16 κόμματα κατεβαίνουν με ψηφοδέλτιο στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου - Όλοι οι υποψήφιοι

Η ώρα της κάλπης

21/04/2012 - 18:12

Με την κατάθεση χθες των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο, κλείνει ο πρώτος γύρος της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές τού 2012. Λίγο πριν την επίσημη ανακήρυξη όλων όσοι θα διεκδικήσουν την ψήφο του λεσβιακού και λημνιακού λαού στις 6 Μαΐου, το «Ε» παραθέτει τη συντριπτική τους πλειοψηφία, βασιζόμενο στις ανακοινώσεις των κομμάτων.

Με την κατάθεση χθες των υποψηφιοτήτων στο Πρωτοδικείο, κλείνει ο πρώτος γύρος της προεκλογικής περιόδου για τις εθνικές εκλογές τού 2012. Λίγο πριν την επίσημη ανακήρυξη όλων όσοι θα διεκδικήσουν την ψήφο του λεσβιακού και λημνιακού λαού στις 6 Μαΐου, το «Ε» παραθέτει τη συντριπτική τους πλειοψηφία, βασιζόμενο στις ανακοινώσεις των κομμάτων.

Συνολικά φιλοξενούμε στο αφιέρωμα στα ψηφοδέλτια του 2012 τους υποψηφίους στο Νομό Λέσβου, από 16 συνολικά κόμματα, σε σύνολο 22 που κατέρχονται στις εθνικές εκλογές πανελλαδικώς.

Ν.Δ.

Υποψήφιοι στη Ν.Δ. μετά τον αποκλεισμό του Γιάννη Γιαννέλλη - που έως χθες αργά υπήρχε η πληροφορία πως υπάρχει πιθανότητα να περιληφθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος -, είναι οι: Παύλος Βογιατζής αγρότης, Μάλαμα (Μόλλη) Μαχαίρα γιατρός, Κώστας Μουτζούρης καθηγητής ΕΜΠ, Όλγα Μπαμπίνη ιδιωτική υπάλληλος και Δημήτρης Παπαγιαννίδης αντιναύαρχος ε.α..

ΠΑΣΟΚ

Μόλις προχθές οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, στο οποίο μετέχουν οι Παναγιώτης Καπάρας οικονομολόγος, Γιάννης Καραγιάννης εργολάβος οικοδομών, Νίκος Σηφουνάκης αρχιτέκτονας, αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Δημήτρης Τσότρας έμπορος και Μάγδα Ψαρρού πολιτική μηχανικός.   

Ανεξάρτητοι Έλληνες

Στο ψηφοδέλτιο του κινήματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, για την εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, μετέχουν οι: Μανώλης Αρμενάκας δικηγόρος, Σπύρος Γαληνός βουλευτής, Γιώργος Καντζανός πρόεδρος των Ελαιοτριβέων, Στέλλα Καβαλέρου άνεργη και Αντώνης Καταχανάς συνταξιούχος.

Κ.Κ.Ε.

Μια συνταξιούχος νοσηλεύτρια και μια 30χρονη κοπέλα είναι οι γυναίκες που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε. στο Νομό Λέσβου. Το ανδρικό φύλλο εκπροσωπείται από έναν αγρότη, έναν πολιτικό μηχανικό και έναν καθηγητή μέσης εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, η Βασιλική Βουγέλλη - Αντώνα είναι 52 ετών, συνταξιούχος νοσηλεύτρια και σύζυγος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Στρατή Αντώνα. Μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής τού Κ.Κ.Ε. είναι η 30χρονη Κατερίνα Μαραγκουδάκη, μηχανικός περιβάλλοντος, που εργάζεται στο χώρο του επισιτισμού και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Τον αγροτικό κόσμο του Νομού εκφράζει ο Δημήτρης Καραγιάννης. Ο εκπαιδευτικός Μάνος Δούκας, γιος του πρώην δημάρχου Μολύβου Κώστα Δούκα, δεν είναι μέλος τού Κ.Κ.Ε., ωστόσο έχει εκλεγεί με το ΠΑΜΕ στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ και είναι ο μόνος που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο του κόμματος το 2009. Τη Λήμνο θα εκπροσωπήσει ο πολιτικός μηχανικός Φώτης Πινάκος.

ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

Τρεις γιατροί, ένας συνταξιούχος τής ΔΕΗ και ένας πανεπιστημιακός συγκροτούν το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομό Λέσβου.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τον Κώστα Κουμλέλλη από την Αγιάσο, συνταξιούχο εργατοτεχνίτη τής ΔΕΗ και ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού στη Λέσβο, το χειρουργό γιατρό Γιώργο Κότσαλη από τη Λήμνο, επίσης ιδρυτικό στέλεχος του Συνασπισμού, τον παθολόγο γιατρό Γιάννη Ζερδελή, με μεγάλη θητεία στο χώρο της αυτοδιοίκησης, και την παιδίατρο Χρυσούλα Ζωγράφου, ανεξάρτητη κομμουνίστρια, όπως καταγράφηκε στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου. Ο συνδυασμός κλείνει με τον πανεπιστημιακό Θεόδωρο Παραδέλλη, που δηλώνει ανεξάρτητος αριστερός.

ΛΑΟΣ

Με 423 υποψήφιους βουλευτές, εκ των οποίων 142 γυναίκες, μπαίνει στην εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου ο ΛΑΟΣ. Το ποσοστό ανανέωσης των υποψηφίων, σε σχέση με τις προηγούμενες εθνικές εκλογές τού 2009, ξεπερνά το 70%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας των υποψηφίων είναι χαμηλότερος και διαμορφώνεται στα 45 έτη. Η πεντάδα του κόμματος στο Νομό αποτελείται από τους Αλεξάνδρα Αντωνιάδου του Γρηγορίου, Παναγιώτη Κιτζό του Ευστρατίου, Χρήστο Ματθαίου του Παναγιώτη, Μερσίνα Αντωνοπούλου - Οντσού του Δημητρίου και Βασιλική Τσουκαλά του Μιχαήλ.

Ο Μανούσος Ντουκάκης, που η σύζυγός του είναι απ' τη Λέσβο, κατέρχεται ως υποψήφιος του κόμματος στη Β΄ Αθηνών.

Δημοκρατική Αριστερά

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Λήμνου, Κώστας Αδαμίδης, είναι ο υποψήφιος της Δημοκρατικής Αριστεράς απ' το νησί. Στο ψηφοδέλτιο του Νομού Λέσβου μετέχει ακόμη ο Δημήτρης Βελούτσος από το Πλωμάρι της Λέσβου, συνταξιούχος εκπαιδευτικός της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, και η Νίκη Λογγίου, πτυχιούχος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας τού ΤΕΙ Πατρών, με ειδικότητα στον Τουρισμό.

Η Εσθήρ Ντεκάστρο, που γεννήθηκε στην Αθήνα και από το 2006 κατοικεί στη Λέσβο, σύζυγος του αντιπρύτανη Οικονομικού Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Γιάννη Κάλλα, και ο Γιάννης Σπιλάνης, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Περιβάλλοντος και ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Τοπικής και Νησιωτικής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στο οποίο και διδάσκει από το 1990 έως και σήμερα, συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο.

Κοινωνική Συμφωνία

Εκτός του μαθηματικού και προέδρου τής ΑΔΕΛ Α.Ε., Αριστείδη Ταξείδη, στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας στο Νομό Λέσβου είναι υποψήφιος και ο δρ. Λεωνίδας Παπακωνσταντινίδης, συγγραφέας, τακτικός καθηγητής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΤΕΙ Καλαμάτας, ο οποίος στο παρελθόν έχει διδάξει και στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Δημοκρατική Συμμαχία

Χθες, λίγο πριν την κατάθεσή του στο Πρωτοδικείο, ολοκληρώθηκε και το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο οποίο τις γνωστές υποψηφιότητες του τέως πρέσβη Φωτή Ξύδα, του δικηγόρου Μάνου Γρηγοράκη και του κοινωνιολόγου Γιώργου Σαραγά συμπληρώνουν η Δέσποινα Παπαστεργίου στέλεχος της Εμπορικής Τράπεζας με μεταπτυχιακές σπουδές και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Λέσβου, εκπαιδευτικός Νίκος Κατράνης.

Δράση

Το κόμμα του Στέφανου Μάνου, η Δράση, κατεβαίνει με έναν υποψήφιο στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου, με το Μυτιληνιό μηχανολόγο και αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επενδυτών και Διαδικτύου (ΣΕΔ) Χρήστο Σαμαρά.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ο γιατρός Μάριος Δέτσης από τη Λήμνο είναι ο πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το Νομό Λέσβου. Ακολουθεί η μηχανολόγος μηχανικός Μερόπη Κραντινού και ο δημοσιογράφος Νίκος Μανάβης από τη Στύψη, με υπερδεκαετή παρουσία στα ψηφοδέλτια της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς. Ο γιατρός Στράτης Παυλής από το Σκουτάρο είναι γενικός γραμματέας της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Λέσβου και ζει κι εργάζεται στην Άντισσα, ενώ η τεχνολόγος μηχανικός Ευδοκία Ψύλλου από την Άγρα, με την οποία συμπληρώνεται το ψηφοδέλτιο, ήταν υποψήφια και το 2000 με το ψηφοδέλτιο του Μετώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

Τρεις υποψήφιοι του Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας

Με τρεις υποψηφίους κατεβαίνει στις εκλογές ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας στο Νομό Λέσβου. Πρόκειται για το Νικόλαο Ταλλά, απόστρατο αξιωματικό του Στρατού, και το Θωμά Φανάρα, ομοίως απόστρατο αξιωματικό του Στρατού, οι οποίοι είναι μόνιμα εγκατεστημένοι και ζουν στη Λέσβο. Η τρίτη του ψηφοδελτίου είναι η κ. Ελένη Κιούλου, έμπορος από τη Λήμνο.

ΕΕΚ - Τροτσκιστές

Αυτόνομη κάθοδο σε 56 περιφέρειες της χώρας θα έχει το ΕΕΚ (Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα) - Τροτσκιστές σε αυτές τις εκλογές. Στο Νομό Λέσβου υποψήφιος είναι ο Ιωάννης Συμμέλης του Βασιλείου (άνεργος μηχανικός).

Κ.Κ.Ε. μ-λ - Μ-Λ Κ.Κ.Ε.

Δύο γυναίκες πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιο της συνεργασίας του Κ.Κ.Ε. μ-λ και του Μ-Λ Κ.Κ.Ε. στο Νομό Λέσβου. Πρόκειται για την κ. Γεωργία Μυλωνάκη του Κωνσταντίνου και την κ. Μαρία Πετρά του Αθανασίου, οι οποίες κατέθεσαν υποψηφιότητα.

Οικολόγοι Πράσινοι

Το κόμμα των Οικολόγων Πράσινων κατεβαίνει με πέντε υποψηφίους στην εκλογική περιφέρεια της Λέσβου. Τρεις έχουν υπάρξει υποψήφιοι και στο παρελθόν και είναι οι:

- Μιχάλης Μπάκας, διοικητικός του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, συντονιστής της πολιτικής κίνησης Λέσβου των Οικολόγων Πράσινων, υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές τού 2007 και του 2009 και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Λέσβου στις εκλογές τού 2010 με τον «Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο»

- Καρολίνα Κριστ, από το Μόλυβο, λάτρης της ελληνικής γης και της Λέσβου, παρατηρήτρια πουλιών και φύσης, μέλος περιβαλλοντικών οργανώσεων και υποψήφια στις περιφερειακές εκλογές τού 2010 με τον «Οικολογικό Άνεμο στο Βόρειο Αιγαίο»

- Μάλαμα Ρενταρή, από το Μούδρο, με ειδικότητα σε θέματα Τεκμηρίωσης της Πολιτισμικής Κληρονομιάς

Υποψηφιότητα θέτουν για πρώτη φορά οι:

- Στράτος Γιαννής, από την Πελόπη, κάτοικος Θεσσαλονίκης και αρθρογράφος, με κύρια πηγή έμπνευσης τα ζώα και την οικολογία

- Ευθύμιος Κεφαλάς, από τον Ασώματο, κάτοικος Αγιάσου και εργαζόμενος στην τοπική αυτοδιοίκηση, με διδακτορικό στη Θαλάσσια Οικολογία και Μικροβιολογία

Τρεις οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής

Τρεις είναι οι υποψήφιοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, είναι οι κ.κ. Αργυρίου, Βασίλειος Βογιατζής και Παναγιώτης Καριτιανός. Επίσημη ανακοίνωση των υποψηφίων του κόμματος θα γίνει το Σάββατο 21 Απριλίου, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα της Χρυσής Αυγής.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey