Οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο

19/04/2012 - 14:32

Χθες έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου τού ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στη Μυτιλήνη, από το συντονιστή τού ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Νίκο Χρυσάφη, ενώ παρών στην παρουσίαση ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής και πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Πάλλης.

Χθες έγινε η παρουσίαση του ψηφοδελτίου τού ΣΥΡΙΖΑ - Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στη Μυτιλήνη, από το συντονιστή τού ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου, Νίκο Χρυσάφη, ενώ παρών στην παρουσίαση ήταν ο επικεφαλής της εκλογικής επιτροπής και πρώην δήμαρχος Μυτιλήνης, Στρατής Πάλλης.

Ο Κώστας Κουμλέλλης γεννήθηκε το 1952 στην Αγιάσο. Από το 1975 έως το 2009 εργάστηκε ως εργατοτεχνίτης στη ΔΕΗ. Το 1977 οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και μετά τη διάσπαση του ενιαίου Συνασπισμού το 1991, παρέμεινε στο χώρο της Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Διατέλεσε γραμματέας της οργάνωσης του Συνασπισμού Λέσβου από το 2006 έως το 2009. Επί σειρά ετών υπήρξε μέλος τού Δ.Σ. του παραρτήματος της ΕΤΕ-ΔΕΗ, όπου και διατέλεσε γραμματέας επί εννέα χρόνια και πρόεδρος επί τρία. Επί 33 χρόνια ήταν αντιπρόσωπος στη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ. Δημιούργησε την πρώτη εθελοντική ομάδα αιμοδοσίας στη Λέσβο, στην οποία υπήρξε πρόεδρος από το 1983 έως το 2006.

Ήταν υποψήφιος βουλευτής με το ΣΥΝ το 1993 και το 1996, ενώ έδωσε και τη μάχη των εκλογών στην τοπική αυτοδιοίκηση το 1994 στην περιφέρεια, υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος το 1998 με το σημερινό συνυποψήφιό του Γιάννη Ζερδελή και το 2009 με το συνδυασμό «Αλλαγή Πορείας», με επικεφαλής το Γιώργο Πάλλη.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Μουντζούρη και έχει δύο κόρες και ένα γιο.



Ο Γιώργος Κότσαλης γεννήθηκε στη Λήμνο το 1951. Το 1969 εισήχθη στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εξειδικεύθηκε στη Γενική Χειρουργική, ανακηρύχτηκε διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Σήμερα εργάζεται ως διευθυντής σε νοσοκομείο τού ΕΣΥ στην Αθήνα. Ως φοιτητής συμμετείχε στην πάλη για την ανατροπή της χούντας (γεγονότα Νομικής, εξέγερση Πολυτεχνείου κ.λπ.).

Εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε., όπου παρέμεινε μέχρι το 1990.

Στις εκλογές τού 1977 ήταν υποψήφιος βουλευτής τού Κ.Κ.Ε. στο Νομό Λέσβου. Από το 1990 είναι μέλος τού ΣΥΝ. Το 2004 ήταν υποψήφιος βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ. Διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Μυριναίων Αθήνας. Σήμερα είναι μέλος τού Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Λημνιακών Συλλόγων Αθήνας, μέλος τού Δ.Σ. του Περιβαλλοντολογικού Συλλόγου Λήμνου «Ανεμόεσσα». Είναι παντρεμένος, πατέρας δύο παιδιών.



Ο Γιάννης Ζερδελής γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το 1956. Ο πατέρας του είναι ο Χριστόφορος Ζερδελής (δικηγόρος) και μητέρα του η Ιωάννα. Αποφοίτησε από το 2ο εξατάξιο Γυμνάσιο Μυτιλήνης με άριστα.

Σπούδασε Ιατρική και Οδοντιατρική στο Α.Π.Θ.. Τον κέρδισε η Ιατρική. Πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτικών Ιατρών Λέσβου 1985 - 1986, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) και ιδρυτικό μέλος (1987 - 1990). Αντιπρόσωπος στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο το 1994 και 2012 και μέλος τού Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Λέσβου. Πρόεδρος Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ το 2006. Νομαρχιακός σύμβουλος με τη «Νέα Σελίδα» για δυο τετραετίες (1998 - 2006) και δημοτικός σύμβουλος Μυτιλήνης 2006 - 2010. Είναι παντρεμένος με τη Νέλλη Πάλλη, χημικό, και έχουν δύο κόρες. Ζει και εργάζεται στη Μυτιλήνη και ασκεί το επάγγελμα του παθολόγου.



Η Χρυσούλα Ζωγράφου γεννήθηκε στην Κοκκινιά στον Πειραιά, το 1952, και εντάχθηκε στο Κ.Κ.Ε. το 1974. Διετέλεσε δημοτική σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο Νίκαιας το 1978. Από το 1991 είναι παιδίατρος στην Καλλονή και από το 2001 εργάζεται στο Κέντρο Υγείας Καλλονής. Το 2006 ήταν υποψήφια της «Δημιουργικής Δημοτικής Κίνησης» στο τότε Δήμο Καλλονής, Ακόμη, διετέλεσε τοπική σύμβουλος Παλαιοχωρίου. Είναι παντρεμένη και έχει δύο παιδιά.



Ο Θεόδωρος Παραδέλλης γεννήθηκε το 1945 στο Κάιρο της Αιγύπτου. Σπούδασε την Αθήνα και στην Αγγλία. Διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας. Ζει με την οικογένειά του και εργάζεται στη Λέσβο εδώ και 25 χρόνια. Έχει δύο παιδιά.

 

ΣΥΡΙΖΑ:
«Μνημόνιο ή Αριστερά το δίλημμα των εκλογών»

Το δίλημμα στο οποίο καλούνται να απαντήσουν στις εκλογές της 6ης Μάη οι ψηφοφόροι είναι η «μνημόνιο ή Αριστερά», όπως σημείωσε στο κλείσιμο της εισήγησής του ο συντονιστής τού ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χρυσάφης, κατά τη χθεσινή παρουσίαση των υποψήφιων βουλευτών του κόμματος.

Τονίζοντας ότι ο μονόδρομος του Δ.Ν.Τ. και της τρόικας έχει στείλει το λαό στη χρεωκοπία, ο κ. Χρυσάφης θεωρεί ότι είναι μια συνειδητή πολιτική επιλογή που έκαναν η Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τα κόμματα που κινούνται στην ίδια κατεύθυνση. «Οι εκβιασμοί και οι απειλές που εκτοξεύουν για να εκβιάσουν την ψήφο των πολιτών, δεν είναι επειδή κινδυνεύει η χώρα χωρίς το μνημόνιο, αλλά γιατί απλά κινδυνεύουν οι ίδιοι από τα αποτελέσματα των εκλογών», υπογράμμισε ο ίδιος. Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η ενωτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεγάλη Αριστερά, παρά τις δυσκολίες, παρά τις αρνήσεις, ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες και στις προσδοκίες της κοινωνίας. Οι αριστερές προοδευτικές δυνάμεις έχουν την ιστορική ευθύνη να συμπορευθούν ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης του λαού μας, συρρίκνωσης της δημοκρατίας και της λαϊκής κυριαρχίας.

Ο εκλογικός στόχος που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για το Νομό μας σε αυτές τις εκλογές, είναι η Αριστερά να στείλει δύο βουλευτές στη Βουλή. Συγκεκριμένα εκτιμά πως η δυναμική εμφάνιση των Ανεξάρτητων Ελλήνων του Πάνου Καμμένου σε συνδυασμό με την εκπαραθύρωση του Γιάννη Γιαννέλλη από το ψηφοδέλτιο δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να πέσει η Ν.Δ. σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα, εκτιμάται πως η άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι τόσο σημαντική, που θα του δώσει διψήφιο ποσοστό στο Νομό. Ο συνδυασμός των δύο παραπάνω στοιχείων εκτιμάται ότι θα οδηγήσει στην ανάδειξη βουλευτή από το ΣΥΡΙΖΑ και από το Κ.Κ.Ε..

Τα λαϊκά στρώματα με την ψήφο τους μπορούν να επιβάλουν την ανατροπή της μιζέριας, της φτώχειας, της κατήφειας, μπορούν να επιβάλουν μια άλλη κυβερνητική επιλογή με τη συνεργασία των κομμάτων της Αριστεράς, υποστήριξε ο κ. Χρυσάφης. Ακόμη δήλωσε ότι σε αυτές τις εκλογές θα υπάρξει μαζική καταδίκη και τιμωρία των κομμάτων που στηρίζουν το μνημόνιο και όσων λειτουργούν ως υποστηρικτές του, παρά τα όσα λέγονται και το αρνητικό κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει για τις αντιμνημονιακές δυνάμεις η κυβέρνηση.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey