FOLLOW US

Παιδεία

  • «Το γνωρίζουμε το πρόβλημα με την εκπαιδευτικό που αφήνει όρθιους τους μαθητές» λέει ο Χ. Αργυρίου- Τι απαντά η ίδια στο «Ε»
Εν βρασμώ οι γονείς της Άγρας
Ο αντιπεριφερειάρχης Χρ. Αργυρίου αναφερόμενος στο θέμα με τη μεταφορά των μαθητών της Αγρας έδειξε να γνωρίζει παραδεχόμενος ότι υφίσταται από πέρυσι

Σε εξέλιξη είναι η υπόθεση του Γυμνασίου Άγρας, που αποκάλυψε το «Ε» σχετικά με τις καταγγελίες της Ένωσης Γονέων ότι δύο μαθητές παρέμεναν όρθιοι στο σχολικό λεωφορείο για να κάτσουν εκπαιδευτικοί και ότι η μία εξ αυτών φέρεται να κλείδωσε δύο μαθήτριες στη σχολική τάξη. Οι γονείς εξακολουθούν και είναι σε αναβρασμό, ενώ έχουν προγραμματίσει να συναντηθούν για να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα, εφόσον ήδη έχουν ζητήσει την παρέμβαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μιχάλη Καπιωτά. Το «Ε» επικοινώνησε με την εκπαιδευτικό, σε βάρος της οποίας γίνονται οι καταγγελίες, καθώς και με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, ο οποίος ανέφερε ότι γνωρίζει το πρόβλημα και ότι έχει επαναληφθεί.

Μπορεί να αποξείξει την αθωότητά της

Η πρώην διευθύντρια του σχολείου της Άγρας, η οποία κατηγορείται για τα δύο περιστατικά ανέφερε στην εφημερίδα μας ότι έχει παρουσιάσει μεγάλο έργο στα χρόνια που ήταν στο τιμόνι του σχολείου, και ότι η ίδια μόνη της προσπαθούσε να επιλύσει το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών εδώ και χρόνια. Επεσήμανε μάλιστα ότι κάθεται στη θέση του συνοδηγού -«όπου εκ του νόμου απαγορεύονται να κάθονται μαθητές για την προστασία τους» από το 1987. Επίσης τόνισε ότι στα 31 χρόνια που βρίσκεται στην υπηρεσία δεν έχει κατηγορηθεί ποτέ για την ασφάλεια των μαθητών.

Σε σχέση με το περιστατικό, όπου κλειδώθηκαν μαθήτριες, η ίδια διευθύντρια επισημαίνει ότι δεν το θυμάται και ότι σε περίπτωση που το έκανε δεν είχε καμία τέτοια πρόθεση: «Πάντα λειτουργούσα με γνώμονα την ασφάλεια των μαθητών». Μάλιστα ανέφερε ότι το περιστατικό για το οποίο έγινε η καταγγελία συνέβη κατά την πρώτη ώρα του μαθήματος, σε αίθουσα που είναι στο ισόγειο και ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να μείνουν τα παιδιά πάνω από 5 λεπτά. Χώρια το ότι, επεσήμανε ότι «επειδή είναι στο ισόγειο, αν έβγαιναν από το παράθυρο δεν θα πάθαιναν τίποτα». Τέλος, περιμένει την υπηρεσία «να πράξει τα δέοντα» και δήλωσε ότι με σειρά εγγράφων και μαρτύρων μπορεί να αποδείξει την αθωότητά της.

Ο Χ. Αργυρίου

Ο αντιπεριφερειάρχης με αρµοδιότητες στους τοµείς Διοίκησης και Οικονοµικού, Χρύσανθος Αργυρίου επικοινώνησε με το «Ε» αναφέροντας ότι «Είναι γνωστό το τι γίνεται με την πρώην διευθύντρια. Το γνωρίζουμε από πέρσι το θέμα». Μάλιστα, αναφερόμενος στα όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας ο κ. Καπιωτάς περί 53 μαθητών έναντι 50 των υφιστάμενων θέσεων, ο κ. Αργυρίου διασαφήνισε: «Δεν είναι 53 οι μαθητές. Αν υπήρχε αίτημα για 53 μαθητές θα βάζαμε και δεύτερο δρομολόγιο. Το αίτημα του σχολείου είναι για 50 μαθητές». Επίσης επεσήμανε: «Ο νόμος για τη μεταφορά των μαθητών είναι ξεκάθαρος. Ούτε γονέας, ούτε καθηγητής, ούτε αναπληρωτής εκπαιδευτικός μπορεί να μεταφέρεται με το σχολικό δρομολόγιο. Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη και την έχω αποστείλει και στο ΚΤΕΛ»

Τέλος, δήλωσε: «Κάλεσα για άλλη μια φορά τον πρόεδρο των ΚΤΕΛ και του μίλησα. Έχω ξαναπεί ότι δεν θα ξεκινάει καν το σχολικό αν υπάρχει έστω και ένας μαθητής όρθιος». Ο κ. Αργυρίου ήταν κατηγορηματικός: «Το πρόβλημα όπου εκπαιδευτικός καταλαμβάνει θέση μαθητή έχει εντοπιστεί μόνο στο σχολείο της Άγρας και πουθανά αλλού!»

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΆΡΘΡΑ
FOLLOW US
Copyright © 2017 EmprosNet.gr
Εμπρος Ημερήσια Εφημερίδα Νομού Λέσβου - Καρά Τεπέ - Mυτιλήνη - 81100
Απαγορεύεται η αναπαραγωγή με οποιονδήποτε τρόπο.
Top