«Απόψε θέλω αποδείξεις και ονόματα»

Στοιχεία για τις κορονοδαπάνες ζητά ο Κυρατζής από την Περιφέρεια

06/04/2021 - 14:55

Στοιχεία αναφορικά με την πραγματοποίηση δαπανών σχετικών με την πανδημία του COVID-19, ζητά με ερώτησή του ο Περιφερειακό Σύμβουλους μέλος της παράταξης «Εμείς για το Αιγαίο» και μέλος της Οικονομικής Επιτροπής, Στρατής Κυρατζής, από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη.

Ο κ. Κυρατζής, ζητάει εγγράφως τις δαπάνες πραγματοποιήθηκαν για τα έτη 2020 και 2021 αναφορικά με την πανδημία του COND-19 ανά Περιφερειακή Ενότητα. Αναλυτικότερα ζητά ονοματεπώνυμο προμηθευτών, ποσότητες προμηθευόμενων υλικών, υπηρεσίες που παρασχέθηκαν, αξία τιμολογίου, απόφαση συλλογικού οργάνου που εγκρίνει τις εν λόγω δαπάνες και πρωτόκολλα παραλαβής. Επίσης ο κ. Κυρατζής ζητά να διευκρινιστεί ποιες από τις παραπάνω δαπάνες πληρώθηκαν από πιστώσεις οι οποίες δόθηκαν από τα υπουργεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας και ποιές από αυτές πληρώθηκαν από πόρους της Περιφέρειας. Ακόμη ζητούνται τα διάθετα ταμειακά υπόλοιπα των χρηματοδοτήσεων των Υπουργείων αναφορικά με τον COVID-19.

Επιπλέον προστίθεται ότι σε περίπτωση που παραχωρήθηκαν υλικά ή παρασχέθηκαν υπηρεσίες σε άλλους φορείς, να προσκομιστούν και τα αιτήματα των φορέων προς την ΠΒΑ καθώς και τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής αυτών.

Το έγγραφο κοινοποιείται στην Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού, Αναστασία Αντωνέλλη καθώς και στον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Μέριμνας & Υγείας, Παντελή Βρουλή.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey