Με δήλωσή τους οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής τάσσονται υπέρ του Βέρρου

Στήριξη σε Βέρρο με αφορμή την υπόθεση Αφεντέλι

21/12/2021 - 11:28 Ενημερώθηκε 21/12/2021 - 11:29

«Εμείς θα συνεχίσουμε στηρίζοντας τον Δήμαρχο, το έργο του και το έργο μας και για το οποίο η ανατροφοδότηση από τους Δημότες μας είναι ιδιαιτέρως θετική» αναφέρουν σε δήλωσή τους οι αιρετοί της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Λέσβου με αφορμή την υπόθεση της Σκάλας Ερεσού που ήταν η αιτία για την παραίτηση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου, Άρη Ελευθερίου. Βέβαια το γεγονός με έγγραφό τους οι αιρετοί σπεύδουν να πάρουν θέση για το θέμα αυτό δείχνει ότι η υπόθεση Αφεντέλι έχει πάρει, προφανώς, πολιτικές διαστάσεις.

Στην δήλωση, όπως σημειώνεται είναι των αιρετών της Δημοτικής Αρχής χωρίς ωστόσο να φέρει υπογραφές και ονόματα, σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση αποτέλεσε αντικείμενο κομματικής & μικροπολιτικής εκμετάλλευσης από συγκεκριμένους χώρους αλλά «αυτό δείχνει το ποιόν άλλων ανθρώπων, όχι το δικό μας» όπως επισημαίνεται.

Η παραίτηση

Στην δήλωση δεν θα μπορούσε να μην είχε γίνει αναφορά στην παραίτηση Ελευθερίου, ο οποίος όπως σημειώνεται αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό ωστόσο ο τρόπος με τον οποίο έγινε η δημοσιοποίηση της απόφασής του δεν άφησε περιθώρια διαλόγου, σύμφωνα με τους αιρετούς.

Μια παραίτηση που χαρακτηρίζεται βιαστική αφού όπως σημειώνεται η απάντηση της ΥΔΟΜ εστάλη από την Υπηρεσία μόλις 3 ημέρες μετά το έγγραφό του προς αυτή και συγκεκριμένα την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου.

«Ο κ. Γραμματέας παραιτήθηκε την Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου (πιθανώς χωρίς να λάβει την απάντηση της ΥΔΟΜ αφού μεσολάβησε και το Σαββατοκύριακο) και σε μια περίοδο που είναι σε εξέλιξη η προσπάθεια του Δήμου για την επίλυση του συγκεκριμένου θέματος. Το οποίο, θυμίζουμε, μετρά δεκαετίες λαθών, παραλείψεων και σκοτεινών σημείων και που το κληρονομήσαμε, δεν το δημιουργήσαμε» αναφέρεται στη δήλωση και προστίθεται: «Ο Δήμος Δυτικής Λέσβου είναι και ο μόνος που αυτή τη στιγμή κάνει ενέργειες για το θέμα της παραλίας Ερεσού σε νομική βάση. Και συγκεκριμένα προσφεύγοντας στο ΣΥΠΟΘΑ, ενέργεια που επικρότησε και ο πρώην Υπουργός κ. Φάμελος, ο οποίος επισκέφτηκε μάλιστα το νησί και την παραλία της Ερεσού τις προηγούμενες ημέρες».

Ολοκληρώνοντας την αναφορά ως προς την αποχώρηση του κ. Ελευθερίου οι αιρετοί του εύχονται καλή συνέχεια και τον ευχαριστούν για την συνεργασία και για την προσφορά του στο σπάσιμο του ενιαίου Δήμου Λέσβου. Σε ότι έχει να κάνει με την επιλογή του νέου Γενικού Γραμματέα του Δήμου σημειώνεται ότι θα ακολουθηθούν τα προβλεπόμενα και είναι προνόμιο και καθήκον του Δημάρχου.

Η υπόθεση

Σύμφωνα με την δήλωση η όποια ενημέρωση είχαν οι σύμβουλοι για το θέμα έρχεται από τον κ. Ελευθερίου «ο οποίος το γνωρίζει προφανώς καλύτερα από τον καθένα και δική του ήταν και η εισήγηση στην Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου» αναφέρεται και προστίθεται ότι η πολιτική απόφαση που πάρθηκε κατά τη συνεδρίαση ήταν ομόφωνη και περιελάμβανε την εναντίωση του Δημοτικού Συμβουλίου στην δόμηση της παραλίας της Ερεσού. Και, όπως υποστηρίζεται, προς αυτήν την κατεύθυνση κινούνται όλες οι προσπάθειές. 

Μάλιστα σημειώνεται ότι διαφωνίες κατά τη συνεδρίαση υπήρξαν ως προς τον τρόπο διεκδίκησης και τελικά, ομόφωνα έγινε δεκτή η πρόταση τόσο του Δημάρχου, όσο και του Γενικού με τον ορισμό δικηγόρου, τη σύσταση διαπαραταξιακής επιτροπής παρακολούθησης του θέματος κτλ. «Προτάσεις όπως η εντολή ανάκλησης της επίμαχης προέγκρισης της ΥΔΟΜ (το γνωστό "εντέλεσθε" δηλαδή) κρίθηκαν ως μη σύννομες και επισφαλείς για την έκβαση της υπόθεσης. Αυτά προς αποκατάσταση της αλήθειας» σημειώνεται χαρακτηριστικά. .

& η θέση

Σκοπός των αιρετών, όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά, είναι η προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και των Δημοτών και όπως υποστηρίζεται το πράττουν αυτό με την καθημερινή τους προσπάθεια, ο καθένας μέσα από τις αρμοδιότητες που του έχουν ανατεθεί από τον Δήμαρχο και σύμφωνα με τις αποφάσεις στις Επιτροπές και στο Δημοτικό Συμβούλιο «μελετώντας προσεκτικά τις εισηγήσεις για τα όποια θέματα» σύμφωνα με την σημείωση και προστίθεται: «Η δουλειά μας είναι αυτή, γι΄ αυτόν το σκοπό μας εξέλεξαν και μας τίμησαν οι δημότες και η πολιτική μας βούληση εκφράζεται μέσα από αυτές τις αποφάσεις. Η δουλειά μας δεν είναι να αγόμαστε και να φερόμαστε από τον καθένα ή την όποια ομάδα με πολιτικούς ή άλλους σκοπούς και προφανώς ούτε να βάλουμε τα κόμματα από την πίσω πόρτα σε μια Αρχή που εκλέχθηκε ακριβώς λόγω του ανεξάρτητου και υπερκομματικού της χαρακτήρα. Επίσης δεν έχουμε σκοπό να μεταφέρουμε ούτε να διαιωνίσουμε τον δημόσιο διάλογο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ειδικά να σερνόμαστε πίσω από μεταξύ τους αντικρουόμενες αναρτήσεις. Ή τα έκανε καλά ο Δήμαρχος (και κατ΄ επέκταση η Δημοτική Αρχή) ή δεν τα έκανε. Δεν μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey