Οι ψηφοφόροι των άλλων παρατάξεων και οι εσωτερικές μετακινήσεις στο «γαλάζιο» στρατόπεδο βγάζουν νικητή…

«Ντέρμπι» με όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά o δεύτερος γύρος στην Περιφέρεια

13/10/2023 - 16:33 Ενημερώθηκε 14/10/2023 - 09:29

Ενόψει του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών με την μάχη να δίνεται ανάμεσα στον Αλκιβιάδη Στεφανή και τον σημερινό Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, οι επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων που διεκδίκησαν την Περιφέρεια έχουν πάρει θέση, ενώ η τελική απόφαση των 26.320 ψηφοφόρων, ή όσων εξ αυτών, που δεν ψήφισαν Στεφανή και Μουτζούρη στον πρώτο γύρο αναμένεται να αποτυπωθεί στη κάλπη της Κυριακής και ίσως η δική τους συμβολή να κρίνει το αποτέλεσμα.

Η Αγλαΐα Κυρίτση προτρέπει τους 13230 υποστηρικτές της Λαϊκής Συσπείρωσης να ρίξουν άκυρο και λευκό, η Βάσω Χοχλάκα καλεί τους 11.469 να πράξουν κατά συνείδηση ενώ ο Νικόλας Μανάβης κάνει ξεκάθαρο ότι η «Ανταρσία στο Αιγαίο» δεν στηρίζει τους δύο εκφραστές της δεξιάς.

Υπενθυμίζεται ότι η διαφορά Στεφανή και Μουτζούρη είναι περί τις 6000 ψήφους στο Βόρειο Αιγαίο με τον κ. Στεφανή να συγκεντρώνει ποσοστό 39,98% και τον κ. Μουτζούρη 33,81%. Μεγάλη διαφορά παρουσιάζουν οι δύο άνδρες στην Σάμο με τον κ. Στεφανή να προπορεύεται με 2000 ψήφους.

Χοχλάκα: Οι πολίτες να ψηφίσουν κατά συνείδηση την Κυριακή

«Απέναντι σε όποιον εκλεγεί θα είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση που θα προτείνει λύσεις» υποστηρίζει η Βάσω Χοχλάκα ενόψει του δεύτερου γύρου των Περιφερειακών Εκλογών καλώντας τους υποστηρικτές του δικού της συνδυασμό να πράξουν κατά συνείδηση. Στο μήνυμά της, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Έχουμε εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες και τους καλούμε να ψηφίσουν κατά συνείδηση την επόμενη Κυριακή. Εμείς καταθέσαμε τη δική μας πρόταση που παραμένει μια ρεαλιστική παρακαταθήκη, αξιοποιήσιμη από την επόμενη Περιφερειακή Αρχή. Άλλωστε με αυτή ως γνώμονα θα κινηθούμε όλο το επόμενο διάστημα συμβάλλοντας με την άσκηση ουσιαστικής κριτικής στη βελτίωση του περιφερειακού έργου. Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω όλους τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου ότι θα είμαστε η δυνατή φωνή σας στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Κυρίτση: Ψήφος καταδίκης σε Μουτζούρη & Στεφανή

Με σχόλιό της η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση καλεί τους υποστηρικτές της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Βόρειο Αιγαίο να καταδικάσουν με την ψήφο τους τους «δήθεν αντιπάλους» όπως χαρακτηρίζει τους κ. Στεφάνη και Μουτζούρη και καλεί τους υποστηρικτές της Λαϊκής Συσπείρωσης να ρίξουν στην κάλπη άκυρο ή λευκό.

«Όσες επιφανειακές διαφορές και να έχουν αυτοί που συγκρούονται την επόμενη Κυριακή σε δήμο και περιφέρεια, είναι όψεις του ίδιου πολιτικού συστήματος (..)Γι' αυτό και τους γυρίζουμε την πλάτη. Άκυρο - λευκό επομένως, είναι μία ακόμη απάντηση αντίστασης και αντίδρασης στις πολιτικές που μας κατάντησαν το βίο αβίωτο.

Μανάβης: «Μαυρίστε Στεφανή και Μουτζούρη»

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της «Ανταρσία στο Αιγαίο» Νικόλας Μανάβης ζητά, από τους ψηφοφόρους της, στον δεύτερο γύρο των Περιφερειακών εκλογών να μαυρίσουν τους συνδυασμούς Στεφανή και Μουτζούρη. Παράλληλα αποδίδει ευθύνες για την άνοδο της δεξιάς σε ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει ότι η άνοδος του ΚΚΕ οφείλεται στην αναζήτηση διεξόδου των πολιτών από την ζοφερή, όπως χαρακτηρίζει, καθημερινότητα που ζουν.

«Η «Ανταρσία στο Αιγαίο» δεν στηρίζει κανένα από τους δύο εκφραστές της δεξιάς αντιλαϊκής πολιτικής (..) Καλούμε κάθε αριστερό, προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη των νησιών μας σε αυτή την εκλογική μάχη να μαυρίσει και τους δύο συνδυασμούς ψηφίζοντας άκυρο ή λευκό» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Μητσοτάκης:«Σήμερα αισθάνομαι δικαιωμένος παρά ποτέ για την επιλογή μου»

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε τη Μυτιλήνη την επομένη των εκλογών, για την υποστήριξη της υποψηφιότητας του Αλκιβιάδη Στεφανή.

«Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Αλκιβιάδης Στεφανής θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης. Και χρειαζόμαστε, φίλες και φίλοι, σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, Περιφερειάρχες οι οποίοι βρίσκονται στο ίδιο κεντρικό μήκος κύματος με την κυβέρνηση. Διότι οι Περιφερειάρχες θα κληθούν να διαχειριστούν σημαντικούς πόρους. Και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να μπορούμε να μιλάμε την ίδια γλώσσα και να μοιραζόμαστε το ίδιο αναπτυξιακό όραμα για τις Περιφέρειες της χώρας.(..) Στο Βόρειο Αιγαίο το διακύβευμα δεν είναι μόνο η αναπτυξιακή δυναμική, εδώ έχουμε και άλλα ζητήματα εθνικού περιεχομένου τα οποία πρέπει να αντιμετωπίσουμε (..) Πετύχαμε, όμως, να μπορέσει ο Αλκιβιάδης και ο συνδυασμός του να μπει καθαρά πρώτος στον δεύτερο γύρο και τώρα, την επόμενη Κυριακή θα πάμε όλοι να τον εκλέξουμε Περιφερειάρχη».

Μπουρνούς: «Να καταψηφιστεί ο αλεξιπτωτιστής του κ. Μητσοτάκη»

Αλεξιπτωτιστή του κ. Μητσοτάκη χαρακτήρισε ο τεώς βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Αλκιβιάδη Στεφανή, μιλώντας σε συνέντευξή του σε τοπικό Μέσο. Μάλιστα τόνισε «ότι δεν πρέπει να ψηφιστεί ο αλεξιπτωτιστής του κ. Μητσοτάκη» ο οποίος όπως ανέφερε προέρχεται από την ακραία συντηρητική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας.

Μαλέλης στηρίζει Στεφανή στον δεύτερο γύρο

«Την Κυριακή με την ψήφο μας κρίνουμε το μέλλον του τόπου μας. Αποφασίζουμε εάν θα τελειώσουμε με την ακροδεξιά και τον λαϊκισμό βάζοντας τέλος στην περίοδο υπανάπτυξης και περιθωριοποίησης του Βορείου Αιγαίου. Προσωπικά θεωρώ ότι η επιλογή του Αλκιβιάδη Στεφανή είναι μονόδρομος για όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου» αναφέρει σε μήνυμά του ο κ. Σταμάτης Μαλέλης, ο οποίος είχε εκφράσει την πρόθεσή του να κατέβει υποψήφιος Περιφερειάρχης, ωστόσο τελικά αποσύρθηκε.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey