Πορεία διαμαρτυρίας τη Δευτέρα…

06/07/2013 - 03:35

Την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, δημοσιοποίηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, της λίστας με τα ονόματα 96 υπεράριθμων καθηγητών από τη Λέσβο και 36 από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Λέσβου.

Την «απαράδεκτη», όπως τη χαρακτηρίζει, δημοσιοποίηση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου, της λίστας με τα ονόματα 96 υπεράριθμων καθηγητών από τη Λέσβο και 36 από τη Λήμνο και τον Άη Στράτη καταγγέλλει με ανακοίνωση της η ΕΛΜΕ Λέσβου. Την ίδια στιγμή καλεί τα μέλη της σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, τη Δευτέρα 8 Ιουλίου στη 1 το μεσημέρι.

Όπως τονίζει η ΕΛΜΕ, παρά το γεγονός ότι η διαδικασία που ακολουθείται για τις υπεραριθμίες - τοποθετήσεις - βελτιώσεις είναι η συνηθισμένη και βασίζεται στο παλιό νομικό πλαίσιο, η συγκεκριμένη ενέργεια, η δημοσιοποίηση λίστας, εντάσσεται σε μια λογική στοχοποίησης συγκεκριμένων εκπαιδευτικών και τους εμπλέκει, πέρα από τις όποιες προθέσεις ενδεχομένως της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις διεργασίες για την κινητικότητα, τη διαθεσιμότητα και τις απολύσεις του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η ΕΛΜΕ Λέσβου καλεί όλους τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς να καταθέσουν τεκμηριωμένες ενστάσεις για κάθε περίπτωση, που να αναδεικνύουν παρατυπίες του ΠΥΣΔΕ και τη λειτουργική αναγκαιότητα της θέσης τους στο σχολείο που υπηρετούν, και τους αιρετούς του ΠΥΣΔΕ να μη νομιμοποιήσουν διαδικασίες που υπηρετούν τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για απολύσεις, να αποκαλύψουν και να καταγγείλουν τις αυθαιρεσίες.
Καλεί, τέλος, όλους τους καθηγητές σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης τη Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι. 

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey