Χρονιά διακρίσεων για τα σχολεία του νησιού

Η Λήμνος πάει… Βρυξέλλες!

17/06/2014 - 17:25

Το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», στις ηλικίες οκτώ έως 12 ετών, απέσπασε η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά των μαθητών Ελισάβετ Βουτσά, Γιώργου Δασκαλάκη, Ασπασίας Καστρινού, Χρήστου Κουτσαπλή, Μαγδαληνής Λαντούρη, Ελισάβετ Στρογγυλού και Αντόνιο Τσακέρι, μαζί με τον εκπαιδευτικό τους Γιώργο Κοκκινίδη.

Δεν ήταν κι άσχημη η σχολική χρονιά που έφτασε στο τέλος της για τους μαθητές της Λήμνου, που απέσπασαν σημαντικές διακρίσεις.

Για την εργασία τους, ανάμεσα σε 130 συμμετοχές, οι μαθητές των Δ΄, Ε΄ και Στ΄ τάξεων του Σχολείου Κοντοπουλίου στη Λήμνο μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιουνίου και στις Βρυξέλλες στις 24 Ιουνίου. Με την καθηγήτρια Αγγλικών Κωνσταντίνα Βόιτσιου, οι μαθητές συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δράση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ξεχώρισαν.

Στο πλαίσιο του προγράμματος αναζήτησαν πληροφορίες για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έφτιαξαν ένα ψηφιακό ευρωπαϊκό βιβλίο συνταγών στα αγγλικά και τα ελληνικά με τίτλο «Tasting… EU! Δοκιμάζοντας... την Ε.E.!», καθώς κι ένα δικό τους επιτραπέζιο παιχνίδι για να εμπεδώσουν καλύτερα τις πληροφορίες που είχαν συλλέξει.
Φυσικά, στο τέλος μαγείρεψαν και τις συνταγές.

Ο γενικός στόχος είναι οι μαθητές να μάθουν για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη που την αποτελούν, τα όργανά της, καθώς και τον τρόπο λήψης αποφάσεων. Επιπλέον, οι μαθητές γνώρισαν στοιχεία του πολιτισμού, της ιστορίας και των συνηθειών των άλλων λαών, ώστε να ενισχυθεί η πολυπολιτισμική τους συνείδηση. Ακόμη, οι μαθητές εξασκήθηκαν στη χρήση των νέων τεχνολογιών και γνώρισαν τις δυνατότητες που προσφέρουν.

1ο βραβείο
Το πρώτο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ζωγραφικής του Προγράμματος «Παιδική HELMEPA», στις ηλικίες οκτώ έως 12 ετών, απέσπασε η ομάδα του Δημοτικού Σχολείου Κοντιά των μαθητών Ελισάβετ Βουτσά, Γιώργου Δασκαλάκη, Ασπασίας Καστρινού, Χρήστου Κουτσαπλή, Μαγδαληνής Λαντούρη, Ελισάβετ Στρογγυλού και Αντόνιο Τσακέρι, μαζί με τον εκπαιδευτικό τους Γιώργο Κοκκινίδη.

Το έργο της ομάδας που κέρδισε το πρώτο βραβείο και επιλέχθηκε ανάμεσα σε 413 έργα και 113 σχολεία, θα εκτυπωθεί σε μορφή αφίσας στα ελληνικά και τα αγγλικά και θα διανεμηθεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Και ο τίτλος του «Ένα λουλούδι είναι ομορφιά, μια καθαρή παραλία είναι χαρά!».

Και η… «Μπλεσόγειος»!
Με βραβείο του Διαγωνισμού Γαλλοφωνίας που διοργανώθηκε από την Υπηρεσία Συνεργασίας και Μορφωτικής Δράσης της Πρεσβείας της Γαλλίας και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος (ΓΙΕ), διακρίθηκε η Στ΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Κοντοπουλίου.

Το θέμα του φετινού διαγωνισμού ήταν «Καρτ Ποστάλ της Μεσογείου». Οι μαθητές δημοσίων κι ιδιωτικών σχολείων της χώρας κλήθηκαν να εργαστούν γύρω από το μπλε και πιο συγκεκριμένα γύρω από τη Μεσόγειο.
Οι μαθητές του Κοντοπουλίου έφτιαξαν παρουσίαση Powerpoint με ζωγραφιές και κατασκεύασαν βάρκα. Την ονόμασαν «Bleuditerranée» (Μπλεσόγειος) και τη μετέτρεψαν σε πλεούμενη κάρτα, που έστειλαν στο κύμα να βρει την ψυχή όσων προγόνων ψαράδων έθρεψαν το νησί και το πνεύμα των ανθρώπων του.

Οι μαθητές εξέφρασαν τόσο τη δική τους αγωνία για την καταστροφή του θαλάσσιου πλούτου της χώρας μας, όσο και τη νοσταλγία των μεγαλύτερων Λημνιών για μια θάλασσα γεμάτη ζωή, όπως τη θυμούνται από τη δική τους παιδική ηλικία.

Τα παιδιά αφιερώνουν το βραβείο τους στους Λημνιούς ψαράδες.
Οι μαθητές που διακρίθηκαν είναι οι Ιάσων Αρμακόλας, Δέσποινα Απελάτου, Αργύρης Καβαλέρος, Βασίλης Καφαλτής, Δημήτρης Κυριάκος, Χρήστος Μπιζαδέλλης, Νεφέλη Σπανού, Νίκος Σπανός, Ματθαία Σταφύλη, Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την καθηγήτρια Γαλλικής Φιλολογίας Όλγα Καζάκου.

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey