Επιτάχυνση δημοπράτησης του έργου ζητά με επιστολή του ο Βαλσαμίδης

O περιοφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης ΄Εργων, Θεόδωρος Βαλσαμίδης O περιοφερειακός σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης ΄Εργων, Θεόδωρος Βαλσαμίδης Φωτογραφία Αρχείου: Ελένη Γαλάνη

Καθυστέρηση στο έργο κατασκευής του οδικού άξονα Αμπελικό – Σταυρός

15/09/2022 - 11:30 Ενημερώθηκε 15/09/2022 - 13:00

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην αντιπεριφερειάρχης Έργων Θεόδωρος Βαλσαμίδης, κοινοποιεί στον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κώστα Μουτζούρη, επιστολή με την οποία ζητά την επιτάχυνση της δημοπράτησης του έργου κατασκευής του οδικού άξονα Αμπελικό – Σταυρός.

Ενστάσεις για την καθυστέρηση δημοπράτησης του έργου εκφράζουν και κάτοικοι της περιοχής με  σχετική ανάρτηση στον ιστιότοπο «Κάτω από τον πλάτανο».

Μάλιστα στην επιστολή του ο κ. Βαλσαμίδης σημειώνει ότι με βάση την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το εν λόγω έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 από τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του επισημαίνοντας ότι θα μπορούσε συνεπώς παράλληλα με την διαδικασία του προσδιορισμού της τιμής μονάδας από το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, να έχει προχωρήσει ήδη η δημοπράτηση του προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος.

Ειδικότερα στην επιστολή σημειώνει:

«Επανέρχομαι στο θέμα της υλοποίησης των έργου για την κατασκευή του νέου οδικού άξονα Αμπελικό - Σταυρός Π/Υ 12 εκ. ευρώ, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει δημοπρατηθεί. Με βάση την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, το εν λόγω έργο έχει υπαχθεί στις διατάξεις του Άρθρου 7Α του Νόμου 2882/2001 από τον περασμένο Δεκέμβριο, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία υλοποίησης του. Θα μπορούσε συνεπώς παράλληλα με την διαδικασία του προσδιορισμού της τιμής μονάδας από το δικαστήριο που βρίσκεται σε εξέλιξη, να έχει προχωρήσει ήδη η δημοπράτηση του προκειμένου να κερδηθεί ο χρόνος. Δεδομένου ότι αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να μη χαθεί άλλος χρόνος και να προχωρήσει άμεσα η δημοπράτηση του έργου, το οποίο μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Στην διάθεση σας για κάθε περαιτέρω ενημέρωση».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey