Με προσωρινή λύση, τη δίμηνη παράταση συμβάσεων

Κανονικά θα ξεκινήσει η μεταφορά μαθητών

05/09/2014 - 16:02

Δεν προβλέπεται ταλαιπωρία, τουλάχιστον κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στη μεταφορά των μαθητών, 

Δεν προβλέπεται ταλαιπωρία, τουλάχιστον κατά την έναρξη του νέου σχολικού έτους, στη μεταφορά των μαθητών, λόγω της δίμηνης παράτασης των συμβάσεων μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού που, όπως φαίνεται, άφησε λειψή η απελθούσα περιφερειακή αρχή. «Ο τακτικός διαγωνισμός έμεινε πίσω, αλλά εμείς έπρεπε να είμαστε έτοιμοι στις 11 Σεπτεμβρίου που ξεκινούν τα σχολεία, γι’ αυτό δόθηκε παράταση», δήλωσε στο «Ε» ο αντιπεριφερειάρχης, εκτελών χρέη περιφερειάρχη, Στρατής Κύτελης.

Σύμφωνα με τον τέως αντιπεριφερειάρχη Ηρακλή Βερβέρη, με τον οποίο δεν έγινε κατορθωτό να επικοινωνήσουμε, ο διαγωνισμός θα έτρεχε μετά το «πράσινο φως» του τοπικού Ελεγκτικού Συνεδρίου μέσα στον Ιούλιο. Μάλιστα, όπως είχε δηλώσει στο «Ε» στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του ανοιχτού διαγωνισμού, «με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής». Πάντως σε αρκετές περιφέρειες παρατηρήθηκαν τα ίδια φαινόμενα με το διαγωνισμό και οι αρμόδιοι αντιπεριφερειάρχες ζήτησαν παράταση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου.

Ο διαγωνισμός, συνολικού προϋπολογισμού 2.136.089,26 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., αφορά στα σχολικά έτη 2013 - 2014 και 2014 - 2015. Στη διαγωνιστική διαδικασία λαμβάνεται υπόψη η χαμηλότερη τιμή, η μίσθωση κατάλληλων μεταφορικών μέσων δημόσιας χρήσης που πληρούν τους όρους ασφαλείας για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Λέσβου από τον τόπο κατοικίας τους, στη σχολική τους μονάδα και αντίστροφα, για όλες τις ημέρες λειτουργίας των σχολείων μέχρι 31 Αυγούστου 2015.

Τα δρομολόγια

«Οι γραμμές και τα δρομολόγια παραμένουν ίδιες», τόνισε ο κ. Κύτελης. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το διαγωνισμό, στα δρομολόγια προβλέπεται η μεταφορά μαθητών με αυτοκίνητα δημόσιας χρήσης για τα σχολεία της Γέρας, της περιοχής Ερεσού - Άντισσας, Ευεργέτουλα, Καλλονής, Μυτιλήνης, Πλωμαρίου και Πολιχνίτου, καθώς και Ατσικής, Μούδρου, Νέας Κούταλης. Επίσης προβλέπεται η μεταφορά μαθητών με λεωφορεία για τις σχολικές μονάδες Αγίας Παρασκευής, Γέρας, Ερεσού - Άντισσας, Ευεργέτουλα, Καλλονής, Μανταμάδου, Μήθυμνας, Μυτιλήνης, Πέτρας, Πλωμαρίου, Πολιχνίτου, Ατσικής, Μούδρου, Νέας Κούταλης και Μύρινας.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey