Άλλα καταγγέλλει η ΕΛΜΕ και άλλα ο Β. Κοντάρας

Διίστανται οι απόψεις για τα πρακτικά

28/02/2014 - 17:08

Κόντρα αντίθετες είναι οι εικόνες που έχουν για την πορεία της αξιολόγησης η ΕΛΜΕ Λέσβου και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας.

Κόντρα αντίθετες είναι οι εικόνες που έχουν για την πορεία της αξιολόγησης η ΕΛΜΕ Λέσβου και ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Βασίλης Κοντάρας. Το σωματείο των καθηγητών τονίζει σε ανακοίνωση ότι έχει δεχτεί δεκάδες καταγγελίες από εκπαιδευτικούς για αλλοίωση από ανώτερα στελέχη της Εκπαίδευσης, των πρακτικών των συλλόγων διδασκόντων που αρνούνται να συμμετάσχουν στην αυτοαξιολόγηση της σχολικής τους μονάδας. Για εντελώς «άλλη πραγματικότητα» κάνει λόγο ο Β. Κοντάρας.

Όπως έχουμε εξηγήσει σε αναλυτικό ρεπορτάζ, με πρόσφατη εγκύκλιο (1900089/Γ1) που κατέφτασε στα σχολεία του Νομού τον περασμένο Νοέμβριο, το Υπουργείο Παιδείας καλεί τους εκπαιδευτικούς να εφαρμόσουν «το θεσμό της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας», τη λεγόμενη «αυτοαξιολόγηση της σχολικής μονάδας».

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, ενώ τα σχολεία της κεντρικής και δυτικής Λέσβου, ομόφωνα ή κατά συντριπτική πλειοψηφία, έχουν αποφασίσει στις συνεδριάσεις τους ότι δε θα συμμετάσχουν στην αξιολόγηση, κανένα πρακτικό «αρνητικό» δεν έχει φτάσει ακόμα στα γραφεία της Διεύθυνσης. «Συγκεκριμένα, καταγγέλλουν συνάδελφοι ότι στελέχη της διοίκησης τους πιέζουν με απειλές ότι μπορεί να χάσουν το μισθό τους ή και τη δουλειά τους αν δε δώσουν θετικό πρακτικό», τόνισαν μέλη τής ΕΛΜΕ στο «Ε».

Κανένα τέτοιο περιστατικό δεν έχει υποπέσει στην αντίληψη του κ. Κοντάρα, ο οποίος επεσήμανε στην εφημερίδα ότι, αντιθέτως, πιέζονται οι εκπαιδευτικοί που συμφωνούν με το μέτρο, από αυτούς που διαφωνούν: «Αυτό που διαπιστώνουμε, είναι πως κάποιοι σύλλογοι συμφωνούν με την αυτοαξιολόγηση και επειδή αυτός που αναλαμβάνει τα πρακτικά διαφωνεί, δεν τα υπογράφει, παρ’ όλο που του δίνεται η δυνατότητα να σημειωθεί η άποψή του.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey