ΕΠΑΛ Μούδρου

Ζητείται τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας

21/06/2013 - 14:21

Τη δημιουργία τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στο ΕΠΑΛ Μούδρου ζητά η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά και τη δημιουργία σε σχολικό χώρο ενός σύγχρονου θερμοκηπίου 80 τ.μ..

Τη δημιουργία τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στο ΕΠΑΛ Μούδρου ζητά η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, μετά και τη δημιουργία σε σχολικό χώρο ενός σύγχρονου θερμοκηπίου 80 τ.μ..

Η κατασκευή του, σύμφωνα με τη Σχολική Επιτροπή, μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο για τη δημιουργία τμήματος Εφαρμοσμένης Γεωργίας στο ΕΠΑΛ του Μούδρου, καθώς αυτό είναι εγκεκριμένο από το 2007, αλλά ουδέποτε λειτούργησε μέχρι σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν πριν από δύο χρόνια, όταν η εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» προσέφερε το ποσό των 4.350 ευρώ για την κατασκευή θερμοκηπίου για σχολική χρήση. Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμπλήρωσε το επιπλέον ποσόν που απαιτήθηκε για την εκτέλεση του έργου.

Τώρα κινείται ώστε να ενεργοποιηθεί το τμήμα και να λειτουργήσει μετά από απόφαση της διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Μούδρου, του Συλλόγου Διδασκόντων στο ΕΠΑΛ Μούδρου, της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και του Υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και πρώην διευθυντή του Γυμνασίου Μούδρου, Κωνσταντίνο Σκούρα, το Τμήμα Εφαρμοσμένης Γεωργίας επιβάλλεται να λειτουργήσει τώρα, αφού οι βασικές υποδομές υπάρχουν. Για τη λειτουργία του, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρξει ένα οργανωμένο εργαστήριο, το οποίο είναι αμφίβολο εάν μπορεί να κατασκευαστεί στην παρούσα χρονική στιγμή και εν μέσω κρίσης. Μπορούν όμως να χρησιμοποιηθούν, είτε το εξοπλισμένο εργαστήριο του Γενικού Λυκείου, που υφίσταται ήδη στο κτήριο του ΕΠΑΛ, είτε το αντίστοιχο του Γυμνασίου, σε κτήριο λίγα μέτρα πιο μακριά.

«Εργαλεία»
Μετά τη λειτουργία του Τμήματος Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του Τμήματος Μαγειρικής στο ΙΕΚ Λήμνου, η ενδεχόμενη ανάπτυξη του νέου Τμήματος στο ΕΠΑΛ Μουδρου θα μπορούσε - σύμφωνα με τον κ. Σκούρα - «να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης στον τομέα της γεωργίας και της γαστρονομίας, ενισχύοντας την προσπάθεια προβολής των προϊόντων της Λήμνου».

Η Σχολική Επιτροπή καλεί τους γονείς και τους μαθητές να είναι σε επαφή με το ΕΠΑΛ Μούδρου και να ενημερώνονται για τα νέα δεδομένα γύρω από το θέμα, ενώ ευχαριστεί την εταιρεία «ΑΒ Βασιλόπουλος» για την ευγενική της προσφορά, καθώς «ήρθε την κατάλληλη στιγμή και έδωσε την αφορμή να ξεκινήσει ένα έργο που το είχαμε ανάγκη. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το συμπατριώτη μας Νίκο Καραμόσχο και την κ. Αρχοντάκη. Το Δήμο Λήμνου που χρηματοδότησε με επιπλέον ποσό τη Σχολική Επιτροπή για το σκοπό αυτό και τον κ. Κοντάρα, προϊστάμενο του Γραφείου της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που συμφώνησε αμέσως με την κατασκευή του έργου και από τη θέση του βοηθά τη διεύθυνση του Σχολείου να πετύχει το στόχο της.».

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey