Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας και Πολιτισμού της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λέσβου

Έργα παιδιών, δουλεμένα με μεράκι…

13/06/2013 - 16:34

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες Τετάρτη η παρουσίαση προγραμμάτων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, στις θεματικές κατηγορίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Αγωγής Υγείας και του Πολιτισμού.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε χτες Τετάρτη η παρουσίαση προγραμμάτων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λέσβου, στις θεματικές κατηγορίες της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, της Αγωγής Υγείας και του Πολιτισμού. Η συνολική διοργάνωση, η οποία διήρκεσε δύο ημέρες, έλαβε χώρα στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης, με έκθεση των έργων και δράσεις ανοιχτές στο μαθητικό αλλά και το ευρύ κοινό.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν εκτός άλλων η περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Μαρία Παπαδανιήλ, και η προϊσταμένη του Τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βορείου Αιγαίου, Σταυρούλα Λυκιαρδοπούλου, που είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τις παρουσιάσεις και να χειροκροτήσουν τα έργα των παιδιών, μαζί με μεγάλο αριθμό γονέων, κηδεμόνων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Με ανακοίνωσή της, η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης συγχαίρει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων, με υπεύθυνη τη Μαρία Τζουρά, που στήριξαν και ανέδειξαν τα σχέδια και τις εργασίες των μαθητών, δίνοντας βήμα λόγου στις περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές ανησυχίες τους.

«Η βιωματική συμμετοχή των μαθητών μας σε συλλογικές δράσεις υψηλής στοχοθεσίας αποτελεί από μόνη της τεράστιο εκπαιδευτικό επίτευγμα, καθώς δίνει τη δυνατότητα της προσωπικής έκφρασης, της πολύπλευρης ανάπτυξης ταλέντων και της αξιοποίησης εναλλακτικών τρόπων μάθησης», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. «Για το λόγο αυτό, συγχαίρουμε θερμά όλους ανεξαιρέτως τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μας, οι οποίοι εμπνεύστηκαν, σχεδίασαν, υλοποίησαν και παρουσίασαν αυτά τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα και πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, με πολύ μεράκι, ταλέντο και ομαδικότητα.»

Γενική Ροή Ειδήσεων

PROUDLY POWERED BY CJ web | Copyright © 2017 {emprosnet.gr}
Made with love and a lot of coffee by CJ web, Creative web Journey