Συνάντηση Μουτζούρη - Βέρρου

Προ των πυλών αντιπλημμυρικά στην Καλλονή και «θωράκιση» από τα νερά του Αχέρωνα

13/01/2021 - 15:44

Τα αντιπλημμυρικά έργα στην Καλλονή και η «θωράκιση» της από τα νερά του ποταμού Αχέρωνα ήταν το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Κώστας Μουτζούρης και ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου, Ταξιάρχης Βέρρος.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Ιανουαρίου μία μέρα μετά τη σφοδρή βροχόπτωση η οποία παραλίγο να οδηγήσει στην υπερχείλιση του ποταμού Αχέρωνα.

Σημειώνεται ότι ο Περιφερειάρχης είχε επισκεφτεί την Καλλονή την περασμένη εβδομάδα και είχε προτείνει την κατασκευή φρεατίων κατά μήκος της πλατείας, λύση που κρίθηκε ενδεδειγμένη και συζητήθηκε στην σημερινή σύσκεψη.

Η σύσκεψη έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, παρουσία του Εκτελεστικού Γραμματέα Απόστολου Αλατζά, του Δημάρχου Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρου, της Προϊσταμένης της Δ.Τ.Ε.Π.Ε. Λέσβου Αφροδίτης Κουρουγένη και της Προϊσταμένη του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λέσβου Μαρίας Τσακίρη.

Δήλωση Μουτζούρη

Μιλώντας σχετικά ο Περιφερειάρχης σημείωσε: «Μετά την επίσκεψη μου προ ημερών στην Καλλονή, κάλεσα σήμερα τον Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου και μηχανικούς της Περιφέρειας προκειμένου να συζητήσουμε για τα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή και το πως θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα με τον ποταμό Αχερώνα. Θα δώσουμε άμεση λύση προκειμένου να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια των πολιτών που και χτες αγωνιούσαν για τις περιουσίες τους. Ζητήματα όπως αυτό δεν μπορεί να μην είναι στις προτεραιότητες μας και κινούμαστε άμεσα και αποτελεσματικά».


Εμβολιασμός 2021

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey