Απάντηση Δημοτικής Αρχής σε Χήρα που κάνει λόγο για παλινωδίες Καραθανάση και για πολιτική ομηρία του πρώτου

Βέρρος: «Είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε τα συμφέροντα των δημοτών»

03/09/2021 - 15:24

Απάντηση έσπευσε να δώσει η Δημοτική Αρχή Βέρρου, στον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Νικόλαο Χήρα, στο ζήτημα που προέκυψε για την διάσπαση του διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου και για την ψήφο του δημοτικού συμβούλου και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, Γιώργου Καραθανάση.

Το ζήτημα προέκυψε καθώς ο τελευταίος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου ενέκρινε με την ψήφο του την διάσπαση, ενώ όταν το ζήτημα τέθηκε προς ψήφιση στο Λιμενικό Ταμείο τάχθηκε κατά της διάσπασης.

Ο κ. Χήρας με ανακοίνωσή του τόνισε ότι η παράταξή του είναι υπέρ της διάσπασης ωστόσο θα πρέπει να γίνει με χρονοδιάγραμμα. Η απάντηση της Δημοτικής Αρχής δεν άργησε να έρθει κάνοντας λόγο για παλινωδίες του δημοτικού συμβούλου Γιώργου Καραθανάση και πολιτική ομηρία του κ. Χήρα.

Αναλυτικότερα σημειώνεται στην ανακοίνωση: « Η διετής μικροπολιτική ομηρία του επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Νικόλαου Χήρα από τις παλινωδίες του δημοτικού του συμβούλου κ. Γιώργου Καραθανάση, μπορεί να αντιμετωπίζεται με «συμπάθεια» από κάποια ΜΜΕ και τον ίδιο τον κ. Χήρα, όμως πλέον η κατάσταση σοβαρεύει. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε εκείνους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει τον εκλεγμένο θεσμικό τους ρόλο, να βλάψουν για τα προσωπικά τους πολιτικά παιχνίδια τον Δήμο και τους δημότες της Δυτικής Λέσβου.

Το (δια;)δημοτικό Λιμενικό Ταμείο της Λέσβου, με μία δοτή διοίκηση ενός μη εκλεγμένου πολίτη και ενός μέλους της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβουλίου της Δυτικής Λέσβου, όχι μόνο δεν εκπληρώνει τους στοιχειώδεις ιδρυτικούς σκοπούς του, αλλά πλέον λειτουργεί και παρελκυστικά των αποφάσεων του αρμοδίου οργάνου εκπροσώπησης του δήμου στο Δ.Σ.

Η αδιάψευστη αλήθεια είναι ότι ο κ. Καραθανάσης ψήφισε το βράδυ της Τετάρτης υπέρ της διάσπασης του Λιμενικού Ταμείου στη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου και το πρωί της Πέμπτης ψήφισε κατά στο Δ.Σ. του Οργανισμού. Αυτήν του τη διάλειψη πρέπει να εξηγήσει στους δημότες της Δυτικής Λέσβου χωρίς αποπροσανατολιστικά πυροτεχνήματα και γελοίες δικαιολογίες. Είναι ενήλικας και πολιτικό πρόσωπο. 

Σε ότι μας αφορά, ως δημοτική αρχή και ως μέλη του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου, είμαστε αποφασισμένοι να προασπίσουμε με κάθε τρόπο το κύρος του δημοτικού μας συμβουλίου, τα συμφέροντα των δημοτών μας και την αξιοπιστία των θεσμών. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε οι σημαντικές αποφάσεις που αφορούν τον Δήμο μας να καταδικάσουν τους δημότες μας, μέσα από διαδικασίες «παιδικής χαράς» όπως κάποιος ημέτερός τους πολύ εύστοχα σχολίασε για τις τελευταίες εξελίξεις». 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey