Για τρίτη φορά συμμετείχε φέτος στις Πανελλαδικές ο 23χρονος Μυτιληνιός Βασίλης Χιωτέλλης, με στόχο διαφορετική σχολή κάθε φορά

Με χόμπυ… τις εξετάσεις!

26/06/2013 - 15:09

Κατάγεται από τη Μυτιλήνη και αυτήν τη στιγμή εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα, έχοντας τελειώσει τη Σχολή Αστυφυλάκων της Καρδίτσας, όπου πέρασε το 2008 εντασσόμενος στην κατηγορία τού 10% των υποψηφίων που ξαναέδιναν Πανελλαδικές.

Κατάγεται από τη Μυτιλήνη και αυτήν τη στιγμή εργάζεται ως αστυνομικός στην Αθήνα, έχοντας τελειώσει τη Σχολή Αστυφυλάκων της Καρδίτσας, όπου πέρασε το 2008 εντασσόμενος στην κατηγορία τού 10% των υποψηφίων που ξαναέδιναν Πανελλαδικές. Πριν από αυτήν τη Σχολή, ωστόσο, σπούδαζε στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ήταν η Σχολή όπου πέρασε κανονικά, ως απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης, συμμετέχοντας στις πανελλαδικές εξετάσεις τού 2007. Ο 23χρονος Βασίλης Χιωτέλλης μιλά στο «Ε» για τους λόγους που επέλεξε να ξαναδώσει φέτος Πανελλαδικές και να ξαναπεράσει στην πρώτη του Σχολή, εξηγώντας το πώς είναι ως εμπειρία το να περνά κανείς την ίδια διαδικασία τρεις φορές, μέσα σε έξι χρόνια…

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά τρεις φορές πέρασε από τη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων ο Βασίλης Χιωτέλης, απόφοιτος του 4ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης.

«Η Πληροφορική μού άρεσε, αλλά επειδή στην Ελλάδα επαγγελματικά είναι πολύ πίσω, αποφάσισα να δώσω στη Σχολή Αστυφυλάκων, αφού και οι γονείς μου και ο αδελφός μου υπήρξαν ή είναι αστυνομικοί και μου αρέσει ως θεσμός», λέει ο ίδιος για την πρώτη φορά που αποφάσισε να αλλάξει σχολή. «Στην πράξη, βέβαια, είναι κάτι τελείως διαφορετικό, δεν είναι αυτό που θα ήθελα να κάνω. Δε βοηθάς ουσιαστικά τον άλλο που χρειάζεται βοήθεια, αλλά κάνεις κι ένα σωρό άλλα πράγματα, με τα οποία δε συμφωνώ, όπως η φύλαξη “στόχων” κ.ά..»

Η φετινή διαδικασία
Έτσι, φέτος ο Βασίλης ξαναπήρε μέρος στη διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, με στόχο το να επιστρέψει στην πρώτη του Σχολή, αυτή της Πληροφορικής. Οι βαθμοί του, αρκετά καλοί, 14,1 στην Έκθεση, 20 στα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας, 17,3 στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης, 19,9 στην Ανάπτυξη Εφαρμογών, 14,8 στις Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΑΟΔΕ), 17,9 στη Φυσική και 19,5 στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Έχοντας βαθμό πρόσβασης 17,64, ο Βασίλης ήρθε 32ος σε κατάταξη σε επίπεδο Νομού στην Τεχνολογική Κατεύθυνση, συγκεντρώνοντας 1.000 μόρια επιπλέον από αυτά που είχε πέρυσι ως βάση η συγκεκριμένη Σχολή. Έτσι, ελπίζει ότι περνά και πάλι κατά πάσα πιθανότητα στο αντικείμενο που του αρέσει, είναι ωστόσο αναγκασμένος να παραμείνει για άλλα δύο χρόνια τουλάχιστον στη δουλειά που κάνει τώρα. Παράλληλα, εφόσον όλα πάνε καλά και εισαχθεί στη Σχολή, θα συνεχίσει κανονικά τις σπουδές του.

«Από εκεί και πέρα, υπάρχει το εξωτερικό», λέει ο ίδιος. «Δε σκέφτομαι να γίνω καθηγητής, αφού με ενδιαφέρει ο Προγραμματισμός».

Όσο για το πώς είναι να περνά κανείς από τη διαδικασία των Πανελλαδικών τρεις φορές μέσα σε έξι χρόνια;

«Δε θυμόμουν απολύτως τίποτα το Σεπτέμβριο που ξεκίνησα το φροντιστήριο», λέει ο ίδιος. «Δεν έκανα τίποτα άλλο όλη τη χρονιά, δούλευα και το απόγευμα φροντιστήριο, διάβασμα και ύπνος. Όπως και να το κάνουμε, άλλο το να είσαι Β΄ και Γ΄ Λυκείου και άλλο τώρα. Δεν έχεις πλέον τις ίδιες ανάγκες…»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey