Αιτήσεις έως 25 Ιουλίου στο Ίδρυμα «Τσάκος» της Χίου

Το «Σπίτι της Μαρίας» φιλοξενεί μαθητές

18/07/2014 - 17:21

Αιτήσεις για τη φιλοξενία αρρένων μαθητών, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-15 στην Γ’ Γυμνασίου, στην Α’ και Β’ Λυκείου με γενική βαθμολογία τίτλου προόδου μεγαλύτερη του 16, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας - Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού».

Αιτήσεις για τη φιλοξενία αρρένων μαθητών, οι οποίοι θα φοιτήσουν κατά το σχολικό έτος 2014-15 στην Γ’ Γυμνασίου, στην Α’ και Β’ Λυκείου με γενική βαθμολογία τίτλου προόδου μεγαλύτερη του 16, ανακοίνωσε ότι θα δεχτεί η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας - Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού».

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα εξετάζονται από ειδική επιτροπή που έχει συστήσει το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», ενώ κριτήρια για την επιλογή των τροφίμων της Στέγης είναι ο βαθμός τίτλου προόδου, η οικονομική κατάσταση των ενδιαφερομένων, η έκθεση αξιολόγησης της ψυχολογικής κατάστασης του μαθητή και οι συστάσεις από τον διευθυντή του σχολείου τους.

Οι μαθητές που θα επιλεγούν κατά την αρχική φάση της αξιολόγησης θα κληθούν σε συνέντευξη. Η τελική απόφαση της επιτροπής θα κοινοποιείται στους γονείς ή κηδεμόνες των ενδιαφερομένων εγγράφως και θα δημοσιεύεται.

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στο Ίδρυμα με συστημένη επιστολή έως την Παρασκευή 25 Ιουλίου στα γραφεία του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος - Διεθνές Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης», Λιβανού Μ. 51, Χίος, 82100, Τ.Θ. 119. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 22720 23750 και 2271081970.

Ο χώρος
Η Μαθητική Στέγη Καρδαμύλων «Το Σπίτι της Μαρίας - Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού» δημιουργήθηκε από το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος». Το σπίτι είναι χτισμένο σε χώρο έξι στρεμμάτων στην περιοχή της Λουσιανής του ναυτότοπου της Χίου. Σήμερα φιλοξενεί 20 παιδιά από τη Χίο και άλλα μέρη της Ελλάδας, τα οποία, ενώ έχουν μεγάλες δυνατότητες και διάθεση για μόρφωση, δεν είχαν την οικονομική ευχέρεια να εξασφαλίσουν τις εγκύκλιες και πανεπιστημιακές σπουδές τους.

Η λειτουργία της Μαθητικής Στέγης εξασφαλίζει πλέον την απρόσκοπτη συνέχιση των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Καρδαμύλων, τα οποία «απειλούνταν» με συγχώνευση, ακόμα και διακοπή της λειτουργίας τους, λόγω έλλειψης μαθητών.

Φιλοδοξεί δε να αποτελέσει έναν υψηλού επιπέδου σύγχρονο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πόλο, ενταγμένο στην κοινωνία των Καρδαμύλων.

Το όμορφο κτίσμα φιλοξενεί τα παιδιά ανάμεσα σε κήπους για γεωργικές καλλιέργειες, χώρους άθλησης και ψυχαγωγίας δίπλα στη θάλασσα.

Στους δύο ορόφους του φιλοξενούνται κοινόχρηστοι χώροι εστίασης, μελέτης και ψυχαγωγίας καθώς και αίθουσα υπολογιστών με πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Οι φιλοξενούμενοι μαθητές έχουν πλήρη διατροφή, επιμελημένη από ειδικό διαιτολόγο, ενώ το προσωπικό απαρτίζουν ο διευθυντής, ο βοηθός διευθυντή, το προσωπικό καθαριότητας και σίτισης, με την υποστήριξη εκπαιδευτικών συμβούλων, εκπαιδευτικών κάθε ειδικότητας, παιδαγωγών και ψυχολόγων.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey