τις πρυτανικές αρχές και με διδάσκοντες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τους οποίους και θα συζητούσαν τις θέσεις του κόμματος για την εκπαίδευση, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιούσαν συνάντηση με φίλους και μέλη του κόμματος και στη συνέχεια με εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Λέσβου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey